Čo myslíte, bude sa dať v roku 2020 z Maďarska/Srbska dostať do Grécka/Turecka niečim čo parametrami bude možné považovať za súvislú kontinuálnu diaľnicu?
Do Gr s velkou pravdepodobnostou ano (aj to co dnes este nie je, sa dost podoba na dialnicu v polprofile), do TR nie, pretoze usek SRB-Sofia sa zatial neplanuje
Posledny plan Srbska je dokoncit cely usek smer MK a BG v roku 2017. Macedonsku chyba jeden usek ktory by mali otvorit tento rok. V Grecku je dialnica v 1/2 profile.
Myslel som Grecko/Turecko akoukoľvek trasou.
Viem že od SRB-BUL hraníc po Sofiu sa vôbec nestavia.
Ak sa však nemýlim, Grécko má ucelenú diaľnicu od Macedónskych hraníc, až po Turecko. Vie to niekto z vás, kto dobre pozná grécku diaľničnú sieť potvrdiť?
Teda ak by sa scelili úseky v Srbsku a Macedónsku, bolo by možné sa dostať súvislou diaľnicou až na Turecké hranice.
No pozeral som sa na google maps cez street view a vyzera ze je suvisla dialnica v Grecku az k hraniciam s Tureckom.
Pozrel som to teraz podrobne cez letecke snimky, je to oznacene ako dialnica, akurat ze stvorpruh od MKD hranic je len prvych cca 20 km, po krizovatku pri meste Polikastro. Odtial je to zvysnych cca 60 km uz len polprofil, az po krizovatku s dialnicou Egnatia odos, pri Solune. Ta je uz plnohodnotnou dialnicou az po TRK hranice.
Neviem ci sa greci chystaju v blizkej buducnosti dostavat plny profil, na tych cca 60 km, stihnutelne by to za 3-4 roky bolo, ale ak by nestavali v tomto ci buducom roku, pochybujem ze by to do r. 2020 bol plny profil. Najma pri ich financnej situacii.
Ano, presne taky je stav. A1 je plny profil iba po Polikastro. Neviem o tom, ze by greci planovali dostavbu, skor stavaju A25 smerom na bulharske hranice, kde sa presuva transit (po otvoreni mosta Vidin-Calafat), pretoze neopusta uniu a casova strata z dlhsej trasy sa vyrovna zdrzaniam na hraniciach.
Vďaka, predpokladal som že to bude asi tak nejak. Tú A25 plánujú skompletizovať v blízkej dobe?
Toto som nasiel na Skycrapercity:
A25: Neo Petritsi – Kamaroto ~10km (? to ~23rd December 2015)
A25: Kato Christos – Strymoniko ~21km (? to 2016)
Zaujimave. Cize A25 by mala byt kompletna az k bulharskym hraniciam. Na tahu by mali byt teraz bulhari, a to ako aj na Dialnici Struma, co ale pri tuneli Kresna este nejaky cas potrva, tak aj v smere od Sofie ku Srbskym hraniciam (plus obchvat Sofie) a detto aj v smere k Vidinu a do ROM. Dufam ze aj Rumuni budu pokracovat so svojou A6 v smere od Lugoja na juh.
Pondelok 11.4.2016 sa otvara usek Grabovnica – Grdelica v dlzke 5,6 km. Povodny termin bol 31.5.2016. Tento usek sa nachadza na kkoridore X smer Macednsko.
Konecne otovrili plny profil usek okolo Belehradu, usek Dobanovci ( tam kde se spaja dialnica z Noveho Sadu s tou smer do Chorvatska) most Ostruznica na rieke Sava. Stavia sa aj plny profil mosta Ostruznica.
vyborne spravy ako citam na BALKANE sa naozaj snazia…V auguste idem do SARTI…touto trasou…nieco nafotim..
31.10. Alebo 1.11. Otvaraju usek Ljig-Preljina v dlzke 40 km. Zdroj: tanjug
Bude v lete 2017 dokončené Severo-Juzne diaľničné prepojenie ?
myslím Srbska
Okrem obchvatu Belehrada zrejme ano. Ale casto nedodrzali terminy ze mozno sa to posunie az na rok 2018.
Dúfam že stihnú, ďakujem za info
Všimol som si rozdiel medzi mapy.cz a maps.google.com: Ne jednom je a na druhom nie je už otvorený úsek “Čiflik – Staničenje” medzi Nišom a Sofiou.
Nemali tam otvárať úseky ešte minulého roku? Vie niekto dodať aktualizované termíny otvorenia úsekov medzi Nišom a Sofiou?
otvorené 28.12.2016 podľa stránky nemeckého autoklubu adac.de/reise_freizeit/verk … effnungen/