Dopravné značenie (DZ)

Na tom KDI snáď pracujú hnojári. Návesť pred križovatkou hovorí o dvoch odbočovacích pruhoch a v križovatke je zakreslený len jeden :unamused: Ku križovatke je 650m a na tabuli 1000m :laughing:

Teraz sa snažia zachrániť to, čo pohnojili tým, že v Lietavskej Lúčke nie je napojenie privádzača na I/64. A hnoja to stále viac.

A to je problém? Medzi rovnocennými cestami sa dáva prednosť sprava, resp. pri odbočovaní vľavo prednosť protiidúcim.

musite mat celkom silne nervy citat tamtu cesku temu :smiley:

Ja sa tam chodím zabávať :smiley: A zároveň som rád, že sú na Slovensku ľudia, ktorým sa podarilo presadiť novú vyhlášku

Keď som toto zbadal na Google Maps:
[album]46700[/album]/[album]46701[/album], tak som si spomenul na spolužiaka a priateľa. :wink:
V Maďarsku treba pri značke STOP zastaviť (ak bliká jantárové svetlo na CSS alebo kde nie je CSS), ale i v “križovatke”, on zastavil len v “križovatke” a bol pokutovaný. Konkrétne tu to bolo (pod “mostom”), šiel z práce (od železničnej stanice, ešte fungovala NOKIA). Je to azda i 10 metrov medzi značkou a križovatkou, najskôr aby sa tu mohli vytočiť napríklad autobusy. [size=77]1588[/size]

A keď uvidí ten autobus pri zastavení v križovatke, tak má cúvnuť?

uz tam osadili aj tu prievidzu co som spominal

[album]46709[/album]

[album]46710[/album]

Stále nerozumiem, prečo nie je priamy smer plne zelená tabuľa, keď sa vodiči týmto smerom dostanú iba diaľnicu

Pretože v pláne je, že to nebude iba na diaľnicu… raz … možno … snáď (teraz to myslím ako vtip, ale podobná obhajoba pri rovnakej situácii padla v inej časti krajiny).
Mimochodom, prečo je smer Prievidza označený ako 64b?

Pretože už ani divá sviňa sa v tých písmenkách nevyzná.

A podľa mňa rovno mal byť označený len smer na D1, pretože sa tam aj tak inam nedá dostať. Toto je vyslovene mätúce pre toho, kto je úplne cudzí a orientuje sa podľa čísla cesty. Ako ja v Maďarsku, pretože než prečítam tie ich názvy, som dávno za križovatkou. A nevšimol som si, že by Maďari používali písmenká za číslom cesty.

Aha čo som objavil:

goo.gl/maps/xQVX1fVcf623VXKQ8

Prvé tabule:
Rovno: D1 Bratislava - cesta 64b
Vpravo: Prievidza, Rajec - cesta 64b

Tak k…va kde ide cesta 64b?

Ďalšia tabuľa: Prievidza, Rajec - cesta 64. Kam sa podela 64b???

Na tom Žilinskom KDI pracujú retardi, alebo retardi?

no takto privadzac je 64b takze bratislava rovno je ok aj ked take oznacenie nedava zmysel. 64b evokuje nejaku doplnkovu cestu k ceste 64 co v tomto pripade vobec nie je pravda. minimalne nie na najblizsich 10 rokov kym sa nepostavi obchvat lietavskej lucky ak vobec niekedy. tato cesta mala dostat nove cislo a potom sa precislovat na 64.

doprava prievidza po 64b je tiez blbost lebo tu je to este stale cesta 64.
solinky dolava po 64c je lebo tento usek medzi krizovatkami oznacili ako 64c. neviem preco mal niekto taku silnu potrebu oznacit tento 200 metrovy use extra cislom cesty.
z ostatnych smerov je to podobny chaos.

preco je to tak sa treba ist opytat toho experta na SSC ktory tuto 3.14covinu vymyslel a toho expertna na KDI co toto schvalil.

Teraz sa zamýšľam, aká je úloha čísla cesty na smerovom značení a teda či je potrebné, aby na ňom bolo vždy presné číslo danej cesty (napr. kvôli tomu, ak bude niekto z auta volať záchranné zložky), alebo sa radšej pozrieť na súvislé ťahy alebo budúce významnejšie cesty aj za cenu nepresností (neriešim teraz kilometrovníky, na tých by malo byť reálne číslo).

V druhom prípade by napríklad číslo 64c nemalo byť značené vôbec a na priamy smer by úplne stačilo dať D1. Po dokončení privádzača, aj keď formálne to bude 64b, môže byť na značke pokojne 64 bez sufixu a stará cesta by číslo vyznačené nemala.

No hlavne orientačná, nie? Pre cudzinca môžu byť názvy našich miest hatlanina, ktorú nestihnú prečítať, nieto si pamätať kde sa asi aj také mesto nachádza, ale vie, že po ceste 64 sa dostane do cieľa. No 64b mu už nič nehovorí, keď sa chce dajme tomu dostať do Partizánskeho, kde by mala ísť cesta 64 a nie cesta 64b. Nemusí automaticky vedieť, že sa tam ide cez Prievidzu, keď sadal niekde v Litve do auta.

Vlados, nemusím, mám na to lidi z Považskej Bystrice. Trochu si dali na čas…
Dnes, 5. mája 2021, som ich po 16. hodine videl pri “finalizovaní” tabúľ, i túto dokončili:
[album]46711[/album],
pre porovnanie tá istá presne spred 52 týždňov:
[album]44594[/album] (6. mája 2020)
Takže cesta na Nový most je I/64, bez žiadnych písmeniek.
Čiže dnes tu bola téma na variácie šesťdesiatštyri. :wink: [size=77]1593[/size]

MUK Presov-juh uz bez citronu: gallery/image_page.php?album_id=65&image_id=46712

Hmmm? To mozes byt v protismere na dialnici?

ta znacka neznamena zakaz vjazdu do jednosmerky ale iba ‘zakaz vjazdu’. nepamatam si ci to tak bolo v starej vyhlaske alebo to tak ucili autoskoly alebo to bol len nejaky mytus co sa rozsiril medzi vodicmi ze toto je zakaz vjazdu do jednosmerky