Takže už aj Banská Štiavnica má cestu prvej triedy? Pekne. Len či sa na nej aj niečo bude upravovať, aby to bolo vidno.
Tento rok kládli nový asf. povrch na krátkych úsekoch medzi Hronskou Dúbravou a Kozelníkom. Či sa bude pokračovať a v akom rozsahu, to netuším..
BTW, Nezdá sa vám takéto vedenie I/51 ako úplný nezmysel? Veď ide do Banskej Štiavnice, resp. Hronskej Dúbravy totálnou okľukou, veď voľných dvojciferných čísiel na označenie ciest I. triedy je dosť. Alebo žeby nová súbežná cesta I.triedy k R1 od NR po Hronskú Dúbravu?
Vobec by som sa necudoval, keby hlavny dovod preklasifikovania bola subezna cesta I. triedy k R1.
A samozrejme, ze mi to pride ako totalny nezmysel, hlavne v case, ked ostatne cesty I. triedy v mnohych pripadoch v omnoho horsom stave ako cesty II a III triedy, ktore spravuje VUC.
Hlavný dôvod preklasifikovania bolo výjazdové zasadnutie vlády v BS, kde Fico sľúbil, že ju preklasifikuje na cestu I. triedy. Tak ako keď bol v Brezne a sľúbil toto isté s cestou II/531 Brezno - Tisovec - RS. Teraz je z nej I/72.
e-vestnik.sk/#EVestnik/Detail/19575
Ako dopadla EIA? Ktory variant sa vybral? Zrejme nemusim 10 krat hadat, ze beztunelovy, ci?
tunelovi, s 800m tunelom, ale ten usek je dost dlhy .. tunel sa tak skoro nebude stavat, ale asi zacnu obchvatom senice, potom obchvat jablonice, potom obchvat trstina .. co maju do 2020 dost co robit a pochybujem, ze stihaju.. takze tunel je v klude
Takze druhy tunel v SR na ceste I. triedy? Tak to je uspech, po vyse 40 rokoch . Obzvlast, ked je dvojnasobne drahsi oproti povrchovemu variantu. Mame aj nakres?
Aj tuto cestu by potom na mnohych usekoch mohli vyznacit ako cestu pre motorove vozidla s vmax 100-110 km/h.
Aj keď OT, ale ktorý tunel bol prvý na ceste I. triedy ?
Tunel Stratená dĺžky 326 m na ceste I/67 na Horehroní.
Mapy (aj ortofoto) sú v EIA k tomuto úseku, komu by sa to chcelo cez sviatky vyextrahovať a povkladať sem..? Možno to urobím aj ja, ak sa na to nepodujme do tej doby niekto iný, ale teraz sa mi nedá, tak sa kľudne a rád nechám predbehnúť.. :mrgreen:
Vdaka. Rad by som sa poujal, ale dost prace bude na nasej wiki
skoda, ze tento usek nerobia ako R1, keby to bolo aj dlho iba 1/2profil, bolo by to fajn.
aka je to vasa wiki ? nieco o dialnicach ? rad to pozriem.
Keby sa to stavalo ako RC, tak dalsich 20 rokov by sme sa nedockali realizacie.
ad wiki - vid. tuto temu
viewtopic.php?f=6&t=14537
Pristupna bude coskoro, ak chces pomôct, napis a budes ju vidiet uz skôr
nuz ja som “kamionista” a vela chodim po slovenskych cestach, mozno budem vediet pomoct i ked neviem, co to obnasa pomoct so strankou, ale tak, pripomienky, navrhy, mozno nejake kratke video, fotka z cesty…
tunak netreba R1, stacia tie obchvaty .. tie mapky planujem medzi sviatkami vytiahnut ..
tak veru Rku tam netreba stacia obchvaty,no a biela hora to je uz zlozitejsi problem,jazdim tam pomerne casto ale nikdy som nemal cas uvazovat ci tunel alebo ake ine riesenie sa tam da relizovat
nejake ortofotomapy ..
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=9814
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=9811
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=9813
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=9812
Tak snáď sa to stanovisko EIA bude aj rešpektovať a teda sa v budúcnosti bude stavať odporúčaný tunelový variant. Ak sa nemýlim, minimálne v jednom prípade sa tak nestalo (tunel Korbeľka). Vôbec sa tam nespomínajú ďalšie obchvaty smerom k Trnave (Biňovce, Boleráz, Klčovany, Šelpice), v dobe výstavby - okolo r.2020-2025, sa budú hádam riešiť aj tieto obce, nech je tento ťah poriešený už od križovatky D1xR1 pri TT. Severne od Senice je to v podstate poriešené ako pozerám do Google maps, po hranice s ČR chýba asi len obhvat Holíča.
pri Trnave je porieseny, R1 ide smerom do Trnavy, kde obchvatom sa dostanes za Trnavu, cast z neho sa este stale buduje. to iba reagujem na to, ze v poslednom case vsetci pisu, ze R1 zacina na krizovatke D1xR1 co je kravina, kedze stanicenie zacina este v meste.
Obchvat Holíča a doriešiť treba prieťah v Radošovciach. Tam tá cesta rozdeľuje dedinu na dve časti, je tam križovatka smrti, napriek maximálnym investíciám do bezpečnostných značení a opatrení.
Senica, to je už kritický bod, ale rovnako aj obchvaty Jablonice, Trstína, Bíňoviec, Boleráza-Klčovian, Šelpíc a doriešiť aj Bielu horu, … výhodou na strane TT okresu je terén (predsa len rovina je rovina), ale aj tak sa bavíme o stovkách mil. € a neviem neviem … to by nesmelo byť Československo, by sa nepostavila D2 tak ako sa postavila, by existovala len diaľnica BA-MA a hlavný ťah by išiel po I/51 …
V Jablonici bolo nedávno referendum kvôli obchvatu a bolo neúspešné, ale hlavne ľudia nechcú ponúkané varianty, iné obchvaty sa nepripravujú vôbec na tejto trase. Senica je projektovo myslím pripravená, Holíč takmer úplne, … o iných sa mlčí.