Dopravné značenie (DZ)

Este som s tymto kysuckym prahom nemal tu cest, ale takto na streetview vyzera este celkom nevinne. Zato tieto ohavnosti by seriozne mali zakazat google.com/maps/@48.730623, … ?entry=ttu

Vyzerá nevinne, ale nadhadzuje poriadne. Jeden je dokonca o pár cm vyšší, než určuje norma, a ľudia s nižšími autami sa sťažujú, že si tam škrtnú podvozkom, aj keď idú krokom.
maps.app.goo.gl/2wxxJ2V7ppZVBtM78

Asi by to chcelo zaviesť dopravnú značku “minimálna výška podvozku”.

potulky Slovenskom a ďalšie haluze na cestách - alebo keď sa nevieš rozhodnúť, či nová, či stará, nechaj obe… a je to tam už min mesiac.
[album]49292[/album]

No a otázka na odborníkov - čo je toto za haluz?
[album]49293[/album]
podľa 30/2020 - “Ak je značka vyznačená ako dvojitá čiara, vyznačuje jazdný pruh používaný striedavo pre jeden aj druhý smer jazdy.” Ale to mi na ceste 1+1 nedáva absolútne žiaden význam a ani nijakú logiku v tom nevidím. vie mi to niekto normálne odôvodniť? alebo je to len zas nejaká fantazmagória súdruhov z NDR?

K druhému obrázku: Pozri kapitolu 3.1.3.1 v TP 118. Predpokladám, že je to kvôli vizuálnemu zúženiu cesty (keďže tam je C11,5)

Dvojitá prerušovaná ako aj neprerušovaná čiara je od nepamäti vo vyhláške. autoblink.sk/vodorovne-znacky-p … ne-znacky/

Pacho, ja vyhlášku nespochybňujem, štandardne sa dvojitá čiara používa na viacpruhových cestách, teda 2+1 / 2+2 a prerušovaná ak v tom mieste je nejaké pripájanie na cestu.
ale použitie na ceste 1+1 som naozaj ešte nikde nevidel.

pa3ck - vďaka! skúsim si tú TP vyhľadať.

Na I/66 je to spolu s Nascar zdvojenými zvodidlami na oboch stranách.

zrusili ti ceresnicky? nevadi, slovensky znackar sa vynajde :smiley:
google.at/maps/@48.8007147, … ?entry=ttu

aj táto kombinácia značiek je tam “super”
google.at/maps/@48.8007147, … ?entry=ttu

ja som ju tiez videl prvykrat asi az tento mesiac, najprv zbrusili 1 stredovu prerusovanu ciaru a potom tam dali toto, je to na vyjazde z RK smerom na Kralovany. A vyzera to tak, ze casom na severe SVK pribudnu dalsie.

Je to na viacerych miestach medzi Hubovou a RK. Som si najprv myslel, ze to ma chranit svetielka ale oni dali svetielka vedla ciar do vnutra pruhu

Takže ten kamión porušil príkaz daný tou značkou, keď išiel rovno.

Podľa toho ako vyzerajú ostatné značky to bol skôr nejaký úbohý Lojzo “na tu máš a choď podľa toho kúpiť novú”. Lenže nová neni, tak zobral tú čo sa najviac podobala.

idnes.cz/praha/zpravy/nocni … domaci_tty

“… zákaz se vztahuje pouze na auta, které by v dané době zrovna vjížděla do oblasti, nikoliv na ta, která už tam vjela před 22. hodinou …”

To fakt?

No a ako inak? Je to “zákaz vjezdu”, nie “zákaz jízdy”.

Vzťahuje sa to aj na jednosmerky? :smiley:

Že by bola zákazová značka č. 230 s dodatkovou tabuľkou obmedzujúcou jej platnosť na určitý čas?

Ale vážne, napríklad u nás je takéto niečo:
maps.app.goo.gl/zMnpuLPp5pDJhvdJ8
Znamená to, že keď tam vojdem v sobotu predpoludním, môžem tam zostať? V uvedenom čase tam nesmiem len vchádzať?

Tu je foto so značkami:
zpravy.aktualne.cz/ekonomika/au … 47ab5f122/

Pch, a to vraj i pre toto:

Mestskí strážnici hajajú? Majú nočný pokoj? Asi treba obnoviť nočných vartášov s trúbami. :wink: [size=77]1898[/size]

Podobné vo Vilniuse + výsuvné stĺpiky.
maps.app.goo.gl/TjPZzvRDfXWPwtRC8