Prikladám ešte rozpis výdavkov na M06, ktorá je medzi prioritami na Euro 2012. Nie sú v tom zahrnuté najnovšie úseky Ľvov-Stryj a Ľvov-Brody, spolu 180 km. Je to v angličtine a prepdpokladám, že pre väčšinu z nás by to nemal byť problém:
Pred týždňom bol otvorený úsek M26 Charkov - Pereščepine s dĺžkou 112,6 km. Je to približne polovica trasy medzi Charkovom a Dnepropetrovskom. Pripájam fotky z otvorenia tejto diaľnice, ktorú ukrajinská premiérka nazvala najlepšou diaľnicou v krajine.
A taktiež kraken: UA už nejaký ten kilometer predsa len má …
Ospravedlňujem, že tu mám 3 príspevky za sebou, môžte ich potom po úpravách zmazať …
B;:
prispevky so ziadostou o presunutie a upozornenin, ze dana tema uz existuje boli zmazane.
Preto tento prispevok odkazuje na neexistujuce prispevky…
Ukrajinské diaľnice nespĺňajú parametre našich a európskych, nie sú tam deliace pásy, chýba oplotenie, odstavný pruh, … Sú to vlastne štvorpruhové cesty. A keďže na youtube sa dá nájsť skutočne všeličo, tu je niekoľko niekoľko videí:
Vie tu niekto okomentovať súčastný stav dialnic na ukrajine? Rozmýšľam nad dovolenkou v Odesse. Ako sa tam dá dopraviť relatívne rýchlou a dobrou cestou? Ďakujem za komenty.
Vypadá to, že Ukrajina pomýšľa na stavby diaľnic Európskeho typu. PO už avizovanom zámere stavby koncesnej diaľnice Krakovec Ľviv sa pripravuje aj Ľviv - hranica s MR.
Bude zaujímavé sledovať ako im to pôjde.
Государственное агентство автомобильных дорог Украины намерено реализовать проект нового автобана Львов-Будапешт через КПП “Дыйда”. В рамках реализации этого проекта “Укравтодор” совместно с Всемирным банком начали подготовку pre-feasibility study проекта строительства (реконструкции) дороги І категории Львов-Мукачево", - говорится в сообщении.
Как отмечается, новый автобан станет основной артерией для экспорта украинских товаров в страны Восточной и Южной Европы и транзитным коридором международной торговли через Украину из Беларуси и стран Прибалтики в страны Восточной и Южной Европы, а также обеспечит устойчивую связь Закарпатья с другими регионами Украины.
“Новая автострада соединит Львов с венгерским автобаном М-3 Будапешт-Ньиредьхаза и станет главным автомобильным коридором между Украиной и Венгрией”, - говорится в сообщении.
No smola, ze na Slovensku sa na prepojenie vychod-zapad uz 25 rokov kaka, a tak ukrajincov ani nenapadne riesit nieco smerom k nam, ked u nas este aspon 30 rokov suvisla D/RC cez republiku nebude.
Práve že pri diaľnici Ľviv - Budapešť sa uvažuje s perspektívnou odbočkou a napojením na našu diaľnicu. Otázka je či bude z našej strany nejaká reakcia.
Ahoj anjel,
bol som na UA viackrat poslednych 5 rokov, vidno progres, futbal 2012 pomohol trochu posunut kvalitu ciest vyssie…
Cestu do Kieva som absolvoval 2-krat, zvysok viac ciest na zakarpatie. Ak ides po hlavnych tahoch, nemusis sa vobec bat, horsie ak zijdes
na miestne komunikacie. Aj ja som uvazoval nad dovolenkou v Odesse/Kryme (brat to aj stihol nez ho zabrali rusi), ale realne sa inou trasou
ako LVOV,RIVNE,KIEV ODESSA neoplati ist… To zdrzanie na nekvalitnych a husto dedinami posiatych cestach hoci vzdusnou ciarou kratsie je nevyhodne.
Kiev som este zvladol do 10 hodin, ale bolo to iba v noci (cez den to musi byt masaker s narastajucou dopravou) a je pravdou ze po vsetkych
4-prudovkach som siel trochu rychlejsie. Cize ak do odessy, tak cestovat v noci, cez den si pozriet krasy Kieva a poobede trochu zdriemnut
a na dalsi den si uz pri mori. Len nerataj s upravenym pobrezim, tam to stale vyzera ako za sociku. Vynimkou je len zopar zrekonstruovanych miest.
A za tie si uz novi progresivni a na EU trh orientovani majitelia zapytaju balšoje dengi
Od Rivneho az po Kiev rataj so 4 pruhovou cestou, ktora vsak prechadza obcami a rychlost meraju na 60kmh, mimo katastra dedin je to na 90kmh.
Uzhorod-Lvov-Rivne to je hlavna trasa cize vacsina ciest ma vyborny povrch, a na niektorych miestach su 4-pruhy. Nnohe useky su rovne da sa ist 100-110…
Yoggy52 dúfam, že myslíš ďalších 30 rokov, to by sa dalo stihnuť, lebo ak myslíš len zvyšných 5 rokov, dovtedy sa možno nezačne stavať ani jeden úsek ku hraniciam hoci by to bolo lacnejšie aj na výkúp pozemkov aj na stavbu.
Pozri iné sekcie:
Slovensko ma uz dialnicny obchvat V- Z cez PL a HU urobeny. Nerozumiem vasim uvaham. Aky ma prinos lakat ukrajinske kamiony cez
Slovensko, ci uz teraz alebo o 30 r. Jedine ze ste fajciari
Povedz to nejakému Ukrajincovi zo západnej hlavne. Potom rýchlo utekaj.
Кабмин хочет “сшить Украину” и построить 6500 км дорог - такого еще не было. Это реально?
…
Открывая форум, премьер-министр Алексей Гончарук пригласил бизнес не бояться инвестировать в дороги. Теперь, по его словам, рисков почти нет: новые правила игры предусматривают полную прозрачность и честность - без взяток и по установленным правилам.
vs.
Кабмін хоче “зшити Україну” і побудувати 6500 км доріг - такого ще не було. Це реально?
…
Відкриваючи форум, прем’єр-міністр Олексій Гончарук запросив бізнес не боятися інвестувати в дороги. Тепер, за його словами, ризиків майже немає: нові правила гри передбачають повну прозорість і чесність - без хабарів і за встановленими правилами.
[size=77]1249[/size]