Mozno si to nechavaju na neskorsie, az sa dobuduje krizovatka D1xR2 v ramci budovania useku R2 po Mnichovu Lehotu. Potom sa opat moze znacenie vymenit, ved na to bude aj dovod a daju tam aj oznacenie krajin. ![]()
Mozno je to tym, ze R1xR2 je dialnicna krizovatka, a Trencin Juh nie. Myslim si vsak, ze je to dost dolezity dopravny uzol E-ciest, a ze by tam oznacenie krajin malo byt. To CZ je tam uvedene asi preto, ze na ten smer je len obec Drietoma a hned za nou statna hranica.
diaľničná/rýchlostná, E-ciest, medzinárodných miest asi by to malo byť tam všade. to CZ je tam len pre to Brno.
OT: Mali by sme zavrhnúť koncepciu, že RC musí mať paralelnú cestu I.triedy a mohla by sa táto križovatka dokončiť ako diaľničná/rýchlostná.
bratislava.sk/VismoOnline_Ac … y=11047431
Poradové číslo 501. Žeby TERN?
Znacenie na vyjazdovej rampe MUK Trencin-Juh je uz tiez vymenene
gallery/image_page.php?album_id=119&image_id=26941
Dialkova navest za krizovatkou este vymenena nie je.
Nove znacenie je uz aj na MUK Nove Mesto nad Vahom gallery/image_page.php?album_id=119&image_id=26942
a MUK Horna Streda gallery/image_page.php?album_id=119&image_id=26946
Chaos s oznacovanim prave zacal ![]()
prepáčte, idem (vy)vrátiť obed ![]()
Som rád, že číslo exitu je konečne v rámiku
Ale škoda, že nie všade
A mám pocit, že síce ešte nebola publikovaná ani novela 9/2009 a už som videl 10 typov návestí pred križovatkou. Nechceli sme to zjednotiť? Ten projekt na papieri vyzeral podstatne lepšie.
viem, ze je to medzinarodny tah smerom na Baltske more, ale preco sa uvadza ako smer mesto Toruň, nemohlo sa uviesť nieco blizsie? neviem, ci nieco na SVK cestach prekona tuto kilometraz ![]()
google.sk/maps/@49.424636,1 … tCIHuw!2e0
ta 500 je skor symbolicka…Cadca a Torun su partnerske mesta so silnym prepojenim ![]()
Torun je jedno z najstarsich miest v PL, vyznamna cestna, zel. i vodna krizovatka, historicky velmi vyznamne PL mesto a stredisko
v PL sa casto spomina torunska cesta, trasa..atd…aj v Cadci je Torunska cesta usek D3 aj s tunelom Horelica… maps.google.sk/maps?q=%C4%8Cadc … 2,2,-0.14 (je to uvedene na tej modrej tabuli)
v Toruni je zasa kruhovy objazd pomenovany po Cadci..
maps.google.sk/maps?q=rondo+Cza … o&t=h&z=19
a kamenna gula, ktoru venovala Cadca mestu Torun… maps.google.sk/maps?q=Toru%C5%8 … 61,1,0.25
trochu som sa pohral s vasimi fotkami a spravil som porovnania. je uplne strasne, ako niekto nedokaze spravit svoju robotu podla urcenej predlohy ![]()
gallery/image_page.php?album_id=65&image_id=26955
gallery/image_page.php?album_id=65&image_id=26956
gallery/image_page.php?album_id=65&image_id=26957
na porovnanie este klasicky exit a (dialnicna) krizovatka
gallery/image_page.php?album_id=65&image_id=26958
pekné porovnanie si spravil
nechápem
- prečo musí byť iný štýl značenia na bežnom exite a na exite, kde v budúcom tisícročí možno bude začiatok R2
- prečo na značke Horná Streda 2000 m nie je číslo exitu v rámčeku a na značke Horná Streda 1000 m je číslo exitu v rámčeku
- prečo je raz Hor. Streda správne s medzerou po bodke a raz Hor.Streda nesprávne bez medzery
som rád, že
- aspoň na bežných exitoch je vzdialenosť od križovatky dobre čitateľná
- nedali na značky tú Prievidzu vedľa Zvolena, lebo by tá značka bola ešte viac neprehľadná a ešte by tam niekoho napadlo dať čiarku ako na tej značke v BA
s tou Prievidzou setrili podla mna, je to o kus mensia tabula. k tomu ramceku, 2000m bez ramceka je nazov exitu, 1000m s ramcekom je nazov sidla. asi ![]()
Chýbajúca Prievidza celkom zapasuje do miestnych reálií (aj keď viem že na značenie D1 nemá VÚC TN vplyv) ale minimálne kvôli Bojniciam tam mohla byť
Rio13 neviem či si to tu niekto všimol, teraz pozerám tvoje foto s ZDZ a na prvej je hneď v prvej návesti ako je označenie smeru na BA, otočené označenie medzinarodnej cesty E75 o 180 stupňov je hore nohami…
To pri výrobe nemajú žiadnu kontrolu?
Všimol, ale to je montáž-návrh Rio13 (dialnice.info/gallery/image_page … e_id=26955) a nie snímka skutočnej tabule.
Hej viem o tom. Mam ulozene pdfka navrhov, ktore tu pred par mesiacmi postol expwy. Zrejme to bola iba pracovna verzia a chybicka sa im tam “vloudila”. Aspon, ze rovnaku chybu neurobili robotnici, lebo to by sme tu uz nikto nerozdychali ![]()
Aj ked nove znacky su take ake su, pacia sa mi a snad to bude casom este lepsie. Alebo sme si ich mali dat robit v Rakusku ![]()
Dnes som v Rakusku a snazim sa pozerat a porovnavat znacenie. Niekedy mam pocit, co exit, to unikat. Uz nemam pocit, ze by ich mali robit v AT ![]()
Usla mi nejaka novela? Nepoznam takuto znacku… cyklo-pruh ![]()
my to v PO mame na vsetkych miestach, kde nie je vybudovany samostatny cuklochodnik. napr na hlavnej ulici: google.sk/maps/@48.992947,2 … tBzEdA!2e0
a na sekcove ukoncenie klasickeho cyklochodnika a pokracovanie po krajnici: google.sk/maps/@48.989197,2 … AIuTdA!2e0