Diaľničné nálepky pre osobné autá do 3,5t

len tak mimochodom…stavajú sa hlavne z eurofondov, až potom z našich daní…ale to je jedno…predsa nikto normálny nemože chcieť aby sa za dialnice platilo “vatikánskou menou”…ak bude NDS v strate (ak už vobec náhodou nie je) tak potom to už bude skutočne doplatené hlavne z našich daní…

A peniaze z EF su z kadial, ak nie z dani? Slovensko je mala krajina, jednodovu by vyuzivali domaci aj tranzitujuci. A zavedenim elektronickej odpada vyhovorka, ze sa to neoplati kvoli vyrobnym nakladom…

Ak ma pamäť neklame, jednodňovú diaľničnú nálepku sme na Slovensku pred pár rokmi mali, ale pre nákladné automobily. Opravte ma, ak sa mýlim

bola a niekedy zaciatkom roka 2014 bola zrusena, vsetky vozidla nad 3,5 t jazdiace po SK musia mat pre-pay alebo post-pay OBU

eznamka.sk

Videl niekto tu stranku v prevadzke? Mne uz 4 dni ukazuje “udrzba systemu”…

Najskôr nefungovala vôbec a potom len “údržba” - zrejme to takto majú nastavené úmyselne až kým to v decembri nespustia…

povedali ze ju spustia az ked zacne predpredaj znamok cize v polke decembra

chyba mi tam mapa so sietou dialnic

Teraz som pozeral, nejake zakladne info tam uz ide, predaj este nie.

Aj nova rocna eznamka bude platit 13 mesiacov?

ano, treba len citat

Cez vikend uz montovali kamerovy system na MUK Horna streda. Bolo to tusim na tejto konstrukcii :arrow_right:
gallery/image_page.php?album_id=119&image_id=26947

ja si myslim ze kamery vacsinou byvaju v strede jadzneho pruhu tak to mozno montovali na vlastnu konstrukciu nie?

Ano je tam aj nova konstrukcia na druhy smer do TN, ale zdalo sa mi, ze kamery boli namontovane aj na tejto vedla uz existujucej tabule. Odfotim to, ak pojdem tade, aby to bolo zrejme.

Podľa tohoto článku má predpredaj postupne nabiehať do dnešnej polnoci:
:arrow_right: viewtopic.php?f=35&t=21028

Skúsil som to teraz, a zatiaľčo pred pár hodinami sa “kúpiť” ešte nedalo, teraz mi už zobrazuje komplet ponuku známok a po kliknutí na “kúpiť” sa zobrazí objednávkový formulár, dokončiť objednávku som ale neskúšal:
:arrow_right: eznamka.sk/selfcare/purchase/?i … ired=False

[size=85]úprava 18:55 - článok som pridal do monitoringu a zmenil link[/size]

ndsas.sk/aktuality-elektronicke- … 372s49127c

Ja som dnes kupil rocnu. Rano mi neakceptovalo kartu, mam zahranicnu a zrejme boli nejake problemy sa spojit s mojou bankou. Poobede uz sa to podarilo a tak uz mam vytlacene potvrdenie.

Je to tak ako som uz pisal. Dokonca niektore kamery su upevnene aj pod tabulou, dalsie vedla na konstrukcii. Nieco podobne ako na D2 na vstupe do BA :arrow_right: google.sk/maps/@48.2119276, … 6656?hl=sk
Nebolo dobre pocasie, tak fotky az nabuduce.

ZV - BB za pumpou OMV dnes montovali na konštrukciu kamery na mýto

Nesúhlasím so znížením pokút za jazdu bez nálepky. Je to niečo celkom iné, ako pokuta za prekročenie rýchlosti

• Pokutu za rýchlosť možno dostať aj z nepozornosti. Ak dodržujem predpisy, nedostanem žiadnu pokutu za rýchlosť.
  • Jazda bez nálepky je vedomé porušenie predpisov. Kto tento predpis dodržuje, nejazdí zadarmo, ale platí za nálepku 50 EUR ročne.