I/18 - úsek Žilina-Dubná skala

Každý pochopil, len Tomáš z Prešova a devil zatiaľ stále nie. :slight_smile: … opraviť cestu a premaľovať pruhy na 3 bude fakt zaujímavý vývoj, lebo ak tam nedajú betónové zvodidlá, tak tam bude chaos a ak tam tie zvodlá dajú, tak ten dvojpruh bude na biedne, lebo ten NJ profil niečo zaberie … to nie je ako premaľovat D1 na 3+3, tam sú aspoň min. stavebné úpravy, tu ani to nie je.

Akurát sa tam frézuje vozovka, lebo podľa pracovníkov DPS tam boli 8-10 cm vyjazdené koľaje …

ja som myslel, ze tam nebudu zvodidla ale len taketo zabrany

Ked jeden hovori o tom, ze tam 3 pruhy miestami budu, druhy ze nie.

Myslím, že namaľovanie troch pruhov nikto nespochybnil…

podla vsetkeho ani tie zabrany.. vsak sa tam pise len o nejakych 12 cm oddelovacoch ..

No to čo robí na Strečne sa v Nemecku nazýva Überholspur - teda predbiehací pruh - u nás ako 3 pruh :slight_smile: to už môžme rovno definovať kúsky dialnic s pripájacími pruhmi ako 3 pruhové :slight_smile:
.
a popri tom nemčúri ešte cestu rozšíria aby zachovali šírku jazdných pásov
.
strašne som zvedavý ako to bude vyzerať - si to pojdem pozrieť keď budem na SVK :wink:

A môj názor na výsledok z pohľadu zvýšenia kapacity cesty bude 0 - teda veľká nula a z pohľadu bezpečnosti -5 teda mínus päť

Možno tam bude niečo podobné:

Toto je velmi ok. Vysledkom prac okolo Strecna sa nechajme prekvapit, mozno vysledok na koniec bude pozitivny.

tak z tychto zabran si budu hlavohrude na SUVckach robit strasny problem :smiley:

Tak na to staci, aby pravidelne na tomto useku chodli hliadky.

lebo z hliadok maju ti fesaci priam panicky strach :unamused:

Tak toto uz my riesit nemozme…

ved samozrejme ze nie…akurat ze na tej ceste bude neskutocny bordel, ovela vacsi ako doteraz…vivat slovenske riesenia :unamused:

Trefa do čierneho. :bulb:

este nikto nepovedal, ze to bude resene takto…

je uplne jedno ci tam das taketo zabrany alebo tie z predchadzajuceho obrazku, bordel tam bude aj tak, NJ tam nevpraces :unamused:

klincová lata do stredu a cez to si netrúfne ani na SUV :laughing:

Ale sak takto sa rozmyslat neda. Mam pocit, ako by sme boli v Albansku. Az take hrozne to u nas nie je a ti vodici, ktori jazdia extremne neohladuplne, musia byt proste na totmto useku pravidelne trestani.
Ved na znamych 40-kovych usekoch po celom Slovensku, za pravidelneho merania rychlosti, si vodici zvykli, ze “tu treba ist predpisovo, bo tu casto meraju”.

A sanitky :question: