Aj ten 8cm asfalt sa mi nejako nezdá. To má udržať ťažké kamióny?
oprava, už pridali ďalších 7 cm asfaltu. brutálne silné
Do decembra mala byť zrekonštruovaná cesta až po Senec, ešte nemajú ani polku. Ako je to možné?
Pretože žijeme v banánovej republike. Chodím tadiaľ denne, pracuje tam minimum ľudí a strojov. Robotníci často postávajú s rukami vo vreckách. Polomery kruháčov sa nedajú porovnať s obrovským prstencami na I/75 (obchvat GA). To budú kolóny pred týmito kruháčmi. Obchádzková trasa je už celkom rozbitá, neodporúčam. Použite radšej cestu cez Veľký Grob a Récu alebo južnú trasu (Veľké Úľany a Hrubý Šur).
Usek stale nedokonceny, obchadzkova trasa cez Puste Ulany stale v platnosti. Vodici jazdia po tejto uzkej ceste III. triedy v noci mimo obce aj 90 bez ohladu na moznost stretu s cyklistom..dnes na to asi jeden z nich doplatil..kedy sa kompetentni zobudia???
Este stale sa nejazdi po novej ceste..nemate niekto nejake info pre tento novy usek, ktory stavbari nechavaju dozriet ako vino?
Dockali sme sa, novy usek je spojazdneny, na velmi dobre urovni. Na DZ je uz pouzity novy font, velmi dobre citatelny.
Vdaka za info. Usek je uz prejazdny bez obmedzeni? Nakolko ta spomalili kruhove objazdy na trase?
Ano Andrej, bez obmedzeni. Isiel som tadial vcera okolo 17:30 a dnes rano o 06:15, bez problemov, ziadne zdrzanie. Kruhace vyzerali byt mensie, ale nazivo su celkom prejazdne.
A hlavne ten ostrovček z obrubníkov v strede cesty za benzínovou pumpou Benzinol v smere na Sládkovičovo sú úchvatné. Do koľkých dní sa tam niekto zabije?! Dajme tipovanie.
Čo za diletanta to tam naprojektoval do stredu cesty! Kto mu to schválil?! V šere, hmle, za sneženia sa havárii nevyhneme.
Je tam 60-ka.
A druhá časť cesty po Senec sa bude, nebude rekonštruovať? Však nepokračujú. Nejak sa v tom strácam.
Ak sa nemylim, druha cast je v BSK = nemozno cerpat fondy = nebude
Nie, vzhľadom na rozsah projektu sa druhá časť posunula do budúceho roka. Teraz je technologická prestávka kvôli zimnému obdobiu…takže žiadny strach, mali by to dorobiť
Druhá časť je ale po Galantu, takže smer na SC sa realizovať nebude..
Dnes ráno som šiel od Serede a ešte nie je urobený úsek pred Sládkovičovom. Stále sa prechádza cez protismer (bola to jednosmerka) do Sládkovičova a cez kruháč sa prejde už na obnovenú cestu. To sa ešte stihne? Či ani nie?
To ale nemyslíš vážne. Kde čerpáš takéto info.? Toto je potom riadna banánová republika. Toto som videl, nedokončené cesty v polovičke, ale len treťotriednych krajinách!
Nove kruhove objazdy su sice priemerom mensie, ale vobec nespomaluju premavku, netvoria sa kolony a su omnoho bezpecnejsie ako niekdajsie krizovatky.
Avsak POZOR! Niektori vodici asi jazdia(lietaju) popamati a kruhovy objazd pri Velkych Ulanoch je toho dokazom - brzdove stopy, rozbite obrubniky a rozryty travnik cez cely stred kruhaca hovoria za vsetko - najma v smere Sered - Senec (od otvorenia 3 alebo 4 nehody). Rychlost od mosta ponad zeleznicu trat urcite presahuje 90 km/h, v opacnom pripade by si niekolko novych DZ a navestidiel urcite vsimli.
Jazdite preto prosim obozretne, aby ste sa nestali obetou takehoto vodica, ktory vas moze zostrelit pocas vasej jazdy po obvode kruhaca.
Už som mal tú česť absolvovať tento zrekonštruovaný úsek. Potvrdzujem, že úsek medzi križovatkou s I/75 ešte nie je otvorený, aj keď vyzerá už dokončený.
Potvrdzujem aj stopy po nehodách na veľkoúľanskom kruháči. Dotyčných mali na mieste utratiť, lebo takí idioti len zbytočne míňajú kyslík na tejto planéte. Lepšie označený kruháč na Slovensku asi ani nie je. Toto nemohlo byť o jazdení po pamäti, tí vodiči museli byť buď nadrogovaní alebo totálni idioti.
Tie kruháče sú samozrejme katastrofa s pohľadu komfortu. Ich vplyv na plynulosť premávky som nemohol posúdiť, lebo som tadiaľ nešiel v špičke. Ten veľkoúľanský je ešte relatívne veľký, ale tie ostatné sú veľmi malé na cestu I. triedy v extraviláne. Nie sú ani dvojpruhové. Na blízkom galantskom obchvate sú tie kruháče násobne väčšie dvojpuhové.
Križovatky, ktoré nie sú riešené kruhovými objazdmi, majú zase obmedzenú rýchlosť na 70 alebo dokonca 60.
Kvalita povrchu je na slovenské pomery výborná, ale ešte sa uvidí po prvej zime.
Značenie je všetko v Terne. Celá cesta v noci svieti ako Las Vegas Boulevard, na ceste sú retroflexné nálepky, vedľa cesty majú odrazky zvodidlá alebo stĺpiky. Takisto sú pekne označené aj ostrovčeky na kruháčoch.
Celkovo môžem povedať, že aj napriek niektorým mojim vyššie uvedeným výhradám, by som bol rád, keby cesty I. triedy vyzerali aspoň takto.
Zrekonštruovaný je aj krátky úsek I/75 od I/62 po kruhový objazd v Sládkovičove. Zvyšok I/75 od kruhového objazdu po železničné priecestie v Galante by sa mal začať vo februári.
Zostáva mi len dodať, že je obrovská škoda, že štát nenašiel nejaké prostriedky na rekonštrukciu zvyšku úseku od hranice BA kraja po Senec. Mohli sme mať kus kvalitnej cesty. Druhá vec je, že aj úsek Sládkovičovo - Sereď by si zaslúžil aspoň poriadnu výmenu povrchu, lebo sú tam nenormálne hlboké koľaje, kde stojí voda a tvorí sa ľad. Obchvat Senca má už tiež najlepšie za sebou.
Minule som po tej ceste išiel a je naozaj výborná, som príjemne prekvapený, že aj na Slovensku sa cesta 1. triedy dá spravi takto luxusne, no a na tie kruháče sa zvyknúť dá. Keď niekedy opravia aj úsek od Senca, tak pri cestách BA-SA asi prestanem využívať D1 a R1 a budem jazdiť tadiaľto.