SEPS nie … ČEPS je tiež samostatný .. to je nadradená energetická sústava
.
ČEZ je iná kapitola - ten bol nezávisly na vláde - a mal aj dosť vzpurného GR ktorý si dovolil nerešpektovať politiku a rešpektovať energetickú politiku
.
V SE sa taký riaditeľ dlho neohrial
no vyborne, tak jadrovu elektraren riadi 34 rocny neuspesny kandidat strany smer vo volbach, ktory nema ani len paru co je to jadrova energetika.. bravoo…
esteze sa to musi odstavit, lebo by sme tu mali dalsiu A1 …
Ja od fachu ti môžem povedať dobre sa stalo - jadrový fyzici sú absolutne nekompetentný v ekonomii a riadení firmy - Vo svete existuje asi len desiatka “atomčíkov” ktorý sú zdatný aj vo fyzike aj v ekonomii aj manažmente - z toho 2-ja sú slováci
to je sice mozne… ale ten clovek co tam je teraz nema ani len o tej ekonomike paru… to je o to horsie… je to neuspesny politicky kandidat.. najhorsia mozna kombinacia ..
dalej nemyslel som ze tam bude jadrovy fyzik ale niekto kto aspon predtym v zivote videl elektraren aj inde ako na obrazku vo vlastivede pre 3ti rocnik
niečo podobné je aj na slovenských diaľniciach, keď amatér laik riadi výstavbu diaľnic spoza kancelárskeho stola a stavbu diaľnice videl iba na obrázku. A potom na verejnosťi rozširuje bludy o spojení Bratislavy a Košíc do roku 2010. Treba sa opýtať stavebných inžinierov, ktorý už majú nejaké skúsenosti z výstavby diaľnic a vedia čo to všetko obnáša a nie uveriť hneď amatérovi. Diaľnica do roku 2010 nikdy postavená nebude aj keď si to niekto myslý, je to sprostosť. Dva roky je málo a kto tomu verí je debil a nech sa ide vyšetriť. A kto tomu rozumie tak vie že do roku 2010 sa to nikdy nestihne aj kedy sem nabehli zahraničné firmy.
doprastavák, každý odborník má svoje hranice a tie poruší, ak vstúpi do politiky. GR DPS vyhlásil jasne: D1 bude v KE najskôr v r. 2015, ale keď bolo treba ísť na koberček a verejne diskutovať s ministrom dopravy P.P., tak povedal, že sa spraví, čo sa bude dať a je možný aj skorší termín a ani GR DPS nemal pravdu, lebo ako stavebný odborník do svojho roku zahrnul politické vplyvy … zo stavebného hľadiska nie je čo v r. 2012 riešiť.
Najdlhšie sa môže stavať tunel Višňové, čo je max. 5 rokov.
V tomto prípade sa práveže podľa mňa zišli 3 odborníci. Aj GR NDS, aj GR SSC aj minister dopravy.
Okrem toho, nejde o 2 roky, ale o 3 roky. Rok 2008, 2009 aj 2010. A stavebne nie je čo riešiť na viac ako 50% dĺžky. Len by štát musel pomeniť rýchlo zákony. Aby mal právomoci štát a nie ekologickí aktivisti a starí dedkovia … ktorí dnes majú 140 SKK ročne na hektár od družstva a radi by videli za ten istý hektár od štátu 1 milión.
Okrem toho Vážny nehovorí o r. 2010 ako o istom spojení na D1 medzi BA a KE. On jasne hovorí, že to bude mimo 2 úsekov s tunelami, kde je posun o 2 roky. Ale tam to má byť riešené rozšírením cesty I. triedy a to znovu stavebne je možné stihnúť, dokonca do 2,5 roka.
najprv Vážny hovoril o kompletnom spojení do 2010 ale potom svoje stanovisko zmenil, lebo vedel že je to prakticky nerealizovatelné a až potom začal hovoriť o rozširení cesty pod Strečnom ako náhradu za Višňové.Zišli sa traja odborníci, ale nie stavební a veľakrát sa nezhodli a vzájomne si protirečili. A keď sa vynechajú 2 úseky, nie je to kompletná diaľnica. Realny termín kompletnej diaľnice je rok 2015 čo si myslí GR DPS ktorý sa pohybuje v stavebníctve dosť dlho aby vedel čo hovorí.
nie, Vážny najprv hovoril o Strečne a ako 1. minister tam aj spravil, čo SSC robiť chcela už pred 10 rokami
Vážny hovoril, že D1 súvisle v r. 2010 nebude v KE už pred voľbami v r. 2006, len to by si v tých odborných kruhoch aj musel byť a počuť ho
je dobre, že si títo 3 ľudia aj protirečia, pretože min. 2 by nikdy súhlasiť nemali vzhľadom na ich konkurenčné priority a Vážny je ich “sudca”
Hlavne, že Šesták mu zakázal vyjadrovať sa do médií hneď ako povedal r. 2015 a musel to DPS silno vysvetľovať. V tých časoch totiž štát neskoro platil a DPS mal asi problémy … doprastavák, nehraj sa so mnou. Stavebne sa dá D1 dokončiť od r. 2008 do r. 2012 bez problémov.
Ale ja plne chápem, že si nervózny, aj keď to tu popieraš … nemáte dosť nových zakáziek, idú sem giganty a tie Vás nehcú kvôli kartelu a ja sa ani nečudujem.
Mne je absolútne jedno či má dps dosť výrobnej náplne, tato je vedenie dps aby zháňalo robotu, výpadky v diaľniciach sa kompenzujú zahraničním podnikaním a vstupom do pozemného staviteľstva v ktorom je dps úspešné a realizuje zaujimavé projekzy v tejto oblasti. A kartel nebol nikdy oficiálne potvrdený a dps tam nebol sám boli tam aj iné firmy tak si to zapamätaj. Stavebne sa to dá dokončiť, ale muselo by sa začať už teraz a nesmeli by byť žiadne problémy s povoleniamy,ochranármi… všetky papierovačky by museli ísť bez problémov ako na bežiacom páse, žiadne zdržania stavby, kvôli papierom.
Skupina DDM Group má veľký záujem o výstavbu PPP a neviem kde si na tom bol že s DPS nechce spolupravovať žiadny zahraničný gigant, je to sprostosť, už prebehli viaceré rokovania s DPS a zahraničnými firmami ohľadom účasti na výstavbe PPP na Slovensku a ide o zahraničné spoločnosti, ktoré majú s výstavbou PPP skúsenosti, názvy nezverejním.
Áno, chcú, aby mali istotu domáceho partnera. Ale ja som aj videl podmienky, a DPS toho nedostane toľko, ako by mal v rámci svojej sily. Jediné, čo tu je sprostoť je to, že tu je ochota spolupracovať s DDM. Najvyšší záujem je spolupracovať so Strabagom, Skanskou a 2 partnermi na východnom Slovensku. Názvy zverejňovať nemusíš, ale ja viem o 6 rokovaniach firiem, ktoré zamestnávajú nad 10 tis. ľudí a 4 z nich si z Vás robia doslova “prdel”.
DPS v karteli nebol sám. Veď OK. Ale realita je taká, že okrem Mota Engil tam všetci významní mali len dcérske firmičky. To si zase pamätaj ty.
Vieš doprastavák … ty rozprávaš o stavebných možnostiach a zároveň obhajuješ rok 2015 a to je proste chyba. Ja si pána Mráza vážim, ale stavebný termín, ktorý ti každý potvrdí je rok 2012.
Keby sme brali do úvah iné veci, ja si dokážem predstaviť problémy s ekologickými aktivistami aj 6 rokov. Potom nejaké technické nedostatky vypísania tendrov na 2 roky a potom samotná výstavba Višňového 5 rokov. A sme ďaleko aj za rokom 2015. Ale o tom tu reč nebola.
Pozemné staviteľstvo je zaujímavé, ale s nízkym ziskom v konečnom dôsledku. Aj projekt za 1 mld. SKK Vám akosi stojí.