I/65 - Nitra-ZM-ZC-ZH-TR-Martin

Co tak si precitat ten clanok od cargobulla?

Ak. Vďaka.

Tato stavba sa pripravuje uz dlho. Tiez ma prekvapilo, ze v UP neriesi tu najproblemovejsiu zakrutu, ale predpokladam, ze ten usek tiez rozsiria a zrekonstruuju, alebo postavia popri zel.trati az po vrchol kopca. Nakresy v UP predsa nie su vzdy posvatne pre buduce stavby.

Peterman, to, co ide teraz SSC riesit, je len I.etapa, co je len prestavba sucasnej cesty. Spominany obchvat Kr.Bani je az II.etapa.

Ja viem ze UP su dost nepresne, preto som sa pytal, ci k tomu existuje nieco ine okrem UP.

Tato tzv. prva etapa sa podla mna riesi hlavne kvoli prepadajucej sa krajnici, na viacerych miestach je to dost kriticke prave v tomto useku. Ale vravim, kym ozaj nezacnu, tak skoda oslavovat… O panelke pocuvame tiez z roka na rok, ze sa bude rekonstruovat a nic…

Presne, tendrova dokumentacia je na tuto stavbu pripravena minimalne od r. 2008. Uvidime, ci tento rok bude pre I/65 klucovy, kedze okrem uz vyhlaseneho tendra na reko prietahu MT sa dokoncuje DP aj pre rekonstrukciu betonky.

Zrejme ide o toto

ssc.sk/sk/Vystavba-a-rekonst … rukcia.ssc

v hodine otazok pociatek informoval aj o panleke, v marci sa ma vydat stavebne povolenie

Zrekonštruuje sa panelka, a krk dám na to, že hneď nato začne rekonštrukcia Kremnických baní, takže zlepšenie bude ešte nejaký čas redukované :slight_smile: Len nech sa to pohne čo najskôr a bude slušná spojnica S - J mimo Donovál a Čertovičky.

skor by ma zaujimalo co bude s R3kou ked sa panelka bude rekonstruovat…

Na R3 moze bezat dalej priprava, ktora je zatial uplne na zaciatku. Navyse vdaka vyriesenemu useku Pribovce-H.Stubna bude mozne venovat sa najprv potrebnejsim usekom ako obchvat MT ci H.Stubna-ZH.

Idealne by ale hadam bolo, keby sa cast I/65 miestami pouzila ako polprofil pre R3, ako to bolo povodne planovane…

su vobec v IROP vyclenene financie na R3? Ja si myslim ze nie… Ak je tomu tak, mohli by sa pouzit financie z Regionalneho Operacneho Programu, ked sa v minulom obdobi rekonstruovali cesty prvej triedy. Tu vsak nepojde len o vymenu potvrchu vozovky…

Na cesty I.tr. sli prostriedky z ERDF a zrejme aj na tuto rekonstrukciu pojdu z toho isteho fondu. ROP je urceny cisto pre regiony, resp. nase VUC. Stredna a juzna cast R3 je financovatelna dokonca z KF, kedze je sucastou core TEN-T.

dakujem za vysvetlnenie :slight_smile:

Hodina otazok NRSR, Jan Pociatek, cas: 54:30
tv.nrsr.sk/NRSRInternet/index.as … nID=136298

[video_youtube]YouTube

Piatkova situacia pri Kremnici…

par fotiek z rekonstruovaneho useku Stará Kremnička - Kremnica

gallery/album.php?album_id=132

rekonstruuje sa zatial prava cast mostov smer Kremnica, na Hornej Vsi este jeden most caka na rekonstrukciu, v Bartosovej lehotke idu asfaltovat uz po tomto vikende, za Bartosovou lehotkou smer Ziar caka cesta na kompletnu opravu - asfalt a aj nove podlozie, podla tabuly sa konci rekonstrukcia v novembri 2015.

To je taka kvapka v mori… Ako som rad, ze sa robi aspon nieco, ale tento usek bol na tom este relativne dobre.

prave to ma prekvapuje, ze sa robi usek, ktory bol uplne v pohode v porovnani s inymi usekmi tejto cesty.

v pohode bol pred 15 rokmi. casom schatral a najma premavka neuveritelne zintenzivnela. kedysi parameter tejto cestry C 11,5 bol luxusom pre par aut, dnes vela tazkych kamionov a tranzitujucich IAD.
Inak isiel som po dlhom case po R3 Horna Stubna. Pekna stavba, super usek. Avsak! - po skonceni Rky zacina par 100 metrov uzuckej ceste, nevyhovujucej ako sirkovo, tak ani vyskovo, aj s jednou nebezpecnou zakrutou:
google.sk/maps/dir/48.83122 … a=!3m1!1e3
google.sk/maps/@48.833174,1 … e0!6m1!1e1
google.sk/maps/@48.837771,1 … e0!6m1!1e1
Potom uz nasleduje obchvat Turcianskych Teplic, defacto v polprofile R3: google.sk/maps/@48.839371,1 … e0!6m1!1e1
google.sk/maps/@48.856352,1 … GsU2vw!2e0
aj s MUK google.sk/maps/@48.863063,1 … pnm2Bg!2e0
a chybajucou MUK google.sk/maps/@48.873448,1 … A9u3cw!2e0
Staci teda doplnit jednu MUK, mozno dva mosty pre polne cesty ci bocne cesticky, opravit mostiky/priepuste, doplnit zvodidla - cize to, co sa teraz robi v ramci modernizacie a mame suvisly usek R3 v dlzke 10km…

áno, chýba okrem MUK medzi Diviakmi a TR ešte MUK pri odbočke na Šturec. v podstate, keby sa spravili tieto dve MUK + prietah Diviakmi, križovatka v Diviakoch na T. Michal a Prievidzu by sa zrušila (prípadne by sa spravil podjazd bez križovatky) a rekonštrukcia betónky s odbočovacími pruhmi v križovatkách, tak je to súvislých 25 km veľmi kvalitnej cesty.

a keď zarúbeme ešte vyššie a povieme, že spravme R3 obchvat MT a R3+R2 prepoj medzi H. Štubňou a Handlovou s obchvatom Handlovej, tak máme postačujúco vyriešnú strednú časť R3 na x rokov.