Dopravné značenie (DZ)

V opačnom smere som si všimol začiatok BA, čudoval som sa VoCoGo

Ja som išiel včera :smiley:

Značkové peklo pokračuje - na D2 v smere k tunelu sú zakrytované značky obce a takisto na konci Einsteinovej v smere na D1+D2. Pri výjazde z Petržalky Dolnozemskej na Einsteinovu (180ka zátačka) je vidieť na susednú rampu v smere D1 Prístavný most, že značky obce a začiatku diaľnice ešte neprekryli.

Ako ja som pracoval v štátnych inštitúciách, alebo inštitúciách, ktoré sú 100% dcérou verejnej správy a viem, že stačí premotivovaný šéf vyžívajúci sa v mikromanažmente, ktorí dokáže zbastardiť aj cestovný príkaz na služobnú cestu, ale naozaj nechápem, kde bol pri tomto projekte problém.

1. osadím značky začiatok a koniec obce tak, že celý prieťah D1+D2 bude mimo obce,
  2. značky zakryjem do doby implementácie riešenia,
  3. nad rámec kompetencií (ja viem, že veľa úradníkov s tým má hrozne veľký problém, ale mňa to nikdy nezabilo, naopak, vždy ma to aj profesne posunulo), keďže viem, že mosty, kde idem robiť zmenu, sa využívajú aj na mestskú dopravu, oslovím mesto.
    hotovo

Namiesto toho sa osadilo koľko, 7 značiek, z toho dve nelogicky, s jednou chybou a keď sa prekvapivo po obchvate začalo jazdiť 130 km/h, tak to po dvoch dňoch zakryjú.

Inak vravím, ja som tam v nedeľu išiel 130 kmh, lebo som sa riadil značkami a zistil som, že vo Vajnoroch môžem ísť 90 km/h, lebo už som značku koniec obce nevidel, len koniec diaľnice.

uz ich je tam podla mna dost. inak by som sa nepytal :wink:

inak neviem ci to tu uz niekto spominal ale triblavina sa po novom vola bernolakovo :stuck_out_tongue: neviem ci sa mi to iba zda ale tie predzvesti pred triblavinou vyzeraju akokeby ich ani nerobila firma co robi dopravne znacenie. ta zelena farba je uplne odveci a pismo a odstup textu tiez akosi nesedi a ceresnickou je navest namiesto predzvesti..

Tak uz to na jednej strane cesty premalovavaju na prerusovanu ciaru a povodne boxy zatreli :wink:

Perlička: kto by chcel vidieť, ako by vyzeralo české značenie v Terne, má šancu na parkovisku supermarketu Billa v Jablunkove :slight_smile:
Očividne si výrobu značiek objednali na Slovensku, pretože P[size=50]RÉSERVÉ[/size] je “groteskné”, doplnkové tabuľky a zvyšok zas “ternový”. Iba značky pri výjazde na hlavnú sú klasicky s DIN1451.

Chalani, teraz vážne. Čím je ten úsek D2 od Mlynskej doliny smer na Malacky iný, že musí zostať diaľnica v obci? Veď sú tam v súčasnosti v obci už len dve, na mestské pomery relatívne vzájomne vzdialené križovatky. Ak už by som nejaký úsek dával ako diaľnica v obci, určite by to nebol tento. Nehovoriac o tom, že veľa zahraničných vodičov, keď za Sitinou videlo koniec všetkých obmedzení, tak duplo na 130 km/h.

Tiež to nechápem. Keď diaľnica v obci, tak skôr úsek Prístavný most až Avion, tam sa to najviac mydlí a určite tam bude potrebné aj tak znížiť rýchlosť. 130 by tam bolo veľa. Už teraz je tam úsek s MPR 80 km/h.

Nehladajte logiku tam, kde nikdy nebola.

Nie je tam (nepodstatná) líniovka :laughing:

Ak tým chceli obmedziť rýchlosť na 90 km/h, mohli to urobiť dopravnými značkami č. 253 - Najvyššia dovolená rýchlosť.

Zase sa u nás prejavila ľudová tvorivosť umiestňovačov značiek. Pred výkopom, ktorý zasahuje do polovice vozovky, dali značku č. 304 - Prednosť pred protiidúcimi vozidlami, ale obrátili ju hore nohami. Zjavne tým chceli povedať, že ja mám protiidúcim dať prednosť. Keby tam nedali nič, bolo by to lepšie, pretože protiidúci by mali aj tak prednosť podľa pravidiel.

Kde to mám nahlásiť? Na políciu? Myslíte, že sa tým budú zaoberať?

Ale to sa takto nikdy nerobilo :wink:

Určite volať políciu a hentakých inžinierov treba nakopať do riti. Neviem si predstaviť, že by to v inom sektore takto fungovalo, že napr. železničiari nebudú mať červené tienidlo, tak na návestidlo dajú modré “veď to znamená takmer to isté”, alebo že by na pristávacej dráhe dali zelené PAPI svetlá, “lebo iné neboli na sklade”. Možno ma klame pamäť, ale takéto šlendriánstvo si pred 15 rokmi nepamätám.

Ale oni mali k dispozícii obidve značky. Dnes som si totiž všimol, že z druhej strany je značka č. 203 - Prednosť protiidúcich vozidiel a tiež je obrátená. Takže sa nejedná o nedostatok dopravných značiek, ale o diletantizmus pri ich umiestnení. Nehovoriac o tom, že sú tam nadbytočné, pretože prednosť vyplýva priamo zo zákona.

Akou čiarou má byť správne oddelený jazdný pruh pre pomalé vozidlá od ostatných pruhov? Medzi vodorovnými značkami som nič také nenašiel. Ani medzi zvislými značkami už nie je?

Podľa mňa “pomalý” jazdný pruh stráca svoje opodstatnenie. Avie a Liazky vymizli a súčasné náklaďaky zvládajú v pohode stúpania. Po novom, ak treba pruh, tak sa jednoduchu dorobí tretí, ktorý po skončení stúpania zmizne. Podľa mňa má to logiku. google.sk/maps/@49.0153795, … 6656?hl=sk , ale aspoň legálne môžeš ísť v strednom pruhu :slight_smile:

Pomôžte mi niekto s pochopením prechodných ustanovení vyhlášky slov-lex.sk/pravne-predpisy … aragraf-30 vo vzťahu k “pomalým” pruhom.

Podľa ods. 1 značky umiestnené do 31.3.2020 ostávajú v platnosti s významom podľa zodpovedajúcich značiek tejto (30/2020) vyhlášky.
Lenže v tejto vyhláške som nenašiel značku, ktorá by zodpovedala značke “jazdný pruh pre pomalé vozidlá”. Znamená to, že tá značka už neplatí?

Aj mňa by to zaujímalo. Pri Spišskom Štvrtku od toho závisí iba to, či mám istotu, že mi nehrozí pokuta za jazdu v pravom pruhu, ale napr. pod Strečnom aj maximálna rýchlosť (v pravom je 70).