OK, čiže má alternatívu. Nech jazdi cez mesto.
zrejme sme sa nerozumeli. Ja neriešim DZ, proste ju mám. Aby som bol konkrétny. Napr z L. jána, do nemocnice, je to po dialnici jednak bližšie, ale hlavne sa ušetrí 10-20´cesty ( v špičke), a tiež sa pomôže ŽP. Zrejme kto chodí nepravidelne , nebude si kupovať DZ 8€/deň. Tiež keď idež Lipt Hradku do zapadnej časti mesta, máš to rýchlejšie po dialnici, lebo nestojíš v kolóne. Ináč s tým pivom máš pravdu 4€ začína byť štandard. Zrejme v blízkom čase , dobehneme ceny piva Londýne
Reštaurácie, napr halušky, alebo syr, nemáš pod 12€, polievky 5-6€ … A že vraj chorvátsko je drahé…
Budem sa opakovat, ale mne pride idealny model, ze bud teda nemat znamky ziadne, ved tie peniaze vodic aj tak minie inde a stat z toho bude mat prijem. Alebo to spravit ako v Rumunsku, kde su spoplatnene aj vsetky cesty 1. triedy tzn. ze plati kazdy.
Prve riesenie mi pride ale ovela lepsie. Poznam xx ludi zo svidnika, co do Kosic obcasne jazdia po starej ceste vedla D1 a smradia ludom popod okna v Lemesanoch, Kendiciach atd. Keby dialnice neboli spoplatnene, tak zivotne podmienky sa v tychto obciach zlepsia.
Ktorý úsek konkrétne myslíš? Nezdá sa mi, žeby R1 slúžila ako obchvat ZM
ZM - Čaradice
Inak nie som za to, to bola irónia.
A comu ste nrpochopili?..to je to iste ako bol obchvat Popradu zadarmo pokial prebiehala rekonstrukcia.
Podľa mňa ide o iné. Však predsa platilo (a podľa mňa sa to nezrušilo), že ak je diaľničný úsek zároveň obchvatom mesta, tak netreba diaľničnú známku.
Také niečo nikdy neplatilo. Je to vždy len politické rozhodnutie.
Ak každá D musí mať paralelne cestu tak nie je dôvod na úseky bez známky.
Od 1. augusta 2024 platí vyhláška, ktorá umožnila využívať niektoré úseky diaľnic bez diaľničnej známky. Bez spoplatnenia sú odvtedy diaľničné obchvaty Bratislavy, Nitry, Košíc, Prešova, Popradu, Čadce a Žiliny.
Na toto som myslel, áno, zle som sa vyjadril. Ale tak snáď bolo jasné, keďže má Ružomberok väčší počet obyvateľov než Čadca, že dostane výnimku.
A okrem toho je pred voľbami a predlžovalo sa to nekonečné množstvo krát.
Aj Banská Bystrica je väčšia ako Čadca. Prečo nie je D1 po Trnavy po Prešov bez poplatku, veď je obchvatom BB na danej trase?
Ja s tým plne súhlasím, len som vysvetloval ich logiku.
v celku nechápem, ako môžu RBK, využívať dialnicu ako obchvat?? odkiaľ Kam???
Presne ako Žilina. Odnikiaľ nikam. Úplná blbost
Neviem prečo to tak vôbec volajú. Je to diaľničný úsek, ktorý odkloní tranzit z mesta žiadny obchvat.
Už len v dobe konsolidácie je to že úplná blbosť. Ale populizmus samozrejme nemá základ v logike.
Nie len v dobe konsolidácie. Potom sa môžeme čudovať prečo tie cesty vyzerajú ako v Pripiati.
Som z RK a presne som rozmyslal , ake vyuzitie by to malo. Mozno tak niekto z Valaskej Dubovej, ked pojde na V a lebo Z okresu. To budu mozno desiatky ludi za den.
Inak ako irónia sa to nedá ani zobrať.
Ale keď už píšete o ZM, tak úsek Tesárske Mlyňany-Čaradice sa využíva hojne. Napríklad nákladné auta, ktoré navážajú kamenivo pre Baterkareň v Šuranoch využívajú R1. A ako tento týždeň začali na C65 opravovať most nad železnicou, tak to budú miestni využívať ešte viac.
To je úplne jedno, že to je nepoužiteľné, sociálny demokrati vám to z celej ich velkorysosti dali a furt sa vám nepáči, toľká nevďačnosť.
Čo majú ešte robiť aby sa zavďačili? ![]()