Predpokladám, že až dokončia úsek CA-Bukov - Svrčinovec a bude sa tade schádzať aj dolu, tak tá trvalá jednosmerka pôjde dolu. Ale aj tak tam tá premenná nemusela byť.
V opačnom smere (v Čadci na križovatke pri Tescu) som tuším videl premennú 40tku a hneď vedľa nej pevnú 40tku ale na streetview je tam nafotené ešte iné značenie, tak si nie som istý, či si to pamätám dobre.
to iste je za tunelom povazsky chlmec. je tam zrusena premenliva stovka a za nou 10 metrov je pevna stovka. celkovo znacenie v okoli tunelov to je kapitola sama o sebe. dzungla premenlivych a pevnych znaciek kde polovica by sa mohla kludne vyhodit
su tam casto zapchy, tunel uzatvaraju, vodici sa tam otacaju tak zrejme nejakemu inteligentovi napadlo osadit tam zakaz otacania
tie lamely su trojuholnikoveho tvaru aby sa mohli otacat cize 3 znacky. podla toho co sme tu postli je tam ta 60tka, potom tie pruhy resp. max povolena vyska a tretia znacka bude tunel uzavrety. nedavno komplet menili premenlive znacenie v horelici tak je dost mozne ze sa to tam pomenilo za nieco rozumnejsie.
najlepsie na horelici je ta 60tka ktora zacina asi 5km pred tunelom vratane krasnej prehladnej rovinky kde sa da v poho obiehat v oboch smeroch. kludne by to tam mohlo byt bez obmedzeni a cez tunel 80tka a premenlive rychlosti v pripade zapchy.
Tieto značky pred križovatkou nie sú správne zakreslené/umiestnené. Značka bez upresnenia platí od miesta umiestnenia, takže vozidlá nad 4,8m by mali vozidla zastaviť na ceste a cúvať
Tú 60ku a zákaz otáčania tam dali po tom, čo tam bolo niekoľko tragických nehôd vodičov, ktorí prešli do protismeru. Také slovenské riešenie.
Zo začiatku tam aj policajti tvrdo merali, teraz už len sporadicky. Takže keď tade idem s tempomatom na 70, zdržujem aj kamióny.
A pred tunelom je mierna nerovnosť (zvýšená dilatácia), pred ktorou je 40ka. Tak tam si s kamiónom v zadku spomaliť netrúfnem.
Nie, oni tiahnu bok po boku na Budapešť Napokon, nezabúdaj, že bicykle boli v armáde skôr ako tanky!
Inak som sa inšpiroval v Česku (to je veľká studnica nápadov), kde som videl modrú kruhovú značku a v nej postavička s kočíkom. Tak keď môže byť “stezka pro rodiče s dětmi”, tak môže byť aj cestička pre tanky. Napokon, v bývalej DDR sme také cesty poznali, dokonca sa delili na hlavné a vedľajšie