Teraz sa mi otvoril nožík vo vačku. Ten poliš by si zaslúžil degradáciu pred nastúpenou jednotkou, alebo rovno vyhadzov od polície. Kedysi som počul o metóde v okolí Blanska -policajti sa autom “tlačili” na zadok a kto to v spatnom zrkadle sledoval a nevydržal, tak samozrejme zrýchlil. Myslel som, že tieto metódy už patria minulosti.
To robia len kvazi policajti, ktorym o nejaku tu bezpecnost nejde ani omylom, ide len o vyberanie pokut za kazdu cenu, neboj, ich nadriadeny im daju naopak pochvalu, ze kolko “bezohladnych” vodicov vybrali. Potom to aj tak vyzera na nasich cestach, policajti saskuju Jastrabamy a Krystofamy a medzi tym nic, len takychto saskov pustaju do terenu.
Za plnenie kasy, ale nie za príspevok k bezpečnosti na cestách sa dajú považovať miesta, kde sa vyberá za prekročenie rýchlosti, ktorá je tam príliš znížená. Napr. výjazd z D1 za Sverepcom. Na tej 40-ke sa dá krásne zaryžovať.
Nechcem sa zastavat policajtov a znacenia ciest mam na to svoj nazor, ale treba si uvedomit, ze aj medzi vodicmi jazdia rozni de…i, o com by kazdy urcite vedel rozpravat, no musim konstatovat ,ze na konci sverepca je ta 40-ka dost opodstatnena. Samozrejme ten co tam chodi denne a pozna ten usek bude nadavat, ale pre cezpolnych a uz spominanaych de…v je tam fakt na mieste. (skus si predstavit ist cez tie sikany s 20t kamionom rychlejsie ako 40 ??)
Nevidím v tom problém. Ja sa snažím tú 40-ku dodržiavať, ale ide sa tam dole kopcom, treba tam dobrzďovať. Za mnou sa tlačia ďaľší a sú nervózni, že idem pomaly…
Zase ja som si všimol, že na Slovensku sa už prakticky na cestách I. triedy jazdí úplne štandardne 100 km/h, niektorí chcú ísť 120 km/h a tak pri predbiehaní dosahujú rýchlosť aj 140 km/h, … ja sa držím toho prvého čísla.
Mne tiež 100 km/hod pripadá optimálna z hladiska psychoreakcií na ceste mimo mesto. Možno preto to majú v Rakúsku i Nemecku. Problém je v tom, že keby napr. ČR/SR zdvihli 90 km/hod na 100 km/hod tak, poznáte to, vela vodičov nasadí minimálne 110 km/hod.
Uvidíme čo urobí v ČR represia bodového a pokutového systému; písali, že mnohým vodičom už otrnulo a jazdia ako predtým (zaujimavé info: cez prázdniny zahynulo na cestách o 74 ludí menej ako vlani).
Mám pocit, že v SR sa jazdí o niečo agresívnejšie než v ČR. Ked bola v SR v obci 50ka a dlabal som na to a šiel 60kou, v niektorých obciach ma pravidelne mnohý predbiehali. Dnes je 60ka, dodržujem a stále ma predbiehajú…
Treba zintenzívniť cestovanie po ČR a uvidíš, že to tak nie je. V SR sú najhorší tzv. sviatoční šoféri, ďalej mladí ľudia bez potrebných skúseností s istou dávkou arogantnosti. S týmto sa nerobí nič. To ostatné majú aj v iných krajinách sveta.
V ČR počet dopravných nehôd klesol už o 1/3, mnohí dojazdili.
No mozem Vas ubezpecit, ze jazdenie v CR a SR je rovnake, vsade su rovnake “prasata”. Ten bodovy system uz vela vodicov extra netankuje, to evidetne spomalenie uz vodicov po prvej “euforii” preslo z dovodu, ze dopravaci su nejako podobne ako u nas “neviditelny”. Cerpam z osobnych skusnosti Brno Praha a Brno smer Olomouc, plus okolie tychto miest
ok, asi som mal len taky pocit; dobre že ste mi to vyvrátili aby som nezavádzal verejnosť. Je fakt že tolko toho nenajazdím aby som to mohol “štatisticky doložiť”
Urcite ich to netankuje, ale ja som myslel tych “radovejsich” vodicov. Naozaj mam pocit, ze sa jazdi ako predtym, to je len moj nestatisticky subjektivny nazor.
Presne to som si myslel keď som si ešte pred chvílou myslel, že v SR sa jazdí agresívnějšie než v ČR. Ako v hokeji: výborný útok a niekedy sa zabúda na obranu
Treba si začať zvykať na to, že cesty nie sú prázdne. Naopak budú čím ďalej tým plnšie, aj policajtov, aj sa sprísnia zákony, aby bolo napriek rastu motorizácie menej nehôd - kde zomierajú ľudia alebo sa z nich stávajú mrzáci.
Praha-Brno, to je spojenie 2 najväčších metropol ČR, 20% obyvateľov SR, tá diaľnica sa pomaly rozširuje a pomaly sa tiež stavia severná vetva pre spojenie Praha-Ostrava a bude tam napojenie aj na Brno.
Dnes, napríklad v USA sa postaví diaľnica 6+6 pruhov, spojí priamo obrovské metropoly, niekde sa aj rozšíri počet pruhov na 12+12 vo viacerých paralelných diaľniciach, ale tu sú aj intenzity od 200 do 250 tis. áut za 24 hodín - tiež sú to plné diaľnice, “nedajbože”, keď sa stane nehoda, … a stávajú sa a to je tam polícia naozaj razantná, ale je tam disciplína na cestách. To v SR nie je.