Ján Počiatek a jeho práca - minister dopravy (2012 - 2016)

Strazov-Brodno s mega estakadou ponad priehradu a 2,2km tunelom chcu postavit za 3 a pol roka, ked este nie je ani vyhlaseny tender?

No tak nechajú preplatiť z eurofondov len to, čo sa postaví. :smiley: A deto by mohli aj pri Hubová-Ivachnová. Veď čo už len v zime môžu robiť? Finálne práce dokončia na jar 2016 a zaplatia to zo štátneho rozpočtu… Či je to somarina čo som tu napísal? Aj keď si skôr myslím, že posledné mesiace sú už len na dokončievacie dokumentácie. :smiley:

Strazov-Brodno je de facto vysutazeny, avsak doba vystavby je 47 mesiacov. Museli by sa dohodnut so Skanskou na kratsej lehote vystavby.

Medzi nahradnymi projektmi je inac stale aj usek Budimir-Bidovce, tam by sa mali snazit maximalne urychlit pripravu, aby bol ako zalozny projekt spustitelny na vystavbu do konca r. 2013.

to radsej dotiahnut pripravu nejakeho potrebnejsieho useku (napr.CA-hranica CR) a snazit sa, aby sa co najviac dalo prestavat do konca 2015

skusil som urobit prehlad cerpania osi 5, je toho trochu vela, ked niekto vie nieco doplnit tak nech napise.

povodna alokacia 872 mil. €, (617 RC + 255 I. tr.), presun 55 mil. do KF kt. tymto prevzal s R4 pri KE a 200 mil. z RC na I. tr. cize 362 mil. RC a 455 I .tr.

R1 ZC- S. Podhradie - 130 mil. eur
R2 ZH obchvat 26 mil.

R2 ZV vychod - pstrusa max. 133 mil.
R2 pstrusa - krivan max. 218 mil.
R2 ruskovce - pravotice max. 90 mil.
R3 Tvrdosin max. 117 mil.

TT obchvat 24 mil.
GA obchvat II. et. 5,8 mil.
GA obchvat III. et. 17,8 mil.
TN most 29 mil.
PP-KK I. et. 29 mil.
PO nabrezna 27 mil.
CA obchvat 5,6 mil
DK 3. pruh 8 mil.
ZV neresnica 6 mil.
oprava 100 km 8,5 mil.
el bezp. rizik NR+TT kraj 23 mil.
el bezp. rizik KE+PO kraj 27 mil.
VK reko 3,5 mil
mnisek nad PP 5,7 mil.

spolu 220 mil.

cakaju na tender/vyhodnotenie:

reko 40 mostov - max. 30 mil.
el bezp. rizik ZA+TN kraj – max 29 mil.
el bezp. rizik BB kraj – max 24 mil.
I/50 ruzova osada – max 6,6 mil.
I/65 kremnické Bane – max 14 mil. eur
I/66 polomka – max. 9 mil.
I/72 zbojská, sedlo - tisovec - max 25 mil. eur

spolu 137,6 mil.

vsetko bez dph aby sa to co najviac podobalo opravnenym nakladom. vyzera to tak ze ani ani oprava ciest nevycerpa balik, ostava vyse 100 mil. eur a na RC vyse 200 mil. eur. opakujem, vsetko netto sumy bez dph. pociatek ma co robit.

Netreba sa bat, staci jeden kartel na vacsej stavbe a peniaze sa vycerpaju, rovnako ako na dialnice a zeleznice. Je to ovela jednoduchsie, ako pripravovat dalsie projekty a hlavne su z toho urcite aj pekne provizie :slight_smile:

Sú Tvoje prepočty už očistené o min. 15% kofinancovanie z rozpočtu?

nie su pretoze miera spolufinancovania je rozna. preto som dal cele sumy ale odpocital som dph lebo ta sa urcite nepatri medzi opravnene naklady. dalej tam chybaju aj naklady na stavebny dozor ktore sa tiez preplacaju z fondov. ale tie nie su v desiatkach mil.

co sa tyka R1 tam som nasiel presnu sumu opravnenych nakladov a R2 ZH je len tender. kazdopadne presun az 200 mil na cesty nebol dobry napad lebo poprve mozno to nepreplatia a podruhe to vyzera tak ze sa opravia za polovicu. doplnil som pripravovane RC takze jedine vychodisko docerpania vidim tam.

Zajimalo kdy konecne prestane tiskovy mluvci p. ministra p. Kona v kazdem prohlaseni zminovat “minulou vladu”…minula vlada toto, minula vlada tamto… je v tom opravdu prebornik

A pritom ta “zla” minula vlada jim nadelila dalnice temer zadarmo oproti puvodnim PPP, velke rozjeti tendru a spoustu praci na 1. tridach atd…

Tento ministr bude jen slizavat smetanu, a verim ze si poradne uziji, to oni umi…

viewtopic.php?f=35&t=17416&p=137493#p137493

Nemal byť náhodou plán výstavby diaľnic a RC pre nadchádzajúce 4 roky predstavený niekedy teraz, koncom septembra?? Teraz sa spomína december 2012, takže detailnejšie sa o plánoch tejto vlády v oblasti výstavby D a RC tento rok ani nič konkrétnejšie nedozvieme. To je fakt “paráda”, k tomu predlžujúce sa dôležité tendre (Hub-Iva, tunel Višňové) resp. žiadna informovanosť o nich, nejako začínam byť znechutený z práce súčasného vedenia MD, snáď sa to časom zlepší a prídu aj potešujúcejšie správy :wink: .

viewtopic.php?f=35&p=137610#p137610
Pan minister by sa uz mohol konecne zobudit, prestat nadavat na predchodcu, pripadne si spomenut na svojho kolegu, ktory svojimi hlupymi rozhodnutiami vsetky stavebne povolenia na D1 (100 km) de facto zneplatnil pripravnymi pracami PPP, kvoli comu nemohol Figel po svojom nastupe stavat nic okrem D3 Strazov-Brodno ci obchvatu ZH. Napriek tomu za 1,75 roka ako minister rozbehol 65 km D ci RC (37 km za rok) + dalsich 38 km bolo v tendri - som zvedavy, ci ho Pociatek tromfne. Taktiez ako si poradi s kartelom na D3 a s vycerpanim eurofondov.

OT: Preco tu nemame “I LIKE” button? :slight_smile: Hned by som lajkol Andrejov prispevok
Inak plne suhlasim, ze Pociatek len scestne utoci na predchodcu, pritom odvadza pozornost od sucastnych sklzov, a sam nedokaze na cas vypracovat/aktualizovat ani len plan vystavy D a RC..

Mne to vychadza ze Vazny uz zacal pracovat na jeho specialnym fleku a tak poradil kolegovy Pociatkovy ako sa hani predchodca a veleby vlastna praca… vacsinou z malym efektom.

Figeľ nebol boh vie čo, ale tento, ako keby ani nexistoval.

Nebojte sa, ešte budeme trpko ľutovať, že sa rozpadla predchádzajúca vláda. Títo staronoví vždy vedeli robiť marketingové kecy, ale kvalita ich práce nič moc. :slight_smile:

bude sa moct prejavit do jedneho roka. zatial “vedie 1-0” vdaka filialke. musi rozhodnut o sutaziach hub-iva, svr-ska z fondov a o ll-ds z rozpoctu.

na RC je podla stranky nds velky pokrok v majetkopravnom vysporiadani. R3 tvrdosin-nizna 100%, R2 zvolen-pstrusa 95%, pstrusa-krivan 87%, ruskovce-pravotice 96% takze ak je to pravda ma sancu ich spustit. mal by dotiahnut aj opravu ciest v BB, TN a ZA krajoch.

aj to ze nepodlahol pozemkovej lobby a nezmenil trasovanie R7 do variantu C…

co je zatial chyba, ze usek turany - hubova .. na ten by mali zabudnut a nie ho o stamiliony predrazovat

viewtopic.php?f=35&t=17457

a co Visnove?

Visnove by mohlo ist z balika na zdroje mimo spolufin.

Navrh rozpoctu MDVRR na r. 2013:

Cestna infrastruktura: 1075 mil. €
Zel. infrastruktura: 905,5 mil. €
Byvanie: 164,5 mil. €
Ostatne 98 mil. €

Z cestnej infrastruktury pojde cca 140 mil. € na splatku PPP2, zo zel. na prevadzku zel. infrastruktury 465 mil. €.