Cyklisti nie su problem, pokial je tam skutocna krajnica, ale pomale vozidla budu jazdit priamo v jazdnom pruhu. Medzi PK a BA je na podobnych parametroch povolenych 90 km/h a tento rok tam aj tak bola smrtelna nehoda pri vyhybani sa poln.stroju, dokonca v useku s povolenou 80 km/h.
a co tak zakazat tam vjazd traktorom a pod.?
ad1.. tú cestu medzi PK a BA poznám, parametrovo je o čosi málo užšia.. a ak pominiem to že nie je zrekonštruovaná, tak jej chýbaju MUK, sú tam prechody, zastávky, zákruty, prejazdy medzi dvojpruhmi atd atd atd..
ad2.. a pro šťouraly.. najbližšie alternatívne trasovania pre poľnohosp. techniku (cca 95% asfalt) gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=31785
Ak moze byt na vselijakych polprofiloch 100ka alebo napr. usek ZA - Brodno, tak tuto urcite minimalne 100 moze byt
Momentalne je to najlepsi kus cesty 1.tr. na SK
vidite na to som zabudol na ceste 1 triedy ZA-BRODNO ta 100 vka predsa existuje a to je kratsi usek o skoro 5 km…Inač yombie palec hore za mapku… ![]()
najlepsi usek cesty 1.tr je predsa R1 ![]()
Neviem či ste si niekto všimli ďalšieho drobného detailu (viď chýbajúce retroreflexné gombíky a pod), ale všetky kilometrovníky popri zrekonštruovanom úseku Nováky - PD sú prikryté pod čiernymi plachtičkami.. gallery/image_page.php?album_id=132&image_id=31801 čo pred nami schovávajú tentokrát? ![]()
Tiež som sa pozeral na to, že čo to pred nami skrývajú. Otázka je, či to nesúvisí práve so zmenou, že už nejde o cestu I/50 ale I/19. Každopádne sú to iba moje dohady. Myslím si, že problém prečo sa nezdvihne max. povolená rýchlosť na tomto úseku je najmä nevôľa polície, aby sa tak stalo. Skoro pravidelne sa totiž meria na ceste MPR… a tak predsa nepôjde proti sebe a vlastným finančným záujmom. Iné dôvody, ktoré sa uvádzajú (neexistujúca paralelná cesta pre poľnohospodársku techniku, cestička pre cyklistov - podľa mňa je niekto šialenec ak chce po tejto alebo akejkoľvek inej štvorprúdovej cesty mimo mesta jazdiť na bycikli) sú úplne nezmyselné a skôr na utíšenie diskusie, lebo…
Ako u nás na I/11 pred Žilinou je 100ka, pravidelne sa tam premávajú chodci aj cyklisti, o poľnohospodárskej technike ani nehovorím. Pripajácie pruhy v križovatke Brodno sú pomerne krátke. Na druhej strade je to D24,5…
Pred niekoľkými rokmi boli pripájacie pruhy v križ. Brodno ešte kratšie a vtedy bola v priestore križovatky MPR 80 km/h a bolo to veľmi obľúbené miesto na meranie rýchlosti. Potom pripájacie pruhy premaľovali, spravili ich trochu dlhšie a osemdesiatku zrušili.
tu foliu chodte odtial strhnut a odfotte to
presne stale vravim že kde je vola tam je cesta..
..Ale myslim ze to vyhovuje hlavne statu..
..8 km usek podobny R ke..kde vodiči pojdu aspon 100 -110 km tak policajti maju o pracu na dlhe roky postarane…Ked poobede idem tento usek 90-95 km predbehne ma min 10 aut z PD do Novak…
Počas posledných dní vysekala SSC na cca. 2,5 km úseku medzi obcami Jerichov a Hradište súvislý pás lesného porastu.. v priemernej šírke plus mínus cca. 5 metrov na každej strane.. PRED: gallery/image_page.php?album_id=132&image_id=31885
A nech mi niekto povie, že na takýto masívny výrub mali povolenie a že nešlo zase o biznis ale o bezpečnosť.. hlavne keď priamo na Jerichove nakladali už krásne začistené drevo rovno na kamióny a ostatok spracúvali priamo na odstavnom parkovisku na štiepku. Uznávam síce prínos z hľadiska bezpečnosti, ale tu sa niekto zase parádne nabalil.. ak odpočítam náletové dreviny pri krajniciach, tak to boli všetko v plnej dĺžke 2,5 km krásne dospelé stromy.. ![]()
Yombie, máš urcite svojim spôsobom pravdu, škoda je tých stromov.
Ale boľ to tam uz dost zarastené a konáre uz takmer v strede vozovky, je to aj vidieť na tých fotkách. Myslím, ze tentokrát je to na strane bezpečnosti. Takéto výroby sa robia bežne, .. Nedávno som prechádzal dost dlhým úsekom v Rakusku, kde to bolo presne tak isto vyhodené. Druha vec je ako a kto naložil s drevom…?
A taky pekny usek cesty to bol… ![]()
Ja viem tak, že stromy pri cestách sa zaužívali za čias Márie Terézie, aby tienili pochodujúcim vojakom.
Obrázok pred a po výrube je pre mňa jednoznačný - pred výrubom by vodič ani nevidel srnku, teraz to bude určite najmä po tme oveľa prehľadnejšie. Čo sa týka bezpečnosti a čelných zrážok so stromami, takisto sa znížilo riziko.
uz davnejsie som kritizoval tento usek ze je velmi velmi nebezpecny…ked ti skoci diviak alebo jelen mas smolu…ak neubrzdis .V noci je to mimoriadne nebezpecny usek/ ako uprostred lesa to tam bolo takze napriek vsetkemu palec hore..
.
Sám som tam už zažil minulú zimu dvoch diviakov, ktorý prišli na soľ k ceste. Odvtedy som si dával veľmi veľký pozor. Takže určite si myslím, že je iba dobre, že spravili výrub. Okrem toho, že je to prehľadnejšie, je to lepšie aj v tom, že cez zimu bude šanca aby na cestu ako tak zasvietilo slnko a rýchlejšie išiel z cesty dole sneh/ľad.
Medzi Mnichovou Lehotou a Radarom na odpocivadle pri kyselke v Jarkoch stavaju vaznu stanicu. Pri Mnichovej Lehote pre zmenu elektronicke vazenie kamionov, ktore je napojene na svetelne tabule, ktore v realnom case ukazuju prekrocenie povolenej hmotnosti…
no dobra sprava , ale to uz malo byt hotove na kazdej vyznamnej ceste 1 triedy uz 10 rokov…ako v Madarsku vazia na medz trasach kamiony pravidelne…Tie nase cesty 1 a 2 tr ničia prave pretažene kamiony.,.lebo vedia ze na SVK sa važi len velmi malo…