Prepáčte mi, že budem teraz expresívny, ale mám pocit, že nám tu vzniká generácia degenerovaných dopravných inžinierov, alebo policajtov. Cestoval som cez víkend po Slovensku a inak si neviem vysvetliť:
- že každá nová dopravná značka označujúca priebežnú hlavnú cestu má dodatkovú značku,
- že každá nová dopravná značka upravujúca rýchlosť má svoju “ukončujúcu dvojičku” za križovatkou, niekedy ale vo veľkej vzdialenosti - neberte ma zle, je to fajn pre vodiča, ale v podstate má tá značka len informatívny charakter: ak mám povedzme cestu I. triedy mimo obce a pred križovatkou je znížená rýchlosť na 70 km/h a asi 500 m za križovatkou je toto zníženie rýchlosti “zrušené”, ak ma medzi križovatkou a zršením obmedzenia chytí polícia, nemôže ma pokutovať za to, že som išiel 90 km/h.
- že na niektorých nových svetelných križovatkách je dopravná značka “zákaz otáčania” (aký to má význam, keď stav mimo prevádzky svetelnej signalizácie definuje C25, ktorá otáčanie vylučuje),
- existenciu neexistujúcich križovatiek, ktoré sa tvária ako regulárne (už na viacerých miestach som videl “prípravu” na križovatku, teda vetvu, ktorá končila v poli, ktorá bola označená ako regulárna križovatka ešte aj s obmedzením rýchlosti.