Ale organizatori sa zrovna pekne nevyznamenali. Az vo Vychylovke som sa dozvedel, ze sa konaju preteky a cesta je uzavreta. Nebola zaznacena ziadna obchadzka. A stara cesta je uz v katastrofalnom stave.
Akcia je stavebne ukončená. V roku 2008 bolo na stavebné práce vyplatených 623 832 945,20 Sk. Zároveň boli zabezpečované výkupy pozemkov vo výške 6 572 359,50 Sk. Celkovo bol v roku 2008 preinvestovaných 630 405 304,70 Sk. Očakávaná potreba finančných
prostriedkov bola vyššia o 40 695,30 Sk ako fakturácia zo strany dodávateľov.
Moj kamarád mal nedávno cestu na bycikli z Novej Bystrice na Oravu.Pretože fotografovanie je jeho veľkým koníčkom,cestou nezaháľal.Dovolil som si dať sem odkaz na jeho fotogalériu krtek64.rajce.idnes.cz/31.10._09 … SK./#album
Bohuzial treba skonstatovat, ze o tu cestu sa takmer vobec nestaraju. Nielenze nie su vidno ciary, ale stale plati to, co som tu pisal niekedy na jar - zvisle znacenie lahlo cez zimu pod navalom snehu a doteraz nie je opravene (vidno aj na niektorych fotkach). Navyse este aj cez leto tam bol na niektorych usekoch posypovy material zo zimy…
Dá aj oficiálne (nie je tam zákaz vjazdu) ak sa niečo nezmenilo, naposledy som to šiel v lete 2008. Je to úzka asfaltová lesná cesta, na väčšine sa bez problémov dve autá obídu, ale sú aj užšie miesta, a ak to doteraz neopravili, tak asi 100m pod sedlom smerom na Oravskú Lesnú je asfalt strhnutý po zosuve, povrch je ale spevnený a bol zjazdný.
Pohľad na tie fotky a tú krásnu prírodu, čo je tam zachytená, to je balzam na dušu, fakt nádhera. Konečne som videl aj tú “novú” cestu medzi N.Bystricou a Or. Lesnou, aj tá je skvelá, nádherne sa vinie tými kopcami tam, musí to byť paráda sa tade previezť, určite si tam naplánujem výlet niekedy a prejdem sa po nej.
Zaujalo ma aj to , v akom dobrom stave je asfalt na tej ceste z Oravskej Lesnej do Zázrivej, veď to vyzerá úplne komfortne (až na to šliapanie) dokonca aj na cestný bicykel. Teda možno až na ten strhnutý asfalt na 100 m, čo si spomínal. Dvakrát som bol cez leto na týždeň v Zázrivej, aj bicykel so sebou a nebol som tam Tak budúci rok to musím pobehať
Urcite aj na cestny, aj ked som to neskusal.
Minulu jesen som tadial siel dokonca autobusom . Keby ta cesta bola vyasfaltovana v celej sirke (povodna vojenska cesta bola sirsia), kludne by to mohla byt cesta III triedy.
No tak to by mohla byť už aj teraz cesta III. triedy. Stačilo mi keď som išiel minule z Hnúšte do Jelšavy a z Krásnohorského Podhradia do Smolníka smer Gelnica…Hovoria tej ceste že to je II. trieda…keď som to videl tak som sa rehotal smiechom ale aj zároveň kochal krásnou prírodou, a cesta bola inak ťiež krásna…
Cestu zo Smolnika do Krasnohorskeho Podhradia som siel iba raz … v serpentinach nad Smolnikom som sa len tak tak vyhol s Aviou a zakruty su tam tiez dobre - kriky az ku zakrutam, tie samozrejme uzke a skoro 180 stupnove … stare Branisko bolo suviks oproti tomu. A este si pamatam dobre hlboke vyjazdene kolaje, takze som celu cestu siel radsej na dvojke a pri hrade som pozeral, ci nie je prerazena olejova vana … ale inak pekna cesta lesom
ak bude čas vytvorim temu…a naukladam fotky… krásnou jesennou prírodou…ani cestu nebolo vidno skoro za tie listy ale hovoril somm o tom že ta cesta medzi Zázrivou a O.Lesnou nieje ani cesta 3.triedy a tu na východe je to dokonca cesta 2.trieda…úzka, rozbitá, kľukatá ale aj preto krásna
Táto cesta mi pripomína niektoré horské prechody ako napr. Malý Šturec. Išiel som po nej koncom jari a je pravda, že táto cesta má svoje čaro. Je fakt, že skrátila cestu medzi Kysucami a Oravou.