Dopravné značenie (DZ)

a mozno to nechaju tak a bude sa to menit iba pri premenovani na D8

Pri Boroch v BA uradoval vietor. Väčšina neportálových návestí je vyvrátených a niektoré sú poškodené. Som zvedavý, či to nahradia UG :slight_smile:

môžeme sa “tešiť” na nové grafické prevedenie
ndsas.sk/aktuality-vymena-znacie … 827s48880c

Prečo sa na dopravných tabuliach po novom uvádzajú tie jednotky dĺžky??? :unamused:. Ani v okolí SR som to (ešte) nevidel.
Žeby pre tradicionalistických Britov alebo ich derivátov spoza Veľkej Mláky? Pozri:
[album]26509[/album]

boli tie značky v takom stave, že sa museli meniť? lebo ja som si nič také nevšimol, aj keď pravdupovediac som tadiaľ už mesiac dva nešiel.

Pretože sú to okopírované rakúske značky, kde sa jednotky dĺžky píšu. Obdobne aj v Nemecku.

Vymena zacala na krizovatke Trencin-Juh, v smere BA su tabule od vcera vymenene.

V stave boli pomerne dobrom, ale už mali okolo 18 rokov, tak už asi nespĺňajú požiadavky na odrazovosť alebo podobne…

a aký použili font?

po novom - TERN

fotka by sa nenašla? zaujímava ma ↑ posledný riadok ↑ … či Michal zabezpečil piktogram exitu

Fotky z krizovatky Trencin-Juh :arrow_right: gallery/image_page.php?album_id=119&image_id=26568

Ďakujem. Ešte tabuľa za križovatkou by sa nenašla? :slight_smile:

ZDZ vyzerá fakt hrozne.

ešte som sa zabudol spýtať či sa menilo ZDZ aj na rampách?

Aby som len nekritizoval tak je tam jedne pozitívna zmena - vypadol cieľ, ktorý nie je po trase - Banská Bystrica.

Na vyjazdovej rampe je este stare znacenie. Ak bude nove, tak pridam fotku.

Hlavne tabula by asi mala byt širšia, aby na nej nebolo všetko natlačené, hlavne pravá strana.
“1000 m Trenčín - Juh” sú na sebe natlačené. (a ani sú neni v jednej rovine, “1000 m” je kúsok vyššie ako “Trenčín - Juh”)
:slight_smile:

Mne dost značne vadí na tomto novom zvislom značení označovanie čísla exitu, a asi nie som sám.
Ked je cislo exitu na samostatnej dodatkovej tabuli nad hlavnou zvislou DZ je to v poriadku.
Ale ked je exit aj s číslom vyznačený na hlavnej tabuli, pôsobí to tam dost komicky, veľkosť čísiel je taká istá ako označovanie km vzdialenosti k cieľom, je to dost nevýrazné; myslím, ze by tam mal byt trochu menšia výška čísiel, poprípade by to mohlo byt v malom rámčeku (exit a cislo), tak ako je to v mnohym krajinách. Ked je to v rámčeku hneď to udrie do oči, ze je to exit. Aj to pôsobí estetickejšie.

Vlados za križovatkou sú ešte pôvodné “groteskné” tabule, tie úplne staré s ultra boldom a bez uvedenia D1, len E75 :slight_smile:

No, to co vravim od zaciatku… Zbytocne vyhodne peniaze za nieco, co je horsie, ako stary zauzivany system… Ale co sa cudujem, v Slovakistane sa okrem rozkradania systemovo nerobi nic.

Aby som nebol negatívny, tak mne sa to páči. Myslím teraz celkovo ako dizajn. No prevedenie je horšie.

Moje pripomienky (neviem v akom stave je vyhláška 9/2009):

Exit predzvesť:

1. číslo exitu by malo byť v rámčeku (najlepšie s oblými rohmi). čiara nemusí byť hrubá (tak ako je po obvode značky), ale tak 1/4 z nej.
  2. Trenčín - Juh by skutočne bolo lepšie dať s malým J. Osobne sa mi to menšie juh ako Trenčín páči.

Tá druhá značka je však v zmysle “extrému do extrému”.

1. je to preplácané a zle čitateľné!
  2. zmenšil by som o 1b font a tú šípku ilustrujúcu exit dal kratšiu.
  3. Najbližší výjazd s logom exitu (stále nebolo vysvetlené prečo to išlo preč).
  4. a to najhoršie, čo zatieňuje celú značku (inak by to boli len kozmetické veci) je vzdialenosť k exitu. Dúfam, že na ďalšej značke sa použitému riešeniu vyhne. Pokojne ta značka mohla byť o riadok vyššia a vzdialenosť mohla byť centrovaná v spodnom riadku.