Tak dalsia haluz z Ostravy
Sú tieto značky správne? Obidve by mali ukončovať parkovaciu zónu, ale majú opačné šípky.
paci sa mi ta horna. je lepsie ju vidiet a netreba ju tak casto cistit ![]()
Lebo su tie znacky na opacnych stranach cesty a je to jednosmerka. Chyba je len v tom, ze nie su natocene tak ako maju byt - sikmo na cestu a hned by to bolo jasne.
Tu na spajani ciest chcel mestsky poslanec pre vozidla iduce smerom od pesej zony vyznacit to, ze musia davat prednost vozidlam iducim z tej galerii martin. Kedze na ceste z galerie je umiestnena znacka hlavna cesta.
Odpoved kompetentnych bola
nakolko sa jedna o vyjazd automobilov z pesej zony, podla pravidiel cestnej premavky su tieto auta povinne davat prednost pri napojeni na komunikaciu. Teda nesuhlasi s osadenim akehokolvek dodatocneho znacenia.
No len v tom zdvovodneni sa odvolava na pesiu zonu, no len vozidla mozu parkovat na vyznacenych parkovacich miestach, ktore su pred znackou pesia zona.
Fakt sa to neda nejako oznacit, ze maju davat prednost ?
táto značka bude zrejme umiestnená kdesi v ivachnovej, ale absolutne netuším kde?.
Tak logicky bude umiestnená v križovatke Hubová hneď po zaradení z pripájacieho pruhu smer východ.
nejdem sa hádať, ale kilometrovo mi to vychádza na Likavku. Predpokladnám, že Ružomberok východ je “nová” zatial neexistujúca križovatka pri ivachnovej.
Toto zase navrhoval nejaký diletant a vyrobil ďalší. Nasledujúca prípojka sa na diaľkovú návesť neuvádza.
Ešte k tomu “Vých.” - svetové strany sa neskracujú.
zrejme navrhla umelá inteligencia.
Mna by inak zaujimalo, ci sa tieto dialkove naveste potom aj nejak upravuju na predchadzajucich uz davno otvorenych usekoch? Lebo kazdy novy otvoreny usek trasu bud predlzi alebo krati… Cize su nepresne.
podla mna to nikoho nejak moc netrapi, aj tak je to rozdiel par km. tieto tabule mi pridu aj tak dost zbytocne. ak idem niekam kde to nepoznam tak idem podla navigacie a tam vidim kolko mam este do ciela. a ak idem niekde kde to poznam tak viem cca ako daleko to bude
Potom je aj otazka, ze ako sa tie vzdialnosti urcuju… Napr. na krizovatke Senec pise Bratislava 25km, ale na zlate piesky je to len 15km… Na most SNP je to 25km, ku prezidentskemu palacu 27km (co je asi centralny bod mesta), ale zase zalezi, ze akou trasou sa vodic vida…
Co je ale zaujimave, tak v roku 2021 tam bolo len 22km…
Tato značka bude umiestnená v Likavke presne na tomto portály, len v opacnom smere: D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať - #5821 podľa mato-e
Ružomberok - východ je označenie pre už existujúcu križovatku Ivachnová
Tak potom to je úplne zle.
Ružomberok-Východ má byť polovičná križovatka z D1 na I/18 v mieste budúceho uzla s R1, ktorý bude všesmerový.
Prípojka Ivachnová by sa mala premenovať na Bešeňová.
Tie vzdialenosti sa určujú približne do centra sídla. Preto na nich nemajú byť prípojky resp. križovatky. Značka sa volá diaľková návesť a majú byť na nej len diaľkové ciele.
Má byť osadení v minimálnej vzdialenosti 500 m od konca pripájacieho pruhu na diaľnici. Na portáli by nemala byť vôbec.
Vzdialenosť do centra Bratislavy sa ráta po D1 a uliciach Bajkalskej, Prievozskej, Mlynské nivy, ta ako je znázornený výjazd na Bajkalskú smer centrum.
Ďalšia hlúposť a ešte k tomu na portáli. Mali ju dať na zem (ak vôbec) až niekde za koniec tej PHS Likavka.
Dúfam, že kvôli tejto značke nestavali extra portál, to by bolo za mňa nehospodárne nakladanie s verejnými zdrojmi, čo by ma ale na druhej strane ani neprekvapilo.
Ja podla dialkovych navesti odratavam ako daleko to este mam na nekonecnych cestach. Napr take madarsko alebo polsko, ked vidis, ze to pekne klesa. 200km, 150km, 100km…