Dovolim si sem dat schemu ako bude vyzerat tato sekcia vzdy po dokonceni (alebo ak prebehne nejaka zmena) mojich aktivit. Je nemozne, aby tu mal kazdy stat svoju vlastnu temu, lebo by tu bol chaos. Ale ja si dovolim davat sem zakladne info a kedze som s tym uz zacal a pokracujem v tom, tak je potrebne, aby ste pochopili “moj system” usporiadania jednotlivych statov sveta v tejto sekcii. Podla moznosti tu budu tie staty, kde existuje dialnicna siet a kde je aj dobra cestna siet a dalsia infrastruktura. Pripadne tu bude stat z nejakej oblasti sveta, ktoru ten stat moze reprezentovat co sa ciest tyka.
Europa:
Staty v Europe maju napisane Europa - … nasleduje stat/staty v nejakej oblasti.
Uz existuje:
Europa - Chorvatsko
Europa - Norsko
Europa - Svajciarsko
Europa - Island
Europa - Rumunsko, Bulharsko, Moldavsko
Europa - Srbsko a Cierna Hora
Europa - Macedonsko
Europa - Bosna a Hercegovina
Europa - Rusko, Bielorusko
Europa - Ukrajina
Vsetky staty Europskej Unie sa nachadzaju v inej sekcii. - dialnice.info/viewforum.php?f=21
Aktualny pocet existujucich (samozrejme existujucich v ramci tohoto forumu) statov Europy: 36 - aj s EU
Oblast je kompletna.
Severna Amerika:
Severna Amerika - Dialnice v USA
Severna Amerika - Dialnice v Kanade
Severna Amerika - Dialnice v Mexiku
Aktualny pocet existujucich statov Severnej Ameriky: 3
Oblast je kompletna.
Stredna Amerika:
Zakladna tema je Dialnice v Strednej Amerike - Dialnice v Strednej Amerike
Uz existuje:
Jamajka
Aktualny pocet existujucich statov Strednej Ameriky: 1
Momentalne sa pripravuje:
Panama
Kostarika
Salvador
Kuba
Dominikanska republika
Aktualny pocet pripravovanych statov Strednej Ameriky: 5
Este si dovolim poznamku, ze tu je geograficky rozpor, ci Stredna Amerika patri k Severnej alebo k Juznej Amerike, takze ja som sa nakoniec rozhodol, ze to bude extra tema s tym, ze Mexiko spada pod Severnu Ameriku. 
Juzna (Latinska) Amerika:
Zakladna tema je Dialnice v Juznej Amerike - Dialnice v Juznej Amerike
Uz existuje:
Chile
Argentina
Brazilia
Kolumbia
Paraguaj
Uruguaj
Peru
Venezuela
Aktualny pocet existujucich statov Juznej Ameriky: 8
Este sa pripravuje:
Bolivia
Aktualny pocet pripravovanych statov Juznej Ameriky: 1
Azia:
Uz existuje:
Azia - Cina
Azia - Cina, Taiwan
Azia - India
Azia - Japonsko
Azia - Juzna Korea, Severna Korea
Azia - Malajzia, Singapur
Azia - Arabia - Saudska Arabia, Spojene Arabske Emiraty, Bahrajn, Iran, Irak, Jordansko, Kuvajt, Libanon, Oman, Katar, Palestina
Azia - Turecko
Azia - Filipiny
Azia - Pakistan, Afganistan
Aktualny pocet existujucich statov Azie: 23
Dalej sa pripravuje:
Azia - Izrael
Azia - Indonezia
Azia - Thajsko, Mjanmarsko
Azia - Armensko, Azerbajdzan, Gruzinsko
Azia - Kazachstan, Turkmensko, Uzbekistan, Tadzikistan, Kirgizsko
Aktualny pocet pripravovanych statov Azie: 12
Afrika:
Zakladna tema je Dialnice v Afrike - Dialnice v Afrike
Uz existuje:
Juhoafricka republika
Botswana
Egypt
Aktualny pocet existujucich statov Afriky: 3
Este sa pripravuje:
Nigeria
Zambia
Maroko
Kena
Senegal
Alzirsko
Aktualny pocet pripravovanych statov Afriky: 6
Australia a Oceania:
Zakladna tema je Dialnice v Australii a Oceanii - Dialnice v Australii a Oceanii
Uz existuje:
Australia
Novy Zeland
Aktualny pocet existujucich statov Australie a Oceanie: 2
Oblast je kompletna.
…
Ako je vidiet, tak je toho este dost, co tu nie je. Takze mozete kludne zakladat dane temy aj vy alebo mozete kludne pisat o statoch, o ktorych ja viem uz teraz ze ich robit nebudem. 
A snad len doplnim, ze tento prispevok je “zivy”, meni sa non-stop jeho obsah, pribudaju nove staty. Ak nejaky spracujem, tak nasledne pridavam dalsi, ktoremu sa budem venovat. Postupne v kazdom svetadieli a zaroven samozrejme som ochotny diskutovat na jednotlive temy a pridavat dalsie linky - info, zdroje - ako napriklad v teme Dialnice v USA. 
Aktualny pocet statov (aj s EU): 76 - tie hlavne uz tu vsetky najdete. Samozrejme CR a SR su inde na fore. V takom pripade je tu 78 statov. 
Momentalne sa pripravuju (este budu staty): 24
Moze sa stat, ze nieco nebude tak ako je tu uvedene. V takom pripade budem rad ak ma na to upozornite v tejto teme alebo cez IS a ja okamzite pristupim k naprave. Cielom je, ze tu bude nakoniec kazdy stat, v ktorom je aspon jedna dialnica alebo aspon velmi dobra cestna siet.