I/66 - Šahy-ZV-BB-BR-Polomka-Telgárt-PP-KK-Lysá Poľana

O to horsie je to vsak od Brezna dalej. Povrch aj parametre, aj ked tento rok aspon ten povrch sa miestami obnovil. Bodaj by sa casom podarili postavit aspon niektore prelozky a bodove zavady, najblizsie SSC chysta vyriesit usek pri Polomke.

Na Horehroni tomu rozumiem, ale nie je rekonstrukcia celej I/66 aj predzvestou toho, ze sa s R3 Sahy - Zvolen tak skoro (ak vobec) nepocita? Podla madarskych zdrojov uvazuju Madari o presune koridoru TEN-T zo Siah na Sturovo, Slovaci ale o tom neuvazuju (ak som spravne porozumel napr. tomuto dokumentu mmk.hu/wp-content/uploads/2011/0 … 3%A1ny.pdf , kto vie po madarsky, nech ma opravi)

myslim ze stale sa s nou pocita… po roku 2025

Nejde o ziadnu rozsiahlu rekonstrukciu cesty, z niekolkych stoviek km sa opravi (novy asf. koberec + bezp. opatrenia) malo cez 50 km. Podobne upravy by sa mali robit aj na I/50 medzi TN a ZH, kde sa pocita s vystavbou R2 uz najblizsich 10 rokov, ci dokonca na I/18 ZA-RK, kde sa mozno “zakopne” na prvom useku uz najblizsie tyzdne.

Neviem, či to tu niekto spomínal, ale rekonštrukcia mostov a povrchu cesty pri Zámostí (Nemecká - Predajná) je už skoro mesiac hotová (mala byť dokončená až začiatkom decembra), je to tam Amerika, s týmto úsekom sa sá konkurovať aj R66 v US :slight_smile:

Pofot to, ukaz to a zhodnotime :slight_smile: co tomu chyba do " Route 66". Inac, ja nie som zastancom toho aby sa Slovensko opicilo po US v kade com. Jedine v budovani ciest by to bolo ok.

Rád by som to pofotil, foťák mám stále so sebou, ale najbližšie tadiaľ cez deň nepôjdem..nočné fotky kľudne môžem :slight_smile: sa čudujem, že tam nikto nestrihal pásku..ani tlač…nič?

Kolaudovat maju teraz v decembri, trochu sa to natiahlo, kvoli technologii pri rekonstrukcii, aj obchadzka cez obec Nemecka sa preto prednedavnom predlzila. Vyzera to pekne, len tie dilatacne skary sa pri prejazde zdaju prepadnute voci urovni asfaltu a citit to.

Aspon jedna slubena fotka z Route 66 pri Zámostí po reko, nie a nie to stihnut za svetla, tak aspon takato
gallery/image_page.php?album_id=132&image_id=11339
ale ako sme uz spominali, je to amerika :slight_smile: nabuduce mozno viac :slight_smile:

Keby u nas takto vyzerali vsetky jednotky, mnohe useky D a RC nemusime este dlho stavat. Avsak kazdy vie, ze “Amerika” konci tesne za Breznom, odtial ma I/66 ledva parametre cesty II.triedy.

z ameriky by som este vynechal aj prejazd Podbrezovou :frowning:

I/50 pri Hrhove je este vacsia amerika :slight_smile:

ano ale je to len o povrchu, ale aj ci su obchvaty obci a pridavne pruhy v stupani

Presne tak som to aj myslel - I/66 v useku BB-BR s vynimkou Podbrezovej obchadza vsetky obce a na väcsine krizovatiek ma aj odbocovacie pruhy, stupania ma len minimalne (Brusno), takze pridavne pruhy tam nechybaju.

Pre usek za Breznom bude tento rok podstatne, aby tam SSC zacala stavat aspon tu kratku prelozku pred Polomkou a opravili sa zaroven dalsie useky.

Netreba zabúdať hlavne na samotné Brezno, kde by sa ten obchvat dosť zišiel. Nie je už veľa miest, kde tranzit prechádza prakticky priamo cez hlavné námestie. Len už aj prvá etapa, ktorá toho až tak veľa nerieši, je dosť drahá a ako to bude pokračovať, si ani neviem predstaviť. Ešte vyriešiť tú Polomku beriem, ale nejaké ďalšie investície do I/66 za Breznom sú pre tie intenzity zbytočné. Teda okrem opráv povrchu, ale ten sa tam za posledné roky zlepšil.

Prejazd Podbrezovou sa mne osobne nezdal nejaký problematický, máme na Slovensku asi 1000 horších úsekov.

Brezno ma smolu, ze ktorekolvek trasovanie obchvatu je problematicke a financne velmi narocne, okrem toho mestom neprechadza vyrazny tranzit, kvôli ktoremu by sa ten obchvat oplatilo v blizkej dobe stavat. Za Breznom je problem v ubohych parametroch a bezpecnosti, na druhej strane si tiez nemyslim, ze treba hned stavat tie rozsiahle prelozky, co tam planuje SSC.

Brezno dopláca na hlúpe územné plánovanie z minulosti. Zastavať celé údolie a nenechať tam žiaden koridor nie je práve prezieravé. Tam by úplne stačil nejaký kvalitnejší prieťah mestom, lenže ani ten nie je kadiaľ stavať.

5 fotiek z Route I/66 pri Zámostí zo západu na východ..pekne je vidiet uz zatravneny teren vedla cesty :slight_smile:

gallery/image_page.php?album_id=132&image_id=11586

[video_youtube]YouTube

obmedzenie na I/66 pri Brusne - reko mosta gallery/image_page.php?album_id=132&image_id=12668
ako je vidiet, chlapci si nad tym dost lamu hlavu gallery/image_page.php?album_id=132&image_id=12667 asi to nie je az take jednoduche :slight_smile:

Slovenská Route 66 má byť vzorovo bezpečnou cestou
http://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=17521