Europa - Ukrajina - Ukraine

200 mil. Eur je zhruba 7 mld. Sk. Za to sa môže postaviť odhadom do 40 km nových diaľníc, alebo zrekonštruovať RC možno do 100km.

Mohla by sa dostavať cesta Užhorod-Mukačevo na štvorprouh s mimoúrovňovými križovaniami, prípadne pokračovať od Mukačeva na Ľvov /od Ľvova sa už čiastočne stavia/, či dostavať obchvat Užhorodu k naším hraniciam do parametrov RC…

Mna to celkom zarazilo, ak sa mysli ta cesta medzi Mukacevom a Uzhorodom, tak pred rokom aj nieco som po nej siel a bola po rekonstrukcii, respektive nebola na tom horsie ako dialnice u nas, skor mi prislo ze naopak. :open_mouth:

No M06 je úsek Užhorod-Mukačevo s pokračovaním cez Stryj do Ľvova. A počkaj, po rekonštrukcii je táento úsek štvorpruh s mimoúrovňovými križovaniami, deliacim pásom, havarijným pásom, zvodidlami…, t.j. prakticky v parametroch našej D, či RC, prípadne aká je povolená rýchlosť?

Bolo to skor ako nasa R a kvalitativne to vyzeralo fakt dobre , boli tam aj deliace pasy a svodidla, MUK a rychlost si nepametam :blush: A nebolo to pred rokom ale dvomy , jaj, ten cas leti :wink:
Ale bola to nadupana cesta, naozaj som to necakal a dokonca postavena este za sovietskej ery (vraj), skor mozno preto peniaze z EU, asi skryte vady, mostne objekty.. inac si to neviem vysvetlit

No super, prečo si skôr nepostol svoje dojmy, nemáš prípadne nejaké foto? Inak čo kvalita povrchu tohto úseku - žiadne jamy, výmole, nespevnené krajnice? A ak si precestoval aj iné cestné úseky na UA, z Mukačeva, či Užhorodu na sever, napíš svoje dojmy. Na cestách druhej, či tretej triedy sa napr. stáva, že po prejdení napr. 50 km asfaltového úseku nasleduje len štrkom spevnený povrch, či makadam. Nie je to vždy pravidlo, ale tiež nie vždy výnimka.

Za Mukacevom som ozaj siel obyc cestou, uroven II. triedy u nas ktora sa casom zmenila v makadam, ale mal som stastie , nebolo to nic tragicke, naopak, vzdy som bol milo prekvapeny, asi netreba mat predsudky, ale zase co poznam novu vystavbu tam vseobecne, nie len cestnu, tak si hlavu nelamu z bezpecnostnych predpisov, proste sa vzdy to nejako urobi, to je asi najvacsi problem na Ukrajine a este k tomu skorumpovany plicajti, kazdy jeden , ozaj kazdy :confused:

Ja som bol na Ukrajine pred dvomi a tromi rokmi, ale chodil som iba okolo Uzhorodu, tak do 10 km.
Isiel som aj na Mukacevo, ale asi iba 5-6 km, takze neviem, ci to bola M06 (bol som vozeny). Tesne na konci Uzhorodu to zacinalo veeeelkym kruhovym objazdom, kde sa zvykli past kravy. Cesta bola siroka, nepamatam si, ci smerovo rozdelena - max. travnaty pas, bez zvodidiel v strede, bez MUK. Vrchna vrstva vozovky bola nova (pred 3 rokmi).
Inak priamo v Uzhorode boli cesty dost zle, strasne vela vytlkov. Len zuby cvakali, nemuseli ani davat znacky na obmedzenie rychlosti. Z ciest mimo Uzhorodu som mal kusok lepsi dojem.
A ta ich autobusova stanica … Ale vlakovu mali novu, vcelku obrovsku na to, ze im tam siel 1 vlak za hodinu. Asi kvoli vlakom do Kyjeva, tie mali pomaly 20 vagonov.
Ako mi vraveli domaci, Zakarpatsko hospodarsky velmi rastlo v poslednych rokoch. Co ma tam zarazilo bola vysoka cena nehnutelnosti, pomaly na urovni Bratislavy - sami domaci nechapali, kde na to ti ludia beru. Stavalo sa dost rodinnych domov v okoli Uzhorodu.
Mam aj dake fotky, ale u rodicov a dostanem sa k nim tak na Vianoce.

Hlavné investičné plány Ukrajiny na prípravu Euro 2012 zahŕňajú investície do ciest a diaľníc v sume 25 mld. dolárov. Medzi najdôležitejšie projekty patria:

• 5,5 mld. USD → diaľničný okruh Kieva
  • 7,5 mld. USD → 1357 km diaľnica L’vov - Luhansk

za cca 190mld skk postavit 1357 km dialnice? :open_mouth:

a za 140 mld postavit dialnicny okruh kyjeva? :open_mouth: :open_mouth:

Toto mi ani nepride take nerealne ako ten dlhy usek za podobne peniaze. Vid obchvat BA - planovane naklady 50-100 mld. sk, ak k tomu priratas D2 po stupavu, dalsich 10. Obchvat Prahy cez 100 mld. Sk…

Tiež tie náklady nevidím nereálne, diaľničný okruh okolo trojmiliónového Kyjeva s dĺžkou 200 km nemusí byť najlacnejší. A tu je mapa: :arrow_right:

http://img181.imageshack.us/img181/8529/kyivroad2007reskc6.jpg

Diaľnica Ľvov-Luhansk zase prechádza rovinatým terénom a pravdepodobne sa jedná aj o úpravu existujúceho štvorpruhu na diaľničné parametre. :sunglasses:

Oficiálne stránky ukrajinskej spávy ciest a diaľníc Ukravtodor: :arrow_right:

http://www.ukravtodor.gov.ua

Medzi Krymom a Ruskom má byť postavený nový most s dĺžkou 4,5 km.
Celý projekt má náklady ca. 450 miliónov USD a ušetrí motoristom zhruba 450 km pri cestovaní z Ukrajiny do Krasnodarského regiónu Ruska. Takto by mal vyzerať budúci štvorpruhový most: :arrow_right:

http://www.kp.crimea.ua/images/content/imageN9T.JPG

Pridávam ešte článok o výstavbe diaľnice-štvorpruhu Kyjev-Odessa. Časť úseku predstavovala výstavbu 212 km diaľnice-štvorpurhu, 29 obchvatov, prekládku dvoch plynovodov, viac na linke: :arrow_right:

http://www.diprodor.com/pages_en/objects_en.htm

Aj toto sú ukrajinské cesty: :arrow_right:

Príjazdová komunikácia do Kijeva

Niekde v strede Ukrajiny sa nachádza táto
betónová diaľnica

A opäť Kijev, stále neviem, koľko pruhov má vlastne táto komunikácia, hoci tie mrakodrapy v pozadí vyzerajú majstátne…

Neviem, no, ale podľa mňa ide max. o hlavnú cestu, t.j. anglicky tiež niekedy “highway”, ale diaľnica to nie je. Nie je tam druhý dvojpruh a chýba odstavný pás …

Podľa našich aj medzinárodných noriem to, samozrejme, diaľnica nie je, hoci Ukrajinci ju uvádzajú ako avtomagistraľ, resp. cesta diaľničného typu. Viacero, resp. prakticky všetky ťahy na Ukrajine nespľňajú diaľničné normy tak, ako ich máme definované u nás a v okolitých krajinách.

A kto ešte nemal možnosť si zajazdiť na ukrajinských cestách, resp. pozrieť si vidiek, tu je deväťminútové video: :arrow_right:

http://www.youtube.com/watch?v=yIga-FFvzoE

1. júla bol otvorený spomínaný rekonštruovaný úsek M06 v okolí mesta Stryj. Podľa posledných informácií úsek M06 v dľžke 92 km, úsek Ľvov-Mikolajiv prešiel rozsiahlou rekonštrukciou, čiastočne boli vybudované nové obchvaty, štvorpruh… Úsek nie je označený ako diaľnica, ale podľa týchto foto mu k tomu veľa nechýba:

http://www.phl.com.ua/_site/src/session_detail.aspx?_rubric_id=&_id=21993

Podla foto to vyzera, ze odstavny pruh je vlavo a vpravo je len uzka krajnica. ( myslene v smere jazdy)
Mate niekto vysvetlenie?
dik

Môže to byť tým, že na Ukrajine diaľnice a rýchlostné cesty v našom ponímaní, resp. podľa našich noriem, alebo obdobných európskych noriem neexistujú. Nenájdeš tam označenie , ani . Toto všetko Ukrajinu zrejme len čaká.

Cesta, asi podobná našej rýchlostnej ceste, vyzerá pekne, ale tie odstavné pruhy vľavo, sú skutočne zvláštnosťou…