a to páni nezabúdajte na kilometrovníky po celom Slovensku ![]()
Na krizovatke D2xD1 od HU je umiestneny maly prives s elektrickou tabulou/displayom. Napis bol Bratislava a znacka dialnice. Take iste su na ceskej D1 pred rekonstrukciami usekov s textom.
Taky isty prives bol tiez dnes rano na D2 v smere do BA hned za krizovatkou Lamac.
info uz aj na NDS ndsas.sk/aktuality-novinka-n … 372s48714c
Na križovatke II/505 vs. I/2 osadzajú nové dopravné značenie. Dnes som tadiaľ šiel a tabule boli čelom k vozovke. Samozrejme, že rozmer XXXXXL.
Tešil som sa, že tam bude Tern, no šiel som tadiaľ druhýkrát a jedna tabuľa bola podvihnutá, takže som videl, čo tam je…
Odpoviem Vám 3 slovami:
Bude to radosť iná.
Inak mám pocit, že súčasný UG je ešte horší ako kedysi. Na starších značkách v BA je použitý nejaký UG-Narrow verzia s veľkými medziznakovými medzerami, čo je ešte celkom čitateľné. No tie najnovšie značky ešte s UG-bold mínuskami a kerningom - to je des.
Napr. staršia verzia
google.sk/maps/@48.1354049, … !2e0?hl=sk
Novšia verzia
google.sk/maps/@48.1915253, … !2e0?hl=sk
Dnes som videl na D4 od hranice po Jarovce osadzat nove patniky. Odrazky vyzerali inak ako klasicke, namiesto 2 oranzovych-1 biela, boli 1 velka cervena-1 velka biela. Na zaciatku useku bola informacna tabula o testovacej verzii novych patnikov. Skoda, ze som sa ponahlal a nestihol odfotit, smer Jarovce-hranica uz mali osadeny. Novy typ sa mi pacil, nikdy som nechapal preco v EU cervena a u nas oranzova.
Dalej neschvalujem, ze aj u nas sa uz vymysla s inymi farbami po ceskom vzore, lebo kazdu kravinu musime skopirovat.
img.ahaonline.cz/static/old_aha/ … kyinfo.jpg
Hlavne tie modre, lebo ich v tme nie je vobec vidiet, ked chceme na nieco uputat, tak poriadnu reflexnu farbu…
V Komárne natreli vodorovné značenia pre miesta plateného parkovania modrou!!! farbou. Ktorý “mudrlant” to vymyslel?
To už mohli natrieť hneď veľmi ‘tmavosivou’ farbou.
Tu je ešte celkom svetlý asfalt gallery/image.php?album_id=54&image_id=22500 a aj svetlejší odtieň modrej, ale inde v meste sú omnoho tmavšie cesty, tak to ani poriadne za svetla nevidieť!
ANDi, tie zvolenské “zelené” čiary pre vyhradenie cyklotrasy sú priam svietiace oproti tomuto paškvilu. ![]()
(Možno šetrili a použili [žeby “sponzorský dar” [size=90]od firmy, čo kúpila areál lodeníc[/size]] náterové hmoty na lode, keďže sa nestavajú nákladné motorové lode, Lodenice riadene padli na kolená .
)
nuz, najprv ma napadlo, ze modru farbu ma aj Praha, pre miesta rezidencneho parkovania. napriek klasickej kockovej dlazbe je to pekne vidiet. v komarne sa to vsak zjavne nerobilo profi strekanim, ale len rucnym malovanim, zrejme prostrednictvom oddelenia verejnoprospesnych cinnosti (oddelenie udrzby), kde zvacsia robia ludia z uradu prace
Teraz idem okolo Ziaru po R1 a na krizovatke s R2 idu asi osadzat nove tabule, su urobene v Terne
Foto nových DZ
gallery/image_page.php?album_id=65&image_id=23211
Super!
Ten Trenčín-Juh - Horná Streda sa stihne ešte tento rok alebo nie?
Tento rok bohužiaľ už nie, ale mala by sa stihnúť MUK Letisko v BA smer do mesta.
Pridal som foto este zo smeru od Ziaru n. Hronom
nechyba tu aj symbol “dialnicna krizovatka”?
google.sk/search?q=dialnicn … 3B140%3B88
ten odkaz ti akosi nefunguje
google.sk/imgres?imgurl=http … 81&ndsp=27
ta vlavo hore
žiaľ na nových značkách už nebude symbol. Vychádza to z pripravovanej normy.
Mne osobne je to proti srsti.
Mame zaciatok decembra a norma nikde… Ako to vyzera?
V Trencine nam dokoncuju cast obchvatu s mostom, ale podla pripravovanej normy to uz asi nestihnu…
A aké je odôvodnenie? Podľa mňa ten piktogramy bol super. A to nebude ani exit symbol? To je krok vzad. A ako sa rieši to, že tern je spoplatnený? Budú výrobcovia kupovať licenciu?
Inak dúfam že sa zrušia viacfarebne značky. Konkrétne výjazd z diaľnice na cestu prvej triedy vedúcu do mestskej časti. Teda biely obdĺžnik v modrom a to celé v zelenom.