I/64 hranica s HU - Komárno - Nitra - Prievidza - Žilina

Ak len oprava (mysliac nový koberec), tak v takom prípade sa nič nevyrieši. Patrilo by sa urobiť komplexnu rekonštrukciu celého úseku. Aby to spĺňalo parametre 1.triedy.
To isté platí aj o Fačkovskom sedle, aby bol prejazdný celoročne aj pre nákladné vozidlá. Ale toho sa už asi nedožijeme, kedže prioritou sú ine dôležitejšie cestné ťahy.

Ktoré?

O tomto probléme som počul už dávnejšie: Vážsky most v Komárne má vážne problémy – musia ho odľahčiť, len sa mi nič konkrétne (“na papieri”) nepodarilo nájsť. Nechcel som dávať len vypočuté veci, hovorilo sa o roku 2020 alebo 2021. Tak možno v roku 2021 sa začne rekonštrukcia vážskeho cestného mosta v Komárne. Asi spravia pontónový most s obmedzenou nosnosťou tak, ako keď opravovali most ponad Váh v Kolárove. Možno sa bude jazdi od Nových Zámkov do Komárna cez Kolárovo. :neutral_face:
[size=77]1037[/size]

Sklápací most,
[album]42556[/album] chodník koroduje, chodníky boli opravované o čosi skôr než vozovka, tú minulé leto.
Pozri a porovnaj. [size=77]1094[/size]

Obrázky po tzv. oprave cestného mosta ponad Váh:
1 2 3 4 5 6 7 8
Čítaj aj toto i toto.

Nem viem, ako sa cez Komárno bude jazdiť na sever, to tuším, tu myslené: akosť/komfort cestovania a prepravy. Asi cez Kolárovo po II/573 a i po II/563 (mimochodom už zopár mesiacov sú pozakrývané, niektoré sú už zvedavcami obnažené, “žlté” smerovníky po celom meste, ako na 1).
Teraz by bol vhodnejší nový cestný most ponad Dunaj na “východe”. No má to istú “”“výhodu”“”, obmedzí sa ŤNAD od Severu (NR, NZ). Chytráci spravia vtedy sčítanie premávky na I/64 a dospejú k tomu, že netreba s ňou robiť… nič.
[size=77]1118[/size]

Jedno zo značení pre budúcu obchádzkovú trasu počas opravy cestného mosta ponad Váh (I/63 a I/64).
Má sa opravovať až v roku 2021.
Tadiaľto sa pôjde nielen do Nových Zámkou (a ďalej hore na sever), ale i do susedných obcí za Váhom, východne od Komárna (Iža, Patince, Virt, Radnaň nad Dunajom, Moča, … , či Chotín, Marcelová, Šrobárová…), i do Štúrova.
[album]42815[/album] [album]42816[/album] Tu, zhora približne tu.
Najhoršie na tom budú Komárňania z mestský častí za Váhom: Malá Iža, Harčáš, Ďulov Dvor, Lándor, Kava…
[size=77]1122[/size]

Asi v piatok 20. septembra oficiálne odhalili ZDZ pre obchádzkovú trasu (nešiel som tade). A opravujem svoju nesprávnu “domnienku”, nie je to kvôli oprave mosta. Označenie obchádzkovej trasy (66 km) je z dôvodu obmedzenia nosnosti mosta ponad Váh (I/63 a I/64) do 15 ton (obrázky sú zo soboty 21. sept.):
[album]42843[/album] [album]42846[/album] tu a zhora asi tu.
[album]42845[/album] tu a zhora asi tu.
V pondelok, keď som šiel z Nových Zámkov, už lapali kamióny za Vážskym mostom. Tu asi alebo zhora asi tuto.
[size=77]1126[/size]

hlasim opravu asf povrchu vozovky 1/64 useku PD-NEDOZERY asi 1 km ,Budu opravovat aj par 10 tok metrov prevalenej vozovky na tomto 5 km useku..uz to maju oznacene.,Som zvedavy kolko budeme cakat na kompletnu opravu useku po dokonceni kanalizacie V Nedozeroch…cele je to tam zaplatane tak amatersky ze uplna katastrofa…a dalsi usek Nitrianske Pravno…totalka…do 2 rokov to hadam nejako ucapaju…heh :smiley: :smiley:

Asfaltovy povrch opravujú aj v Novakoch na 1/64 od námestia smerom na PD oba smery

konecne podpisali zmluvu s Valbekom na studiu Zilina - Topolcany (nechapem, preco to nedali aspon Zilina - Nitra)

je tu mozno ista nadej, ze Ficovu R8 vyhodia z repertuaru ..
aj ked svojim sposobom skoda, ze ta studia nie je Zilina - Nitra.

uvo.gov.sk/vyhladavanie-zak … nty/401581

ale je tam aspon prehlad co je uz hotove

[code]č. Úsek Stav prípravy

1. I/18 Žilina - juhovýchod DÚR, platné územné rozhodnutie
  2. I/64 Žilina - Juhozápad definovaný koridor v UPN - M Žilina, bez PD
  3. Diaľničný privádzač Žilina - Lietavská Lúčka potrebné vyžiadať z NDS, a.s.
  4. I/64 Rajecké Teplice - Kľače DÚR
    5 I/64 Kľače - Šuja DÚR
    6 I/64 Nitrianske Pravno - Rajecká Lesná TŠ z roku 2004
    7 Nitrianske Pravno - obchvat DUR
    8 I/64 Prievidza obchvat, I. etapa, 1. stavba zrealizovaná
    9 I/64 Prievidza obchvat, I. etapa, 2. stavba DSZ, DÚR, DSP - prebieha MP vysporiadanie pred SP
    10 I/64 Prievidza obchvat, II.etapa, 1. stavba, 2. stavba DÚR, vydané ÚR
    11 I/64 Hranica krajov - Prievidza TŠ, EIA, Záverečné stanovisko[/code]

To sa jedna o nejaku rekonstrukciu existujucej cesty, alebo to ma byt cesta nova? Ako ma byt rieseny usek cez Fackovske sedlo? Je k tomu nejaka mapa?

Dnes niečo pred pol ôsmou som šiel po I/64, i cez oba mosty (sklápací 64—002 a 64—002A; Alžbetin 64—001), za posýpacím vozidlom s nitrianskym EČV, pre istotu trošku ďalej od neho. Posýpal soľou. I tie mosty. Alžbetin po celej dĺžke posýpal i u susedov. Musel som zastať na červenú (tento semafor zväčša brzdí premávku, robia sa tak dlhé kolóny, ktoré niekedy zneprejazdnia i kruháč v Komárome), posýpač stihol zelenú a prešiel, stále posýpal i cestou späť. Tá soľ iste nerobí dobre oceli ani liatine. Môžu ich soliť? Železničné priecestia nesolia.
[size=77]1259[/size]

začne/začal v Komárne s prestavbou bývalého hraničného priechodu.

Árpiho asi posledné…
Zóna v okolí cesty I/64 na Alžbetinom ostrove (pred Alžbetiným mostom) v Komárne sa dočká rekonštrukcie. Pribudnú dve okružné križovatky, :unamused:, a zmodernizujú sa priľahlé odstavné a parkovacie plochy. Úpravami prejde tiež vjazd do ulice Veľkodunajské nábrežie.
Po poklepaní základného kameňa si spoločnosť STRABAG prevzala stavenisko projektu „Dopravné stavebné riešenie bývalého colného priestoru na ceste I/64 v Komárne“. Rekonštruovaná zóna sa nachádza na Alžbetinom ostrove na južnom okraji mesta Komárno. Hlavným stavebným objektom je cesta I/64, ktorá tvorí medzištátne dopravné prepojenie medzi Slovenskom a Maďarskom. Predmetnú zónu dotvára priestor bývalej colnice s dopravnou plochou šírky približne 35 metrov a obojstranným chodníkom pre peších.
[album]44071[/album]
Nové riešenie počíta s vytvorením dvoch okružných križovatiek, ktoré zrekonštruovaný priestor ohraničia zo severnej, resp. južnej strany. Severná križovatka bude slúžiť na napojenie ťahu I/64 na ulicu Veľkodunajské nábrežie, zatiaľ čo druhý, južný, kruhový objazd, bude križovatka výjazdu z novovytvoreného parkoviska. Medzikrižovatkový úsek s dĺžkou 85 metrov sa využije na výstavbu, respektíve rekonštrukciu odstavných a parkovacích pruhov pre autobusy i osobné vozidlá.
Aktuálne je projekt modernizácie priestoru v okolí bývalej colnice vo fáze príprav a začiatok samotných stavebných prác je naplánovaný na apríl. Ukončenie výstavby a odovzdanie zmodernizovanej zóny do užívania verejnosti prebehne v druhej polovici augusta.
[size=77]1283[/size]

Predsa len začali.
[album]44445[/album] [album]44446[/album] V strede plochy a naľavo vozovku už rozbíjali.
Nie najlepšie snímky za jazdy cez špinavšie okno. :confused: [size=77]1327[/size]

Odfrézovali AB koberec na polovici plochy…
[album]44519[/album] [album]44521[/album] [album]44522[/album]
• • •
[album]44518[/album] Pripravený materiál.
[album]44517[/album] Reštaurácia a iné prevádzky pod poloestakádou (z druhej, východnej, strany je nasypaná zemina). [size=77]1337[/size]

Stále pracujú na zdvojkruháčikovaní pri “colnici”:
[album]44572[/album][album]44573[/album][album]44574[/album]
• • •
[album]44571[/album] Trochu chaotické čiary (navádzajúce do vyfrézovanej časti, ktorá je niekedy ohraničená červeno-bielou páskou). :unamused: [size=77]1350[/size]

Velmi ma zaujima ako sa bude dalej opravovat, Nie platat cesta 1/64 po dokončeni kanalizacie.. trasa za PD-NEDOZERY-BREZANY…a nasledne cesta v Nitrianskom Pravne kde sa ukoncuju prace v oboch dedinach. Lebo ti čo tadial cestuju rozhodne chvalit firmy, čo vykonavaju spatne upravy na komunikacii ich Nebudu. To čo tam stvaraju je DES. :blush: ..prevalene prepadnute zasypane nerovnosti/ 10 -25 cm../ po zaplatach sa nedaju nazvat komunikaciou…Viem že je Korona kriza ale po tej ceste prejde denne 10000 aut…a ani nahodou si neviem predstavit že takto cestovat autom na trase dennodenne dlhodobo :blush: :blush: :blush: :exclamation: :bulb: . Trasa ..PD-NITRIANSKE Pravno je je HROZA ako z Hororu…Najbližšie to sfotim a pridam na forum..do gallery.. :sunglasses:

Tam to už bolo zúfalé pred rokom. Ani to čo dokončili v lete nie je opravené ako sa patrí?

Isiel som tade minuly mesiac po par rokoch do ZA a najblizsich par rokov tade nepojdem ani bohovi. Radsej naokolo po D1 cez TN. Dementi…

toto je presne ficosystém, vyhrám zákazku, dam ju ďalšej firme a aby sa každy napakoval, dajú to spraviť doslova dakym dementom z za 5€, čo nemajú ani páru, ako sa cesta robí. Podobne to bolo na Bielom potoku. Naštastie sa niekto po polroku nasral a prerobili celú= cestu.