Minulý piatok [1. júna] po 16. hodine zablokovaná obchádzka (tu sú výhovorky: Začali sa opravné práce na sklápacom moste) pre nedisciplinovanosť vodičov (nerešpektovali dopravné značenie a svetelnú signalizáciu) a podcenenie situácie tými, ktorí sa podieľali na príprave opravy sklápacieho mosta (neopravená úzka cesta, po ktorej sa vedie obchádzka; zle umiestnený “semafor” od ostrova — mal byť na jeho konci — toto napravili už ten deň).
Takmer trojkilometrová stojacia zápcha https://www.google.sk/maps/dir/47.7543736,18.1200899/47.7655376,18.0950154/@47.7617483,18.0944901,14.25z/data=!4m2!4m1!3e0!5m1!1e1, kto mohol a vedel kde a kade sa dá vyšmiknúť s tej zápchy, tak to urobil. Nechcem to zakríknuť, už je to priechodnejšie.
Trocha som to zakríkol, ale aspoň sme sa hýbali, na Ostrove i na samotnej I/63. Teraz tomu skutočnému zlepšeniu pomohli i policajtky a policajti na kruháči a pri neďalekom “semafore”, lebo táto hlúpa kombinácia (https://www.google.sk/maps/dir/47.7655519,18.0947767/47.7655633,18.097417/@47.7653665,18.0949694,245m/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e0!5m1!1e1) sa ľahko zahltí, zablokuje sa pohyb (lebo niektorí trkvasi vojdú do kruháča, hoci vidia a azda aj vedia, že ho nemôžu opustiť . Toto nie je len naša špecialitka — zablokovania kruháča, i toho bez semaforov neďaleko
.
No aspoň som mohol sem (https://www.dialnice.info/gallery/album.php?album_id=277) niečo odfotiť počas státia .
I k tomuto: https://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=8&t=13&p=209391#p209391 som pridal zopár obrázkov zo včera (10. júl, pozrite [https://dialnice.info/gallery/album.php?album_id=132]). Pýtal som sa jedného dozorujúceho zo Strabagu, kedy dokončia opravu, nebol vôbec konkrétny, len povedal niečo v tom zmysle, že možno čoskoro. Termín majú do konca júla, ale dúfam, že skôr. Asi z viditeľného chýba “len” asfalt. Od včera doteraz tu lialo, tak asi “neliali” asfalt. Najprv (9,45 h) tam boli bratislavskí strabagáci, keď som sa vracal (po 12. h) z cyklodokuvýletu, už tam boli českí a moravskí.
Rekonštrukcia otváracieho mosta v Komárne.
Dnes, 16. júla 2018, o 14,00 h sklápací most sprejazdnili, takže sa netreba terigať, natriasať sa, cez Alžbetin ostrov po otrasnej obchádzke.
Tak, Čavo, späť môžeš ísť už “komfortne”, civilizovanejšie. [size=150]→[/size] https://www.dialnice.info/viewtopic.php?f=8&t=13&p=209391#p209387
To, čo naznačil strabagák, sa splnilo, a bolo i vidieť, že tam nemajú už veľa roboty.
Vďaka, šiel som. Vlastne tam som šiel cez Rakúsko, takže som si to obchádzkou ani nevyskúšal.
za túto sumu mohla byť preložená značná časť I/64 v okolí Nitry ineko.blog.sme.sk/c/494826/hada … v-eur.html
a niekto sa to bude rozčuľovať, že sa neriešia cesty v okolí Nitry Nitra a okolie (Pr1bina) akosi veľmi priťahujú predražovanie…
no neriesia.
Ma niekto, prosim, nejake informacie ohladom II. etapy krizovatky v Lietavskej Lucke? Zaujima ma kedy, kadial a ci vobec sa bude robit cesta smerom na Rajec. Zvazujeme kupu domu tym smerom. Kedysi som tu videl aj mapu, ako by to asi malo vyzerat, ale neviem ju najst.
Za akekolvek info dakujem.
Predpokladané trasovanie privádzača 1/64 Porúbka - Lietavská Lúčka nájdeš aj v katastrálnej mape zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/z … zoom=false
Čo sa týka samotnej výstavby privádzača, tak toho sa tak skoro asi nedočkáme. Podľa informácií z NDS sa môže nad ním uvažovať až po roku 2022 (po dostavbe diaľničného úseku HP-LL-DS). Ďalšie 2 roky by zabrala zas výstavba.
Vdaka!
Zdravim Vas priatelia chcem upozornit na velmi zly stav vozovky
na useku 1/64 Fačkovske sedlo- Fačkov smer Zilina…usek asi 2km uplne v havarijnom stave…Diera na dieru Vcera sme usekom prechadzali a uz tam stal Superb z deravym pneu…Vhodne len pre SUV fakt nebezpecny usek..Som zvedavy co s tym chcu SSC ZA urobit…
Čo s tým chce SSC urobiť? … nič!.
Celý úsek Fačkovské sedlo-Žilina je dlhodobo ignorovaný, bez akýchkoľvek rekonštrukcii, či rozsiahlejších opráv. Jediné, čo sa tu za 20rokov vybudovalo, bol obchvat Raj. Teplíc a nové mosty v Raj. Lesnej, Šuji a esíčko v Bytčici. Kvôli výstavbe kanalizácie sa vyasfaldovali krátke úseky v Porúbke a Poluvsi. A nedávno za zrekonštruovali taktiež veľmi krátke úseky na železničných priecestiach.
Keď sa pozrieme na okolité cesty 2. a 3.tried (Vyšehradné, Čičmany, Zliechov, atď.), tak 1/64 je oproti ním fakt v úbohom stave, navyše bez krajníc. Za veľmi nebezpečný úsek by som označil aj Zbyňovský vŕšok, kde vás to doslova vystrelí zo sedadla, alebo otrieska o dvere, ak idete čo i len 50km/h. Zrovna som bol svedkom ako jeden vodič (evidentne to tam nepoznal) na tej zvlnenej ceste vyletel do luftu, kolesá sa mu odlepili od cesty, a dosť tvrdo dosadol na ďalší hrb Odniesli si to oba nárazníky, a neviem či aj nie výfuk. Vodiči v kamiónoch by o tom vedeli tiež rozprávať
no usek fackovske sedlo-v dlzke asi 2 km smer ZA uz zaplatali ale podla toho ako to robili vydrzi akurat jedno leto a jesen…MAX polovicu 1 zimy..
.To nechapem ze SSC ZA nato tak maximalne kasle…Ten usek nemal novy asfalt aj 30 rokov…same platanice a zodraty povrch..
Ak ste zaregistrovali - už je otvorený “obchvat” Dražoviec nakomplet: nitralive.sk/vystavba/jaguar … li-nadjazd.
Neviem prečo to takto projektovali, je to chaos a nezmysel.
a videl si niečo čo by organizoval Stromček a nebol by to chaos a nezmysel?
Začína sa rekonštrukcia Fačkovského sedla
Tiež som sa naivne potešil a potom zázračná veta: “Cestári budú pracovať na ceste I/64, približne v kilometroch 165,325 - 165,695”.
Takže 370 metrov a to ešte opäť zo strany na Prievidzu. Žilinská strana, ktorá je na tom najhoršie, zase nič.
Tiez pozeram na ten uzasne dlhy usek, co idu robit… Logicky by po nom mali nasledovat dalsie. Ked maju robit kazdy mesiac 370m, to maju minimalne najblizsich 5 rokov o robotu postarane ;-P.
Aj žilinský cestári sa činia. Začali s čistením krajnice a rigolov v okolí Fačkova
Aj to málo, čo ostalo z krajnice, zrýpali preč.
Najsmutnejšie na tom je, že prepadnutu krajnicu, ktorá už čiastočne siahať do jazdného pruhu, opäť nechali bez povšimnutia.
Tá diera je tam už minimálne 5 a viac rokov Asi čakajú, kým sa tam nejaký cyklista, alebo koleso kamióna neprepadne.
[album]41868[/album]
Niekde v tych miestach (neviem kde presne) sa ma robit oprava cesty. Mozno je to priprava.