Keď povezieš bicykle na streche auta, tak tých 2,3 m presiahneš.
Mňa by skôr zaujímalo, či sa vyskytujú vozidlá nižšie než 2,3 m a pritom ťažšie než 7,5 t.
Keď povezieš bicykle na streche auta, tak tých 2,3 m presiahneš.
Mňa by skôr zaujímalo, či sa vyskytujú vozidlá nižšie než 2,3 m a pritom ťažšie než 7,5 t.
Páči sa mi, ako domiešali značky zakazujúce maximálnu prípustný hmotnosť so značkami zakazujúcimi okamžitú hmotnosť. To musel robiť nejaký retardér.
[album]45449[/album]
To dá rozum. Ak do trailera naložíte 20 utečencov a za okno linkovú tabuľku, tak ste v cajchu
To by si sa čudoval, koľko expertov (vrátane tých navrhujúcich značky) netuší, že zákaz vjazdu nákladiakov sa nevzťahuje na autobusy.
Revízia VL6.1 v pripomienkovom konaní do 9.9.2020
ssc.sk/sk/technicke-predpis … ovanie.ssc
To množstvo vzorov maximálnej šírky a výšky, odstupňované po 10 cm až do 2,5 resp. 4,1 m slúži ako poistka, aby nikomu už ani nenapadli kraviny typu “maximálna šírka 3,8 m”? Podobne aj maximálna hmotnosť.
A znovu sa objavila “miestna návesť” (340-60). Tešme sa na názvy potokov, tentokrát v hnedej farbe
Asi tak - sú tam presne špecifikované výšky šírky a hmotnosti. Inak treba si preštudovať aj textovu časť nie pozerať len obrázky.
Nejaký miestny potok, nie je významný vodný tok, takže by sa na značkách objavovať nemali.
u mna palec hore za vylepsene kilometrovniky s cislami ciest a uzly s cislami kilometrov ( priklad: D1 x R1 sa prestane pouzivat?)
nejake dalsie info okolo Vl6.2/6.3, pripradne TP
To je pre slovenských plánovačov nejaký problém? goo.gl/maps/1Tf3ThFDfiXEj9Ss9
Čo sa týka textovej časti, bolo by fajn, keby bola dostupná verzia s vyznačenými zmenami, alebo aspoň vyznačenými miestami, kde boli zmeny. To som videl napr. u železničiarskych predpisov.
Chces mi povedat, ze uz nebudem moct dat zakaz vjazdu vozidlam sirsim ako 3,8 m, vyssim ako 6,92 m a tazsich ako 115t? A co dlzka, len do 21 m?
A čo maximálna povolená rýchlosť?
Čo znamená ten oranžový podklad na tejto tabuli?
Obchádzka to nie je, že by diaľková návesť? Maďarská kreativita…
tie zakazy odbocenia su zaujimave. a ceresnicky su kde? kilometrovniky su super, ale mohli to doladit po vzore holandska kde je este aj R/L ci je v lavom alebo pravom pase - lepsia orientacia v pripade nehody alebo poruchy
google.at/maps/@52.1650604, … 312!8i6656
sipkove smerniky su ok? vzdy som si myslel ze sipkove smerniky nie su najlepsi design.
Inak strašné, čo sa stalo na Liptove. Ale jedna z prvých vecí, ktorá ma napadla, je, že je to ďalšie miesto, kde vyrastie les žltých značiek. Stále sa riešia iba následky a nie príčiny. Zaujímalo by ma, aký podiel na nehodovosti má “nedôvera” v dopravné značky.
Nezastávam sa cestných pirátov, ale keď vyrazím z Bratislavy na východ a cestou stretnem 3 neplatné alebo zabudnuté značky, ale značky, ktorých platnosť je 2 m z dôvodu ďalšej križovatky, do toho 60ka na diaľnici na mieste, kde je nepotrebná, tak áno, začnem podvedome ignorovať niektoré značky.
Len tak náhodou som natrafil na ukážku našej svetovosti:
Viem, že sa tu nedávno preberal zákaz státia. Jeden som našiel, na dosť neobvyklom mieste (koniec slepej ulice s parkoviskom pre autobusy): goo.gl/maps/F9bLprVMhHCC6YGj7
Z druhej strany je samozrejme zákaz zastavenia.
nie si sám. Kto tam ide 60kmh, tak ohrozuje skôr sám seba s rizikom, že ho nejaký cestný pirát vytlačí do zvodidel…
Peter_CA:
Plné čiary v prehľadných úsekoch. Obmedzenia tam, kde nemajú opodstatnenie. Mätúce značky, prípadne značkové pasce… nejaký nepriamy podiel určite majú už len tým, že vodičovi na pohode nijakým spôsobom nepridávajú a akurát tak zvyšujú úroveň stresu a teda znižujú pozornosť za volantom.
Príliš preznačkované úseky (až ich človek nemá šancu vnímať, nie to ešte vyhodnotiť), zbytočné značky (hmla, nehodový úsek)…