Tak konkrétny termín od IDŽK je 30.07.2023.
Áno, schvaľovalo sa to minulý pondelok na zastupiteľstve.
mojekysuce.sk/spravodajstvo … -kysuciach
V článku je priložený aj návrh cestovných poriadkov a neviem, či si robia srandu alebo čo… Napr. na linke Čadca - Skalité iba opísali súčasný bordel, iba náhodne preškrtali nejaké spoje. Nulová snaha o koordináciu dopravy.
Nájdem niekde aj návrh pre okolie Žiliny? Na stránke ŽSK, IDŽK ani v materiáloch na zastupiteľstvo som to nenašiel.
Detto pre horné Kysuce. Zóny si mám asi domyslieť
Teraz premýšľam, či sa niečo rozbilo alebo čo sa stalo, ale môj pôvodný príspevok sa stal citátom a objavilo sa v ňom niečo, čo som nepísal
Zóny: zilinskazupa.sk/files/0_202 … zy-ids.pdf
Komu sa nechce lúštiť
Horné Považie:
101: pribudli Rosina a Višňové
106: Divina, Divinka, Svederník, Horný Hričov, Ovčiarsko, Bitarová, Hôrky, Brezany
107: Dlhé Pole
108: Kotešová, Dolný Hričov, Hričovské Podhradie, Paština Závada
109: Veľké Rovné
110: Bytča, Hlboké nad Váhom, Predmier
111: Jablonové, Súľov-Hradná
112: Petrovice, Kolárovice
113: Hvozdnica, Maršová-Rašov
114: Štiavnik
115: Teplička nad Váhom, Kotrčina Lúčka, Nededza, Varín, Gbeľany, Nezbudská Lúčka, Mojš, Stráňavy, Strečno
116: Krasňany, Stráža, Dolná Tižina
117: Belá, Lysica
118: Lutiše
119: Terchová
Kysuce
209: Svrčinovec, Čierne
210: Skalité
211: Raková, Staškov, Olešná, Zákopčie
212: Podvysoká, Turzovka, Dlhá nad Kysucou, Korňa, Klokočov
213: Vysoká nad Kysucou
214: Makov
Konečný návrh GVD 2023/2024:
zssk.sk/wp-content/uploads/ … _23_24.pdf
Trať 125 (Púchov - Horní Lideč)
EC z Prahy stále končia v Púchove, okrem 2 posledných, ktoré zachádzajú do Žiliny, ako doteraz. Zo Žiliny vychádzajú stále len prvé 2 EC, ostatné vychádzajú z Púchova ako doteraz. Táto trať bez zmien.
Trať 126 (Žilina Rajec)
Táto trať v konečnom GVD chýba, je ale zverejnená na webe ŽSK: zilinskazupa.sk/sk/samospra … y-gvd.html
Bez zmien.
Trať 127 (Žilina - Čadca - Mosty u Jablunkova) a 129 (Čadca- Zwardoň)
Osobáky z LM / L. Hrádku / Vrútok / Martina sú z Čadce predĺžené až do Skalitého.
Relácia Zwardoň - Čadca rozdelené na Zwardoň - Skalité a Skalité - LM/MT/LH/ZA. Pribudli nové vlaky zo Zwardoňa do Skalitého a výrazne aj zo Skalitého do Čadce a ďalej.
V relácii Čadca - Ostrava z dôvodu modernizácie stále len 1 pár Os vlakov (jeden skoro ráno do Ostravy a večer do CA)
Nový Ex 242/243 Košice - Ostrava počas MS v Hokeji.[b]
Trať 128 (Makov - Čadca)[/b]
Bez zmien.
Trať 181 (Kraľovany - Trstená)
Bez zmien.
Turiec sa zapája do Integrovaného dopravného systému Žilinského samosprávneho kraja.
V tomto období prebiehajú schvaľovacie procesy strategických dokumentov u jednotlivých zapojených dopravcov a objednávateľov výkonov vo verejnom záujme. Nasledovať budú komplexné integračné testy a príprava zariadení na vybavenie cestujúcich. Pokiaľ budú tieto prípravné fázy prebiehať bez komplikácií, bude možné spustiť IDS ŽSK v priebehu leta. Viac info v článku:
Plánovaný integrovaný dopravný systém spojí Trenčiansky a Žilinský kraj
Plánovaný integrovaný dopravný systém spojí Trenčiansky a Žilinský kraj Trenčiansky samosprávny kraj a Žilinský samosprávny kraj plánujú spoločne s krajskými mestami Trenčín a Žilina vytvoriť od 1. januára budúceho roka spoločný integrovaný dopravný systém. TASR|2. júl 2024|13:33:55 Zámer vytvorenia spoločného integrovaného dopravného systému schválili zasadnutí poslanci Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja v pondelok 1. júla. Podľa vedúceho odboru dopravy Úradu Trenčianskeho sa…
je to určite fajn, že sa to výzájomne prepojí, ale pidištátik ako slovensko by nemal byť problém, integrovaný systém vrámci SR.
Návrh GVD 2024/2025 na pripomienkovanie do 22.07.2024:
zilinskazupa.sk/sk/samospra … y-gvd.html