I/18 - úsek Žilina-Dubná skala

Tak práce by sa mali ukončiť až s 10-dňovým predstihom, aspoň to tvrdili v TN na Markíze.

Link na reportáž: http://video.markiza.sk/archiv-tv-markiza/dnes/29022 je to 3. reportáž v poradí.

Sú tam natočené aj detaily budúcich zábran, vie niekto z tých záberov povedať, akú to bude mať konečnú podobu?

sirka 11,5m je vo väcsine trasy, z toho niekolko km bolo rekonstruovanych resp. nanovo postavenych tot nedavno 10-15 rokov dozadu :slight_smile:

S cyklistami bude problem, to je pravda. Keby kompetentni trochu porozmyslali, tak nie je problem dorobit po druhej strane Vahu tych par km novej lesnej asfaltky, vyznacit ju ako cyklocestu a na I/18 dat zakaz vjazdu cyklistom.

Mimo spicky tiez pohodlne predbehnes, ved predbiehacie useky sa budu navzajom striedat. A podstatny problem je prave v spicke. Nehovoriac o tom, ako to pomoze v pripade nehody.

Netvrdim, ze je to dokonale riesenie, ale nic lepsie a zaroven nie drahe riesenie do otvorenia Visnoveho nevymyslime :slight_smile:

Neviem ja sa nejako podvedome bojím tých slovenských riešení :slight_smile: - možno to naozaj bude dobre spravené - čomu by som sa potešil - uvidíme :wink:

Myšlienka je dobrá, doprave to pomôže, ale nezaspať a začať “okamžite” budovať tunel…
Možno sa výrazne zníži počet DN, ak nestúpne arogancia pri predbiehaní.

ved ked sa to neosvedci (napr, kvoli tomu, ze zipsovanie je neznamy pojem), mozu to premalovat naspat

Keby len seststotrinastka :wink:

auto-fan.ic.cz/foto/scan0002.jpg

Ked uz sa o tom bavime, netusite niekto ako to tam vyzeralo predtym nez tam I/18 bola ? Nemusel sa robit zarez kvoli I/18ke ? Miestami to tak vyzera, ale to po desiatkach rokov tazko laikovi hodnotit.

ja mam jednu kresbu zo zaciatku 19 storocia na svojej stranke ak ti to pomoze
www.slovenskevrchy.estranky.sk/archiv/ifile/506.jpg

uz vtedy tam mali intenzity aj zvodidla :laughing:

Nejake fotky su aj na tejto stranke

rail.sk/skhist/tunely/180/11.htm

dialnice.info/viewtopic.php?t=12053

Neviem čo by sa ti stalo, keby si dal aj stručný popis toho, čo tam nájdeme. :unamused:

Je tam par krat vidiet ze aj nakladaky predbehavaju. Nie je tam nahodou zakaz predbehania nad 3,5 t.?

Nie je nic lepsie na zvysenie agresivity predbiehania na danom useku ako kamion s navesom predbiehajuci iny kamion :slight_smile:

dnes som na Exprese zachyti hlasenie, ze premavka pod Strecnom je napriek piatku nezvycajne plynula :slight_smile:

Dnes som tade siel,premavka plynula(len ci to nebude tym ze kazdy si myslel ze sa tam este robi a chcel sa tomu vyhnut) 3 pruhy sa zazinaju asi 1/2km za hradom a koncia asi 1km pred juznym portalom dvojkolajneho tunela.Dva pruhy su zatial v smere Do MT.Zvysok este neni namalovany.
Samozrejme ze sa uz nasiel inteligent ktory predbiehal aj napriek Dvojitej plnej-ako keby to tu niekto predpovedal,aky su ty nasi inteligenti predvidatelny.

To je len otázka času vážnej smrteľnej dopravnej nehody …

davam takejto nehode maximalne prvy prazdninovy tyzden(nechcem samozrejme privolavat nestastie, ale toto riesenie je priam stvorene na tazku havariu)… chodim tadial denne do prace a z prace, a vidim co tam vodici stvaraju…

dialnice.info/viewtopic.php?t=12066

som zvedavy ako to dopadne .. keby to bolo urobene ako napriklad na rakuskej S3 a na dalsich usekoch v AT resp DE, tak by to bolo mozno dobre …

takže z 12 cm ideme na 80 cm zábrany :slight_smile: