Čiže po vysunutí stĺpikov sa odtiaľ už nedá ani odísť?
Aj v našom malom meste je i bol antikorový výsuvný stĺpik:
• bol Vlachovnícka-vstup a Vlachovnícka-výstup, snímací stĺpik;
• je Letná-výstup, snímací stĺpik (tu teraz je pod oplotením) a Letná-vstup. [size=77]1899[/size]
Takže nikto mi nedokáže odpovedať na túto otázku?
Nevidím žiadny dôvod, prečo by to nemalo znamenať presne to, čo si napísal.
V tom prípade nevidím zmysel takého zákazu. Jediný zmysel by mal, ak by tam v tom čase nemali zostať žiadne vozidlá.
Celkom zaujímavá debata o platnosti značky 240 pre trolejbusy: imhd.sk/ba/doc/sk/22973/Troj%C4 … #komentare
Mne sa zdá byť úchylné, že zákazové značky neplatia pre trolejbusy, keď je to vlastne autobus napájaný z TV. O to viac, že dnes sa už pomaly stierajú rozdiely medzi trolejbusmi a autobusmi, keď mnoho trolejbusov má aj alternatívny pohon.
A keď tam na trolejbusovej linke bude napäťová výluka a budú nasadené autobusy, tak pre ne ten zákaz bude platiť?
bohu žiaľ, trolejbusy sú stále vedené ako drážne vozidlo, aj preto nemaju EZ.
som nevedel ze aj taketo cudo mame u nas samozrejme to bolo “optimalizovane” citronmi z eurofondov
youtube.com/watch?v=txIXcIKYMe8
Zdalo sa mi, že ten prvý zastavil tak, že už nevidí na červené svetlá. A rozbiehať sa začal už keď sa začala dvíhať závora a červené svetlá stále blikali. Síce na jednokoľajnej trati je nepravdepodobné, že by ho tam závory zavreli, ale aj tak. Na dvojkoľajnej trati sa to stáva bežne, že sa závory začnú dvíhať a než prestane blikať červená, tak zase padnú (a občas tam niekoho aj zatvoria).
Miro: Na jednokoľajnej trati to nie je časté, ale nie je to ani nulová pravedpodobnosť. Môžu ísť traťováci s drezínou ako PMD za vlakom na rozhľad.
Myslíte, že je tam kvôli tomu brvnu aj značka s obmedzením výšky?
Pripomína mi to Gibraltar. Aj prísnosťou a aj dĺžkou uzavretia komunikácie. Len namiesto 320 je tam 757
Nie je “zóna 40” náhodou v rozpore s predpismi?
mojekysuce.sk/spravodajstvo … -40-km-hod
Áno je, najvyššia zóna môže byť 30, čo je aj logické - vyznačujú sa tak dopravne upokojené oblasti. Na tých Kysuciach, keď chceli znížiť rýchlosť, mali tam dať klasické obmedzenie rýchlosti, ale to by bolo asi zopár značiek naviac, tak si to uľahčili takto - v rozpore so zákonom. Treba to dať na okresnú prokuratúru v Čadci. Nech sa policajti a cestné správne orgány konečne naučia robiť v súlade so zákonmi, vyhláškami a technickými podmienkami.
Takže keď tam pôjdem 50 a budú ma chcieť pokutovať, mám ísť do správneho konania, kde to vyhrám? Nezabúdajte, že v tej komisii budú zase Kysučania.
Mimochodom “zóna 40” bola kedysi aj v Kysuckom Novom Meste, ešte keď bola max. rýchlosť v obci stanovená na 60. Keď sa zmenila na 50, tak ju zrušili, takže v KNM sa vtedy zvýšila MPR zo 40 na 50
Kysuce sú vôbec svojské pri používaní dopravných značiek:
maps.app.goo.gl/5yvvxcFh7gCa83WR8 - priechod pre chodcov na odbočke vyznačený dopravnou značkou na hlavnej ceste
maps.app.goo.gl/HRVGHfwWCKLbwtA66 - neexistujúca značka “spomaľovací prah”, umiestnená už počas platnosti vyhlášky 30/2020
Keď sme pri tých kysuckých spomaľovačoch:
facebook.com/groups/2464909 … 796977855/