Dopravné značenie (DZ)

Pre neho tam nie je priechod pre chodcov, ale značka, ktorá hovorí, že sa má kukať na vozovku, lebo by tam niekde vraj mal byť priechod pre chodcov (“značka označuje priechod…”). Ale že je to protiprávny stav, o to pokoj.

Tuning značiek na I/11, kvôli D3 + koniec výjazdu. gallery/image_page.php?album_id=264&image_id=46389 doľava
Je tam fakt full house: grotesk, diaľnica ukončená značkou “koniec CpMV” (prechod z diaľnice na CpMV hore na odbočení záhadne zmizol), Žilina po diaľnici aj po starej ceste, E75 po diaľnici aj po 11, novoosadené čerešne, prelepené značky

Štát by mal primitívom platiť len aby boli ticho a potom by skutoční odborníci mohli konať!

Ďalšia perlička z Česka - čo myslíte, že znamená táto dopravná značka s dodatkovou tabuľkou?
Ja som si na prvý pohľad myslel, že pozor, semafor, ktorý platí pre električky.

imhd.sk/ba/galeria-media/u/1429 … D-Hanychov

Ešte jedna z D3. Keby náhodou tá pevne osadená stovka nestačila, prihodíme ešte jednu… s osemdesiatkou o kus ďalej je to rovnaké
[album]46406[/album]

Chlapi, nedala sa do vyhlášky prepašovať veta, že regulácia na trvalej značke sa neopakuje na premennej? :smiley:

Už len čisto kvôli tomu, aby sa premenné značky vnímali ako niečo, čo reaguje na aktuálnu situáciu a pokiaľ nesvieti nič, tak platí stály režim

Ďalšia kysucká chuťovka (tentoraz staršieho dáta):
maps.app.goo.gl/yizmi4Abo9KbraE36

Videl som to asi pred mesiacom, stále to tam svieti :smiley:

Vo mne to budí dojem, že celé premenlivé značenie niekto projektoval nezávisle na zvislých značkách a preto sú výsledkom takéto kraviny. Aj to obmedzenie rýchlosti o pár príspevkov vyššie svieti iba v dobe uzavretia tunela (čo by asi dávalo zmysel, keby celá križovatka Svrčinovec fungovala v plnom profile).

Podobne tu: goo.gl/maps/kYYhzfVA274XbYuN8 - v tuneli je tiež normálne 100, takže tých pár metrov medzi premenlivým koncom obmedzenia a pevným obmedzením na 100 platí 130.

Tieto prípady sú jedným z (mnohých) nezamýšľaných dôsledkov predchádzajúcej právnej úpravy, podľa ktorej bola premenná značka nadradená trvalej či dočasnej. Okrem toho, že také čosi je v rozpore s medzinárodnými zmluvami aj akoukoľvek trochu konzistentnou logikou, vyplývalo z tejto úpravy, že príkaz, zákaz alebo obmedzenie ustanovené premennou značkou môžu byť ukončené zase len premennou značkou - také bolo aj usmernenie Prezídia PZ. Čiže ak by tam dali 100-ku len na plech, tak by bola aj tak neúčinná a platilo by to, čo na predchádzajúcej PDZ, preto sa všade musel dávať “ukončovací” návestný rez, na ktorom v zásade nikdy nič iné ako B 39 nemohlo svietiť. Čo sa stalo v prípade, že na tomto NR spadol istič, sa ma radšej nepýtajte. A zradných pascí vyplývajúcich z tej nadradenosti bolo ešte o dosť viac, vydalo by to aj na tenšiu knižku.

Akurát nechápem, prečo na tom Svrčinovci museli za každú cenu narvať PDZ na portály a ešte tam dať aj pruhové signály, to je úplne meschugge :unamused: Vlastne nechápem, načo sa vôbec do tunela Svrčinovec dávali premenné značky, také vyhadzovanie peňazí do luftu si nemôžu dovoliť ani Švajčiari.

Zaiste dalo, ale to je zásada projektovania, čo do vyhlášky nepatrí. Takých zásad je kvantum a vyhláška je určená primárne pre účastníka cestnej premávky, ktorého zásady projektovania nezaujímajú a nemusí o nich nič vedieť.

No, vlastne presne to aj tá značka podľa vyhlášky 294/2015 Sb. znamená :slight_smile:

Namiesto toho, aby to označili ako priecestie, tak vymýšľajú takéto blbosti.

Pod Tatrami toto usmernenie zjavne bojkotovali:
maps.app.goo.gl/xcPMTpFQkgbbEejX7
maps.app.goo.gl/oG3Aa8m2XxiYbhaHA

Kacírska myšlienka: keď sme už celý systém značenia prebrali z Nemecka, čo takto vyhodiť všetkých projektantov a schvaľovačov a outsourcovať to do Nemecka? Potom by výsledok možno aj dával zmysel.

Ja úprimne nechápem, že ako sa podarilo spustiť Tunel Lúčivná bez PDZ :wink:

Ale teda myslím si, že by to chcelo mať nejakú rozumnú koncepciu umiestňovania PDZ, aby to nebolo, že pred tunely napcháme všetko, čo sa dá, a inde je sem-tam nejaký mobilný panel.

toto forum tu nie je na tvoju reklamu. inak ta webstranka vyzera otrasne. uz je skoro rok 2021 ak ste si vo firme nevsimli :smiley:

Ja keď som išiel z Bratislavy do Rusoviec, tak som pri tom kruhovom objazde nezastavil a skončil som v Slnečniciach, kde som sa musel otočiť :smiling_imp:

Inak existuje v súčasnosti nejaká norma, aké ciele sa majú umiestňovať na smerové značky? Lebo na tejto značke sa ocitla Čadca: gallery/image_page.php?album_id=157&image_id=46364 , hoci už predtým (MÚK Bytča) sú Prešov a Katowice

Co je zle na Cadci tam? Podla mna celkom dolezity ciel pri hraniciach.