V autoškole na trolejbus ma toto tiež učili. Že prítomnosť dráhy je nadradená dopravnému značeniu a keď napríklad trolejbusová stopa odbáča do zákazu (napr. na tejto križovatke, kde sa nedá odbočiť vpravo, ale je tam trolejbusová stopa: goo.gl/maps/P2JMBGEWoyMU9ESs5 ), tak ju môžem legálne použiť. Akože dáva mi to perfektný zmysel, ale nikde som to písomne nenašiel uvedené, hoci vo Viedenskom dohovore som to nehľadal.
Ak to platí, tak to zároveň znamená, že tie značky na videu sú úplný nezmysel. Pre dráhu je to jediná cesta a pre autá je to miesto mimo cesty. To by sme podobné značky mohli dávať každých 5 metrov pozdĺž najposlednejšej cesty III. triedy.
Vo vyhláške je výnimka pre trolejbusy a električky iba pri zvislých regulačných značkách, nie pri vodorovných. Takže podľa mňa na tej križovatke trolejbus odbočiť doprava nemôže
bohuzial oranzada je po ziline stale hojne rozsirena zacali rekonstruovat zastavku pod hajom a v okoli je minimalne 5 oranzovych znaciek z kazdeho smeru..
Tak som si ešte spomenul na ďalšiu zaujímavosť (foto nemám) - v Nesluši je na začiatku každej uličky odbočujúcej z hlavnej cesty značka prikazujúca použitie snehových reťazí. Asi má starostka kamaráta, ktorý vyrába dopravné značky.
A budu sa vzdelani odbornici s dlhorocnou praxou jedovat a stazovat sa, ze nerozumeju novej vyhlaske a ako bolo predtym vsetko lepsie a jasne, chcu skolenia, vyklady, usmernenia a neviem co vsetko a niekto z nich vymysli hentaku neuveritelnu tupotu, dalsi to odsuhlasi a este niekto aj schvali…
Ved to je na okamzite vyrazenie aj z osobitnej dopravnej skoly pre mentalne postihnutych v Zimbabwe!
Dunajská Streda:
[album]46653[/album] Len pre obyvateľov príslušných obytných domov (a nikoho iného?).
[album]46654[/album] [album]46655[/album] “Informačné modráky”, ešte pred nejakým časom neboli nad nimi tie biele upresnenia. Na druhú stranu nepremenovali ulice v deväťdesiatich rokoch, i tie nové, teda “nehistorické”, čo vyrástli na poliach a lúkach po povodni, ako u nás. Najsmutnejšie, čo viem, urobili v Iži. Tam premenovali názvy ulíc po okresoch/mestách/obciach, ktoré im pomáhali za povodne v roku 1965, i po nej. Tak aspoň pamätníkom si pripomínajú pomoc.
ČĽR:
[album]46656[/album] Značka kruhového objazdu na čínskej národnej diaľnici G 110, okres Changping, Peking, zdroj. Tá biela dodatková žrdi je asi menšia novela, či románik. No sú, čo majú názvy cieľov i latinkou. [size=77]1586[/size]
Inak pri zastávke Záluhy v Bratislave, kde je “miesto na prechádzanie” značené značkami “priechod pre chodcov” pribudli LEDkové a blikajúce dopravné gombíky Je to značené ako priechod pre chodcov, je to osvetlené ako priechod pre chodcov, tak to musí byť prie… ale nie je to priechod!
LED zábavky pribúdajú, aj v KV, ale aby konečne spustili CSS tak to ani náhodou. Na nábreží ešte vianočná atmosféra nehrozí, tam sa vo veľkom frézuje asfalt. CSS taktiež mŕtva.
na rajeckej v ziline pribudlo nove znacenie. ked som to videl tak som sa zasa chytil za hlavu tabule velke ako kone, sipky nezodpovedajuce realite, atd. vsak posudte sami
[album]46694[/album]
[album]46695[/album]
tuto chyba este jedna tabula vpravo s cielom prievidza. aspon vodorovne znacenie uz je tam konecne vyznacene poriadne (doteraz tam bol chaos - vodici jazdili po pamati), akurat pravy pruh je este zahradeny. a k tomu bonusovy citron ktory nezodpoveda realite
[album]46696[/album]
zilinak.sk/prispevky/16833/ … ri-mesiace Žilinský Okresný dopravný inšpektorát vykonal 3. a 4. marca spoločne so zástupcami Národnej diaľničnej spoločnosti a Krajského dopravného inšpektorátu kontrolu priamo na mieste. Výsledkom bolo podľa vyjadrenia doplnenie dočasného dopravného značenia, ktoré malo za úlohu zlepšiť situáciu.
“zlepsenie situatcie” spociva v tom ze vsade nacmarali vacsie skratky okresov a ako bonus este aj cisla ciest, smerom z bytcice je teraz 4krat! znacka zilina doprava (aj ked zaciatok obce bol uz dobre 2 kilometre skor) a skratky okresov nechybaju ani nad jazdnymi pruhmi.
[album]46697[/album]
tuto zilinu chudaka uz niekto aj stihol pokrivit
[album]46698[/album]