Dopravné značenie (DZ)

Foto z videa na FB kde údajne montovali dopravné značenie na križovatke I/18 a D1 pri Dubnej Skale - záber z cesty prvej triedy v smere na Vrútky/Martin. Neorientujem sa - je toto značenie v poriadku (zelená tabuľa na ceste prvej triedy)?

Pre kontext ide o toto miesto na Google Street View (záber z 9/2025)

2 lajkov

ja by som na to napr. použil pruhové značky. aj keď je pravda, že aj tie ľudia poctivo ignorujú alebo prehliadajú.

Áno, takáto farebná kombinácia sa používa pri križovatke, v ktorej sa bezprostredne odbočuje na diaľnicu. Veľmi podobná značka je tam už teraz (avšak ďalej od križovatky): Mapy Google

3 lajkov

Práve toto vytvára zmätok! Značka nie je umiestnená nad jazdným pruhom, takže platí pre celú šírkou vozovky. Jedno hovorí jedno a druhá druhé.

3 lajkov

mne by stacilo len, zakaz odbocenia v lavo, koniec .

Kým vy tu riešite tvary tej šípky, medzitým v Košiciach v auparku:

4 lajkov

Mne vcera pobavilo toto znacenie na zastavke elektricky v petrzalke…

“POZOR ZASTAVTE SA TU”

2 lajkov

Červené medzikružie nesmie chýbať (foto z FB skupiny Dopravný servis - okres PP, SN, KK; autor Ľubo Greňa)

veď to je jasné, pravý 60 a v ľavom sa nesmie jazdiť. má to svoju logiku.

Máme krásne nové tabule náhradná a obchádzková trasa, kedy sa začnú používať?

novy most sa samozrejme musel oznacit nezmyselnymi znackami

1 lajk

Ono je to daň doby, mne na autoškole vštepovali že most je v zime skôr premrznutý ako cesta v poli, teraz na to musí byť explicitne značka. V jednom je však istota: čím viac príkazov, zákazov a nariadení tých je národ sprostejší ….

2 lajkov

A hlavne je uz znaciek tolko, ze to nestiha clovek ani sledovat…

7 lajky

Aj zafarbených ako v bytčici :grinning_face:

a k tomu ešte modré pätníky , ktoré znamenajú zvýšené nebezpečie , čiže na moste poľadovica :grinning_face:

3 lajkov

Buď sa niekto podučil alebo len ušetril. Modré pätníky sa sa estakáde medzi (Pod)kriváňom a Mýtnom nenachádzajú :partying_face:

1 lajk

Niekto si nesplnil domácu úlohu.

Ach, svata prostoto…

tiez som si to vcera vsimol :smiley: plus su za tunelom zabudnute dva prenosne konce viacerych zakazov. a tiez neviem ktoreho chytrolina napadlo za zilinou rozsvietit maximalnu rychost 130 namiesto konca viacerych zakazov. ten uzavrety zjazd do vrutok sa mohol tiez lepsie vyznacit ako obrovskou bielou tabulou s necitatelnou dodatkovou tabulkou ktora aj tak nedava zmysel lebo vozidla udrzby nemusia dodrziavat pravidla pokial maju zapnute oranzove majaky.

a ten dvojpruhovy vyjazd do ziliny je tiez oznaceny tak hala bala. take typicke zilinske znacenie :smiley:

1 lajk

Dnes som videl v Prahe.

3 lajkov