Dopravné značenie (DZ)

A co taketo oznacenie? sk.wikipedia.org/wiki/Dia%C4%BEn … ovensko%29

Ako to vyzera s tym Ternovym letiskom v Ba?

To mi tiež nie je úplne sympatické. Zbytočne sa zavádza ďalšia kategória ciest bez toho, aby to malo nejaký reálny prínos pre vodičov. R1A je síce krátka, ale kľudne by zniesla samostatné označenie ako Dx.

Dnes som si v Skalickom a Senickom okrese vsimol nove znacky v terne. Tabulky s 4-5 miestnym cislom oznacujuce cesty 3. triedy. Umiestnene boli kusok za krizovatkou ako samostatne znacky alebo dodatkove. Cierny text na bielom podklade

Taketo?
sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_dop … :IS30a.svg

Ano presne take. Ja som ich videl v okrese Malacky

Škoda že pred zavedením nových značiek nestihli prečíslovať cesty.

To je trefa do čierneho. To máš úplnu pravdu. Aspoň si niekto zarobí minimálne 2x
Žiaľ to je fakt typicky slovenské - úplne nesystémové riešenia. Ale to je snáď vo všetkom.

myslite, ze bude problem casom tych 5 cisel odlepit a nalepit tam ine? nakoniec tie znacky nie su po celej SK.

pridal som do galerie dva obrazky. foto iba z mobilu.

Prelepil to nebude problém. Ale zdajú sa mi tie tabule s číslami ciest trosku veľké … Aspoň na tých fotkách co si pripol

cim vacsia, tym drahsia…
je to posun vpred s tym oznacenim, ale nie pred precislovanim…mozno to precislovanie tak skoro nebude…

ano su velke, odhadom na dlzku mozu mat cez 50cm

Neviem, nie som veľký fanúšik prelepovania. Človek potom príde v noci a niektoré ciele sa odrážajú vo svetle lepšie a niektoré horšie. Celkový efekt je dosť zlý a zatiaľ čo originálny podklad svieti ako má, polepy častokrát neodrazaju nic

skor je to naopak, stare znacenie neodraza nic a nove sa laskne.
s tym prelepovanim som to myslel tak, ze z toho bieleho podkladu sa odlepia iba cisla a nanovo nalepia nove. predpokladam, ze sa to robi aj teraz, tie cisla su tam iba nalepene. ak sa mylim, opravte ma.

Co sa mi nepáči, okrem veľkosti tabuliek s číslami ciest III. Triedy, tak to je veľkosť písma označujuce číslo exitu na veľkých diaľkových návestiach. Tuším tie čísla sú úplne rovnaké (myslím veľkosť a rozostup) ako označenie km k nejakému cieľu. Veľkosti týchto čísiel, rozostup mali byt rozdielne, tak ako je to v motorizovanejsej Európe - stačí pozrieť A, D, F. Potom ked je číslo exitu na dodatkovej tabuľke pri veľkej návesti to pôsobí o trochu lepšie.

Celkovo mam pocit akejsi neproporcnosti medzi veľkosťami, rozostupe písmen či číslic medzier medzi slovami,…pri označovaní jednotlivých rozdielnych textov, čísiel na tabuliach. Font uz je daný - celkom OK.

Ako keby tomu chýbala nejaká ruka, resp. Pohľad odborníka na estetiku, vizuál, design…

celkom dosť som pojazdil po Balkáne a (aj keď hoci to bude značením v Maďarsku) za naše značenie by sme sa v noci mali hanbiť. A to ešte nehovorím v BA, kde boli na značkách skratky “BA”, ktoré tiež prelepili. Tie značky sú tak dolepené a dolátané, že si človek pripadá ako v Bangladéši. To sa nedá porovnávať s Rakúskom alebo Maďarskom. Preto som rád, keď sa značka “vydarí” na prvýkrát.

Lebo (opakujem sa). ten starý formát UG z roku 1997 (s verzálkami a dostatočne veľkými medziznakovými medzeramí) nebol vôbec zlý. Zbastardil sa až v roku 2009 kedy začali používať malé písmená a medziznakové medzery zanikli.

No a druhá kapitola je samozrejme negramotnosť zhotoviteľov značiek, ktorí nepoznajú ani geografické názvy a vyhlášku 9/2009 (vytvorenie značiek, ktoré neexistujú, nerozlišovanie medzi vlastnostnými a privlastňovacími prídoavnými menami “Karlová Ves”, “Bosáková ulica”, problém s veľkými a malými písmenami “Spišská nová ves” a pod.)

Neviem, či sa to tu už spomínalo, ale ternové je už aj odpočívadlo Predmier na D1 smer ZA.

Tern už aj v bratislave na staromestskej smer most snp.

Nahradila túto značku (ale je osadená na bočnej strane cesty). Žiaľ, informačne nie je veľmi bohatá.
google.sk/maps/@48.143415,1 … !2e0?hl=sk

Ciele po diaľnici síce so zeleným podkladom, ale bez ikonky Diaľnica, aj keď miesta je na nej dosť.