Dopravné značenie (DZ)

aké zníženie počtu jazdných pruhov je na tej snímke?

To je tzv. “Schrödingerove” zníženie. Ono tam je a aj nie je.

1. podľa jedných zvislých značiek sa ľavý pruh zlučuje do pravého
  2. podľa druhých zvislých značiek sa pravý pruh zlučuje do ľavého
  3. podľa vodorovných značiek sa nič nemení.

Hentie grafity ako vodorovné značky nepočítam.

Inak ak si chcete užiť VDZ-trest, tak odporúčam navštíviť túto križovatky v Bratislave:
goo.gl/maps/DhUzJ76jHmfAUAZv5

nie je to ešte updatnuté, ale čo som tam dnes videl, to nemalo obdoby.

Bývam neďaleko, poznám to veľmi dobre, na internete som našiel ale len túto fotku – farm2.staticflickr.com/1860/445 … 808d_b.jpg, z ktorej to nie je až tak dobre vidno.

Osobne však za väčšie peklo považujem výjazd zo Zadunajskej cesty na Eisteinovu.

Šupnem to aj sem
youtu.be/wwvo-wXcf0A

Este, ze sa tymi doskami neriadim, resp. neriesim smerovanie tej sipky, ale idem podla rozhladu. Aj tak sa to na sipku velmi nepodoba, ked uz o to ide.

U mna v tejto sutazi dopravno-inzinierskeho debilizmu vyhrava Rusovska-Halova.

[album]42258[/album]

[album]42259[/album]

Presne ten horný obrázok som mal na mysli. To je podmienkou projektu dopravného značenia, že čím väčšia debilina, tým lepšie?

A ten spodný obrázok. Nuž neviem, či je nutné na sídliskovú komunikáciu dávať pripájací pruh, ale budiš. Každopádne, klobúk dolu za to hyperprogresívne vodorovné dopravné značenie, kde sa dokonca použil Tern.

Rýchla mobilovka z premaľovania križovatky I/11 a I/12. Čo vy na to? Myslím, že stopy na vozovke sú celkom jasné :wink:
[album]42260[/album]
[album]42261[/album]
[album]42262[/album]

V zasade by nas to trapit nemuselo, kedze to nema vplyv na beznu premavku a je to docasne, ale len tak pre zaujimavost, v akom stave je nase dopravne inzinierstvo - na fotkach z D4/R7 si vsimnite znacky zakaz vjazdu, hlavna cesta/prednost v jazde, prikazany smer, vystrazne znacky, rychlostne limity (!!), atd. To vsetko doslova na pasoch ujazdeneho blata, po ktorych jazdia bagre, buldozery ci vyklapace. A pre tych niekto naprojektoval, odsuhlasil a schvalil standardne dopravne znacenie ako keby sa pri svojej praci riadili pravidlami cestnej premavky…
[album]42304[/album]
[album]42300[/album]
[album]42299[/album]

No dopravné značky sme mali aj my na stavbe LL - Višňové. Ale boli to iba obmedzenia rýchlosti a asi jeden zákaz vjazdu a jeden prikázaný smer. To, že sa nimi málokto riadil asi písať nemusím.
ALE, kolegyňa pracovala na stavbe Dubná Skala - Turany, kde na celej stavbe platilo asi 30km/h a keď už bola diaľnica pred dokončením a dalo sa po nej jazdiť, tak tam merali rýchlosť autám stavby…

Tomu by som ani pri nasej policii neveril… keby to nebolo v Zilinskom kraji. Cela tamojsia zelena pereput na cele s riaditelom miestneho KDI je ukazkou toho najhorsieho, co tu pri dohlade nad bezpecnostou a plynulostou cestnej premavky mame.

A mimochodom, zaujimave, ze na neskolaudovanej dialnici vtedy podla nich platili pravidla cestnej premavky, ktore treba dodrziavat a kontrolovat. Lebo na dokoncenej, ale neskolaudovanej R1 nic take neplatilo a smrtelna nehoda dopravnou nehodou, ratajucou sa do statistik, nebola.

Musím opraviť, čo som napísal vyššie a ospravedlniť sa policajtom z KR PZ v Žiline… Meranie rýchlosti policajtmi na rozostavanej stavbe nebolo na úseku D1 DS-Turany ALE na stavbe R1 PR1BINA.
Zlialo sa mi viac vecí dokopy a napísal som chybu :slight_smile:

Dnes “zablúdil” autobus k Levárskej, neprešiel do protismerného pásu. Nielen, že ignoroval predpísanú trasu spoja ale aj značku obmedzenia do 3,5t. Následne sa tam rútil dispečing…

ssc.sk/files/documents/tech … 8-2019.pdf

Toto je čo za sr…paškvil?

Neviem či sa smiať alebo plakať.
[album]42315[/album]

V noci to vyzerá ešte horšie:
youtube.com/watch?v=2PoM0i6dTQE

len polointeligent odpojí celú sekciu osvetlenia len aby mohol predčasne strihnúť pár lámp. nové lampy ešte nestoja a niekoľko týždňov ešte nebudú. bude “sranda” ak sa niekto zraní že skončil v stavebnej jame. pri Nábělkovej to bolo ešte via cool… bol tam metrový hlboký výkop hneď od kraja cesty.

dočasné značenie na novej ceste
[album]42408[/album]

dnes som si všimol takúto perličku - “dočasné” ZDZ
tu dokonca nekorešponduje VDZ so ZDZ, hlavne že “dočasné” ZDZ je žlté. prečo aj “dočasné” VDZ nie je žlté? :wink: sme sa dopracovali takmer ku koncu mozgovania, už nemá kto rozmýšlať…