Mozme sa tesit ze sa aspon to podpisalo co sa podpisalo a nejaky ten buldozerik uz aj nieco robi …
Jarino, podla mna MinDop preferuje scenar, ktory spominas, kedze podla toho, co pisala SITA je za vylucenie ucastnikov kartelu zo sutazi.
Okrem strateneho roku tam bude aj strata 100-150 mil. eur, tipujem. (Btw, neviem, ci ma Skanska referencie z tunelov, bude musiet niekoho najst do konzorcia.)
A Sitina sa neráta? alebo Turecký vrch?? Tam to robila Skanska, ale neviem ktorá. A čo sa týka Višnového, tak len aby to nedostal Vahostav, ako 4-ty v poradi (viď.Hub.-Iva.). Dúha podľa mňa zrušila zábezpeku (alebo jej niečo nájdu), Strabag a Doprastav vyhodia pre kartel a Skanska zase nedostane nič, jedine, že sa odblokujú tie ďalšie 2 tendre a tam ich možno pustia. Aj keď D3 už je zablokovaná pre námietku za dumping.
Mimochodom, ak vylucia Skansku zo ZV-Pstrusa, tak sa Eurovii mozno otvara aj cesta namietat na tomto useku za nizku cenu Chemkostav. Kym tam je Skanska, tak to percentualne nevychádza, ale bez nej tusim hej.
A Sitinu robila slovenská Skanska? Neviem, mozno referencie bude mat, bol to iba dohad, ked bola v tomto tendti so Strabagom (ale Strabag uz ma inych kamaratov )
Co sa tyka Visnoveho, sef Vahostavu uz hovoril, ze nepredlzovali zaruku, takze to urcite neziskaju.
Sitina - Skanska DS, Brno (webnoviny.sk/ostatne/clanok/ … na-tunnel/)
Čo sa týka LL-DS sme doteraz napočítali časové meškanie za HP-LL dva roky. Ak LL-DS Počiatek pustí a vyhlási nový tender, tak tri roky marenia investície HP-LL /prakticky nepoužiteľná/ je priveľa aj na absolútne otrlého človeka. Pritom treba brať aj do úvahy faktor Ukrajiny a prestavať čo sa dá, okúňanie vo využití finančných možností v súčasnosti môže byť pre Slovensko oveľa drahšie ako tých spomínaných pár 100 mil Eur.
A pritom pri Počiatkovi ako najväčšom stavebníkovi na Slovensku stoja všetci svätí - cez zimu sa robilo na stavbách ako inokedy v jesennom období.
To je nahrada za tych pocet mrtvych na stavbach…
Neviem, kde vidi tych vela firiem, ked zo sestice velkych firiem kartel “vyraduje” tri (Skanska, DPS, IS KE) a o Vahostave zasa idu clanku, ze mozno po volbach skrachuje.
Btw, je tam nova vec, ze pripadny zakaz by sa tykal aj inych tendrov, napr. zelezenicnych.
Podľa mňa firmy nájdu nejakú právnickú kľučku ako to obísť. Tak ako vtedy šéf ÚVO tvrdil, že dcérske a materské firmy dotknutých stavebných firiem môžu v kľude súťažiť.
V prípade Váhostavu to bude podľa mňa zákon “padajúceho hovna”, najviac sa to dotkne jeho subdodávateľov a dodávateľov subdodávateľov. A Váhostav v kľude bude pokračovať… Bodaj by sa tak nestalo a dodávatelia videli všetky peniaze za práce, hoci aj neskôr. Tomu ale neverím.
Takze dalsi v poradi su:
D1 - Visnove - Duha
D3 - Zilina Strazov/Brodno - Eurovia
R2 - Zvolen vychod / Pstrusa - Chemkostav
No bude dobre, keď Tí zbehlí, ale potrestaní a vyradení na nich nejakým spôsobom dozrú, aby aj motoristi / aj my/ boli spokojní .
na useku R2 sutazila aj ceska skanska, byvala skanska DS, ale na D3 nebola len skanska SK ?
Myslis, ze na tom zalezi? Uvidime, co a kolko Skanska vysudi na tomto aj na tej zeleznici, co priklepli Poorovi. Mne to dnes uz pride tak, ze hlavne nech sa ten ZV-Pstrusa cim skor zacne stavat.
nie, v oboch boli Skanska SK v konzorciu s ceskou Skanskou
Tak konečne priznali, že PPP3 skrachoval kvôli financovaniu.
“Ide však už o tretie poklepanie základného kameňa na tomto úseku. Bude aj posledné?
Keď sa pozriete na poklepkávania v minulosti, vždy boli viazané na kondicionalitu. Prvou bola štôlňa, druhé je viazané na PPP projekt, ktorý však nemal zabezpečené inancovanie. Tu už nie je nič, čo sa môže udiať.Máme vo všetkom jasno. Dnes (včera, pozn. HN) sa reálne začala výstavba.”
Dobrý peterleho postreh a nepozornost ministrova.
Ficovi volici na to davno zabudli, oni si pamataju len to, ze vystavbu dialnic zastavil dzurinda a neskor figel.
pociatka ja nemusim podobne ako jeho predchodcov ale musim uznat ze on viackrat pomenoval veci pravym vyrazom,bez ohladu toho ze v akej strane je,fico a vazny ho mozno chvalit nebudu az to ale to je jeho problem
Že sa podarilo nájsť na riešenie D a RC fígeľ, presadiť ho u pánov poslancov v SNR a rozmraziť tendrovanie úsekov Jánovi a Milanovi chvála. Len pri tom rýchlom rozmrazovaní, zhodou okolností, im vytiekla celá mraznička a museli úseky zachraňovať tým, že za víťazov tendrov prijali združenia z ďalších miest v poradí. Tým, že prijali ponuky od ďalších v poradí, prijali drahšie ponuky a nás ochudobnili o prípadné ďalšie úseky, ktoré by vydali z balíka peňazí z eurofondov. No treba prihliadať na to, že z eurofondov z obdobia 2014-20 treba tých úsekov navariť čo najviac, lebo nikto dopredu nevie povedať, či aj po roku 2020 /z rôznych dôvodov/ budeme to nejaké všimné za vstup do EÚ = eurofondy dostávať.