Aj u nás sa takýto pohľad nájde, niekde pod Tatrami
ale je to tá správna cesta pre nás? Zabetónovať krajinu diaľnicami a zabudnúť, čo je to hromadná doprava?
Nemyslím si, že práve Kanada by bola celá zabetónovaná a čo sa týka USA, tak túto krajinu “moc nemusím”.
tusim Kanada je rozlohovo druhy najvacsi stat na svete, moc obyvatelov nepobrala a asi ani velky tranzit nema (iba ak na aljasku) - cize zabetonovanie je nehrozi
aj USA maju vcelku malo obyvatelov na tu rozlohu - aj ked ludia tam asi najazdia najviac na svete
Upozornenie moderátora:
Dosť nám to tu odbieha od pôvodného zámeru, od informovania toho, kde zákerne číhajú naše zelené žabky na motoristov v SR, držme sa toho prosím všetci a informácie že ako sa jazdí, ako sa jazdí v ČR/USA/Kanade … to sem naozaj nepatrí.
Sám som tieto diskusie čiastočne podporil, ale je čas skončiť.
Ján Packa: Sociálne pokuty sú férové.
dialnice.info/viewtopic.php?t=4685
Bude sa platiť podľa príjmov/majetku.
Prezident na patrónke “sfúkol” policajtov.
dialnice.info/viewtopic.php?t=4687
Nový policajný šéf Ján Packa sa poriadne nazlostil! Rovno na križovatke, na bratislavskej Patrónke, totiž zistil, že jeho príkaz na zlepšenie plynulosti a bezpečnosti jedného z najkritickejších dopravných miest podriadení neplnia! Po tom, ako Packa na križovatke narobil “vietor”, prejazd kamiónov kritickým miestom okamžite zrýchlila dvojica regulovčíkov.
Packa odvolal šéfa dopravnej polície pre neschopnosť.
dialnice.info/viewtopic.php?t=4724
A toto ja považujem za veľmi správny krok, nielen pokuty vyberať, ale aj dopravu riadiť.
dialnice.info/viewtopic.php?t=4826
No toto je úžasné, super, super.
Super článok.
Super komentár.
Super policajt.
Jastraba vystrieda Anjel, pokuty budú len za vážne priestupky.
dialnice.info/viewtopic.php?t=4827
Policajti tiež plánujú kúpiť šesť vozidiel so špičkovými parametrami, pred ktorými sa budú báť vodiči na diaľniciach utekať. Passaty, ktoré v súčasnosti polícia na diaľniciach používa, už totiž majú najazdených 300-tis. kilometrov a najrýchlejším pirátom ciest už nestačia.
Za vcerajsok maju dve male pochvaly:
Krizovatka v Ladomerskej Vieske a v Nitre - prejazdna prakticky bez zdrzania (max 2 min)
Kazdych par km bola motorizovana hliadka.
Otazne je preco neodstavili dva kombajny medzi ZnH a Zarnovicou, ktore sposobili
asi 20 minut zdrzanie ( v mojom priapade).
Cas cca 17 hodina, husta premavka v oboch smeroch.
No je to oveľa lepšie ako nič neriešiace bezpečnostné akcie Jastrab, ktoré tak nanajvýš pomáhali napĺňať rozpočet.
Takto je ten policajt priamo v akcii, riadi dopravu pružnejšie ako križovatka alebo ju dopĺňa a zároveň je aj autoritou, ktorú poslúchne naozaj každý. Zaujímavé, že to predtým nefungovalo.
A tie kombajny - ja čo poznám z vyspelého sveta, tak sa presúvajú len po menej významných cestách a ak chcú ísť po hlavných trasách, tak iba na korbe nejakého špeciálneho dlhého nákladného auta. Jasné, nie je to lacné, takýto prevoz - ale ako sa to vezme, je to rýchlejšie, šetrí to samotný kombajn a vo vyspelých krajinách sa prihliada hlavne na tieto fakty a jednoducho ten farmár na to financie nájde, respektíve nepotrebuje cudzie kombajny alebo je partia súkromných kombajnistov, ktorí za celú sezónu stihnú zožať 2-3 veľké farmy s pomocou cca. 5-6 kombajnov. A títo majú svoje nákladné autá, takže no problem. Naposledy som kombajn na nákladnom aute videl na hlavnej (a poriadne rozbitej na niektorých úsekoch ) ceste v Maďarsku (SR-H-HR). A to nákladné auto išlo v noci 90 km/h a bez problémov sa dalo predbehnúť na rozdiel od kombajna samotného.
Ďalší pozitívny krok k zlepšeniu dopravy.
dialnice.info/viewtopic.php?t=5008
[size=75]
Link Update by B;[/size]
V piatok a v nedeľu dopravná polícia riadi aj premávku v meste Nitra.
dialnice.info/viewtopic.php?t=5240
Cez centrálnu križovatku prechádza denne takmer 50 tis. áut.
Rezort vnútra by mal na pokutách zarobiť 578 miliónov
No tak sa môžeme rozlúčiť s tým, že policajti budú niektoré priestupky riešiť dohovorom.Bude sa plniť plán a tak žiadne cavyky.
Rozmyslal som kam zaradit prispevok, no skor myslienku, ci sa u nas neplanuje zacat monotvat nad semafory casomiera s poctom sekund do zelenej a potom s poctom sekund do cervenej? Dnes som na to nadabil na novinkach.cz, videl som to v Bulharsku, kde vo Varne to maju vsade, vraj to je aj v Kaliningrade.
Myslim si ze je to dost velky prostriedok k zvyseniu pasivnej bezpecnosti na svetelnych krizovatkach , nehrozia prejazdy last minute a naopak nehorzi ani to povestne trubenie na ospalejsich vodicov.
Viděno v Kodani i ve směru pro chodce ne jenom pro auta. Ale měli to jen na velmi vytížených křižovatkách a v místech, kde se velké pěší zóny křížily s rušnými silnicemi.
Já si veľmi pochvalujem aj rakúský systém blikajúcej zelenej ešte kým padne oranžová, to nie je tak technologicky náročné a pritom tiež učinnejšie…
tie casovace su v amerike (hlavne na prechodoch pre chodcov) velmi ale velmi bezne. je to inak aj dobry napad..
taktiez rakusky system blikajucej zelenej je dobry. to je vlastne ich oranzova. na oranzovu sa uz neoplati ist.
zaviedli to kvoli mensiemu poctu zrazok na krizovatkach. aj ked v reichu jazdia soferi podstatne ale podstatne ohladlplnejsie a zodpovednejsie ako v nasich zemepisnych sirkach a dlzkach.
Suhlas co sa tyka ohladplnosti v raichu, no na druhej strane si nemozem zvyknutn a ich stil jazdy na dialnici. (Prehnane povedane, tam zasa jazdia ako z retaze utrhnuti ) Na hitlerovych (tym myslim stare dialnice) je uplne bezne vychydzanie na dialnicu cez stopky bez navadzacieho pruhu, zvodidla z oboch stran bez odstavneho pruhu!!! a este tie vyjazdy s pravouhlym odbocenim je tiez dost o drzku, aspon premna
[/quote]
Pred pár rokmi niečo trochu iné (ale účelom podobné) fungovalo v BB na nábreží (1/66). Niekoľko sto metrov pred križovatkou to ukazovalo rýchlosť, akou by mal vodič ísť, aby prišiel na križovatku, keď bude ešte alebo naopak už želená (samozrejme len po maximálnu povolenú rýchlosť 60 km/h ). Pár rokov to fungovalo a potom to nejak zakapalo.. Mám taký pocit, ze tam tie “semafóry”, aj keď už nefunkčné, ešte stále aj sú… Samozrejme, keď už vodič stál na križovatke, už mu to bolo na dve veci
, tam sa už nedozvedel nič