Ale problém mala sama hlavná materská firma. Doprastavák, si ako malé decko. Fakt, nehnevaj, chceš ma chytiť, ale na to v tejto sfére nemáš. Nuž a ako hovoríš, že kartel preukázaný nebol … nejak to EÚ neverí, lebo pozastavila mnohé úseky … preto sa spomalilo R3, D1 a nestavia R4 ani na severe ani na juhu.
Znovu si ma rozosmial. Nepodceňujem. Ale ani nepovažujem tento zlepenec rôznych firiem za významného hráča v EÚ. Je to môj názor a nikto mi ho nevezme.
DDM zoskupuje významné stavebné firmy a minulý rok DDM dosiahol nekonsolidovaný zisk 1,5 mld eur. A to radí DDM predzi popredné stavebné zoskupenia v EU.
Ale slovensko-české pobočky problém nemajú a možu sa zapájať do projektov, takže ak to tak zoberieme problém z kartelom nemá ani jedna firma, lebo každá má svoju dcérsku spoločnosť, cez ktorú môže podnikať naďalej.
Zoskupuje Metrostav, ktorého vedenie sa v ČR ocitlo na zozname mafie už minulý rok.
Zoskupuje Doprastav, ktorý bol v karteli a stavia tak ako stavia a nejaký image ignoruje. Keby chcel byť popredným, tak stavia poriadne a čo nie, zadarmo opraví. A čo nestíha pre chyby nepreverených vlastných poddodávateľov, to spraví úplne zadarmo. Hlavne, keď išlo spolu o možno 60 mil. SKK v oboch kauzách.
DDM Group nie je najväčšia firma v strednej Európe. Väčší je Strabag.
Metrostav nie je najväčšia česká stavebná firma. Je ňou česká Skanska.
Iba Doprastav je najväčšia slovenská stavebná firma. Všetka česť.
A prepojenie Šestáka na stavebnú firmu na východnom Slovensku, zriadenom tiež v Klube 500 je tiež zaujímavé.
Najprv si sprav kurz ekonómie. Keby mal DDM Group čistý zisk 1 mld. EUR, asi vyzerá inak celá firma …
Znovu sa mýliš. Ak mala problém samotná materská firma, nemôže sa zapojiť do tendra, resp. ak ho vyhrá a niekto to napadne, Slovensko má vážny problém.
A s týmto prehlasovaním už to tiež nie je možné, viď fakt, že Mota Engil má problémy v Portugalsku.
Zabudol si na Subterru,čo je tiež dobrá firma.Doprastav sa správa tak ako sa správa, nato je vedenie Doprastavu, aby vedelo čo robí a zodpovedalo za svoje činy, každá firma vrátane Skansky,IS,Strabagu robí chyby, len sa to nedostane na verejnosť, poznám veľa takých závažných chýb, ktorými sa dopustili pri výstavbe. Doprastav je najväčšia firma v SR a preto je sledovaná verejnosťou, koľko ľudí pozná IS Košice, a koľko Strabag, Skansku málokto, ale Doprastav pozná skoro každý, pretože stavia významné diela, ktoré sleduje aj verejnosť. A na Slovensku každý vyťahuje najprv to negatívne až potom to pozitívne. A bol to nekonsolidovaný obrat. A neviem akú východoslovenskú firmu myslíš zo Šestákom.
Ja tiež poznám veľa závažných chýb, len ich tu nepíšem. Nemienim mať zhodených trpaslíkov v záhrade.
No je to pomerne veľká stavebná firma, napojená na chemickú, pričom táto stavebná firma zamestnáva cez 1.000 ľudí, porozmýšľaj.
Bol to nekonsolidovaný obrat, … to nie je zisk.
Ale nie celá, prieťahy neboli zohľadnené a nebyť tlaku vedenia mesta, nebolo to vôbec. Túto kauzu poznám.
Ty tvrdíš, že kartel nebol preukázaný.
Mota Angil v Portugalsku sa naťahovala a naťahuje stále kvôli takmer každej stavbe, ktorú tam stavia, lebo vláda v Portugalsku má problémy s tým, že EÚ financuje “kartelníka” … áno, je to problém vedenia spoločnosti. Na druhú stranu ak to bude nepreukázaný kartel, Mota Engil dá SR na súd za spôsobené škody. Ale skôr to je kartel. Šéf Strabagu pripustil chyby a vyhlásil, že sa také veci nesmú opakovať a Strabag problémy v Rakúsku nemá, ani v ČR, ani na Slovensku. O tomto to je.
Samotná Mota Engil stavia asi 1/3 všetkého, čo sa v Portugalsku postaví.
Tak toto mi nie je uplne jasne. Planuju predpokladam nahradit iba cast EVO I. Ved ak je celkovy vykon teraz 6 x 110MW a nove ma byt instalovane iba 200MW to by bol velky pokles. No ved uvidime… V kazdom pripade tato sprava je dost neuplna…