podkapotou.zoznam.sk/cl/1000673/ … lionov-eur
snad to bude aspoň Tern ![]()
podkapotou.zoznam.sk/cl/1000673/ … lionov-eur
snad to bude aspoň Tern ![]()
Mimochodom, na smerových značkách pred/v kruháči R2xI/50 je všade TERN, ale rýchlostné obmedzenia sú stále Groteskom, značkárska groteska (alebo tragikomédia?) pokračuje ![]()
Prave idem po R1 od ZV smer ZH a mam par postrehov zo znacenia. Na tabuliach exit ZH-vychod doplnili smer Trencin a symbol R2. Je to grotesk, kedze je tak cela tabula. Za exitom je tabula v terne s kilometrami a mestami R1 Ba, Nr, Zh, pod ciariou R2 Tn. Pri ZH bol symbol krizovatky. Dalej 1000m od krizovatky s R2 je tabula R1 x R2 1000m. Niekto tu pisal, ze sa davat nebudu, ale su tam. Symboly exitov ale vypustili. Skoda tmy, fotil by som.
Po tých pár značkách v Terne čo už sú osadené nemám pocit, že to je nejaký krok dopredu. Skôr naopak. Ak je to navyše platený font, tak to je naozaj len vyhadzovanie peňazí.
Novy postreh, na severnom obchvate v Nitre robia exit, tabule su v terne. Text: R1a, Bratislava, Banska Bystrica, priemyselny park (v bielom poli, bez modreho) 1000m.dalsie dve tabule iba s textom priemyselny park. Bez cisla exitu.
Škoda že pri nápise Priemyslený park nedajú aj piktogram takej tej “fabriky s komínom”.
Ktorý zahraničný kamionista vie čo znamená slovo Priemyslený park?
Ale piktogram je predsa jasný pre každého…
Takto to vyzerá na tomto exite:
http://www.dialnice.info/gallery/image.php?album_id=65&image_id=23847
http://www.dialnice.info/gallery/image.php?album_id=65&image_id=23848
http://www.dialnice.info/gallery/image.php?album_id=65&image_id=23849
áno chýba tam na dodatkovej tabuľke piktogram a číslo exitu - prečo???
ndsas.sk/photos/fotogalerie/ … vat/02.jpg
Aj ja mam otazku, na tabuliach je len oznacenie E58, preco tam nie je aj E571 ?
ANDi E571 už chýba od začiatku PPP R1 od Nitry, myslím že na starej R1 TT - NR sa ešte objavuje. Po otvorení PPP R1 sa tu niekde tiahla téma “Kam sa podela E571?” ![]()
BTW Na R2 ZH sú smerové tabule Tern, rýchlostný limit Grotesk a smerové značky v kruháči tiež Groteska…
Vodorovne je tiez Terno
Sentilj a mala ta tema aj nejaku odpoved?
Mňa na označení tohto Exitu najviac zamrzelo, že to očividne myslia vážne s tým krkolomným označením R1a.
Ako by si to oznacil? Ja by som to len zmenil na velke A.
Tiez sa mi to nepaci, skor R11, 21, 31 cisel je dost
Ale cisla urcuju RC (az potiahneme RC do kazdej dediny, tak nam bude malo aj R99
), takze je logicke ze privadzace su oznacene pismenom.
Sam vies, ze viac ako 10 RC nebude, no nech ich je hned 20. Zostava ti 80 cisel. Ako sa oznaci R1 z Trnavy po Sered, ked novu R1 budu tahat z Bratislavy? R1xy? Dost, ze je tu bordel s cislovanim z cias CS.
Ta R1a bola volakedy plnohodnotna Rka, ma niekolko km, niekolko MUK. A co keby sme celu R1 premenovali na D1a, ved to mal byt privadzac pre D61. R2 na D1b, R6 na D1c a hlavne R5 na D3a, takto by sa ti to pacilo? Tusim v nemecku maju A800-A999 funkciu privadzacov, tam si trapne pismena nepisu.
Vsak ale oznacenenie ma byt co najkratsie a najzrozumitelnejsie. Podla mna je ovela viac prehladny lavy stpec;
R1A || R11
R1B || R12
R1C || R13
R1D || R14
R1E || R15
…
Nehovoriac o tom, ze s cislami moze byt privadzacov max. 10 ![]()
Asi sa nechapeme, ja povazujem R1a za plnohodnotnu Rku a preto si zasluzi cislo ako Rka, napriklad R21, to co vznikne od Trnavy po Sered, R22. Privadzace ktore ma privedu z cesty 1-3tr na D/R, mozu zostat bez oznacenia. Je to vlasne klasicky exit. Ak si dobre pamatam, pred par rokmi tu niekto pisal, ze by sa tieto Rky, ktorym odobrali cisla, mali cislovat R21 a dalej. Bolo to v case finisovania novej R1