áno, presne to, pod vysokou pokutou. Chcem len vedieť či je to pravda, resp. či o tom niekto vie viac
Zatiaľ čo slovenskí motoristi dostane pod stromček len odklady odkladov, rakúski cestári a ASFINAG sa nelenil a rakúšanom sa zelení: 12/2014 ukončená rekonštrukcia A9 Graz - hranica SLO, zaujímavosťou je, že 2-pruhový pás Graz - SLO je asfaltový, opačný smer je CB kry (asi testovanie nákladov, údržbym hlučnosti 1:1?). Prichádzajúce autá jazdiace po CB kryte vydávajú niekoľko sekúnd zvuk podobný pristávajúcemu lietadlu, nič príjemné, našťastie trasovanie je ďalej od obcí, v navštívenom úseku cestu lemujú sklady a lesy. 28.dec fungoval aj novootvorený obchvat Schuetzen am Gebirge openstreetmap.org/#map=13/47.8481/16.6175 (cesta B50 obchádzajúce Viedeň a plnú A4ku), časovú úsporu neviem kvantifikovať, išlo sa 50tkou v snehovej fujavici a minimálnej viditeľnosti, odpadol dlhší prejazd obcou, na trase A4 - B50 - S31 - S4 - A2 zostáva ešte 5 obcí, z toho 2 dlhšie prejazdy. Táto trasa bude napĺňaním viedenskej S1-ky naberať atraktivite, čo snáď prinúti pridať aj ďalšie obchvaty, o ďalších nových na trase sa podeľte, ak máte info. A4 v smere Exit 19 Fischamend - Wien už je rozšírená na 3 pruhy, cestu BA-Graz som absolvoval v neexponovanom čase pre tento smer, preplnený bol opačný smer DE - AT - HU od gastarbeitrov cestujúcich na Balkán/TUR.
O dalsich obchvatoch na B50 sa v blizkej dobe zial neuvazuje, su relativne drahe a nie je zaujem, aby sa sem presunul tranzit. Aj obchvat Schutzen (otvoreny mimochodom v predstihu) je zjavne postaveny skor pre miestnu ako tranzitnu dopravu - kruhove objazdy, neprepojenie s S31 a pod.
Pri Grazi na S35, spadol rozostavaný most, na železničnú trať. Šťastie, že to neskončilo masakrom, ako v Studénke.
trosku sokova terapia pre mna. odpocivadlo Potzneusiedl na A6 nielenze zrusene ale oni tu obr velku OMV aj motorest doslova zrovnali so zemou a aj ten beton dali prec a zrecyklovali. bola tam len jedna toitoika. nejako sa mi nepodarilo zistit ze preco.. ale haluz lebo na stranke asfinagu este je aj s tym ze je tam zdarma wifi
aj parkovisko?
nie, parkovisko je z vacsej casti nedotknute, ale uz som nasiel nieco, takze najprv zatvoril uz v 2014 Autogrill motorest, a potom tento rok OMV cerpacku, tak to renovuju a bude z toho len rastplatz a prerobia to za 600. 000 eur .. ta OMV tam bola ozaj obrovska, zjavne tam moc aut netankovalo a moc kamionov nezastavovalo ..
Môžu byť Zelení proti tunelu, a preferujú radšej inú variantu ? Áno. Toto beží vo Viedni, ktorá je v Rakúsku spolkovou krajinou a možným pokračovaním S1 z uzla Schwechat ďalej na sever cez Lobautunnel.
Zelení preferujú predĺženie A22 z uzla Kaisermühlen po nábreží Dunaja cez Freudenau ďalej na východ a spojenie s A4. SPÖ a Asfinag trvajú na riešení s tunelom a varujú pred preťažením uzlov Prater a Kaisermühlen.

Výstavba A5 napreduje rýchlymi krokmi: asfinag.at/newsroom?-1007780 … -view-full
Prehľadné súhrnné info tu asfinag.at/newsroom?-1007780 … -view-full
Zaujímavá cena za prvý 25 km úsek cca 283 mil. pri dobe výstavby 2 a tri štvrte roka. O rok by mali končiť. A verím tomu, že ho pekne dodržia, prípadne aj to stihnú v miernom predstihu.
P.S.: môžem nejaký text preložiť a pastnúť preklad ak by bol záujem.
Ako pisal nedavno Jancura, ani CD v cesku by nemuselo mat neotrasitelnu rolu spravcovstva a to iste ani NDS. Aj taky ASFINAG by to zmakol lepsie spravovat. Dobre porovnat v jeden den dve cisla. Z Viedne a Cadce cca 280 mil 25km vs 250 mil 5,6km.
bolo to sice uz oznamene v 2015, ale teraz su uz aj na stranke asfinagu detailne infos ohladne digitalnej vignette teda dialnicnej znamke, ktora bude platna popri klasickej nalepovatelnej. co osobne nechapem preco nezrusili rovno nalepovacie
asfinag.at/maut/vignette/digitale_vignette
kazdopadne je tam zopar finesi. v rakusku je mozne si prehadzovat ECV/SPZtku medzi vozidlami a tak aj rakusku znamku je mozne pouzit az na troch roznych vozidlach.
pri elektronickej bude moznost aj zmena platnosti 10 a dvojmesacnych znamok pokial este nezacali platit. teda bude mozne posunut platnost ako aj zmenit ECV.
detto pri zmene znacky pri prestahovani, kradezi zniceni… vsetko elektronicky…
Ja som to pochopil dnes. Digitalne znamky treba kupovat 18 dni vopred. To si snad robia srandu.
to je z dovodu nakupu cez internet, kde maju zo zakona takuto dobu moznosti vratenia produktu.
ked si ale kupis elektronicku znamku priamo na nejakom predajnom mieste (na hranici, pumpa etc) tak ma okamzitu platnost.
Ale tym z toho spravili uplny paskvil. Trufam si povedat, ze desatdnovu a mesacnu si kupi cez internet mozno 100 ludi za rok za tychto podmienok. A ked si to mas kupovat na predajnom mieste, polovica vyhody elektronickej znamky je prec.
Ale tym z toho spravili uplny paskvil. Trufam si povedat, ze desatdnovu a mesacnu si kupi cez internet mozno 100 ludi za rok za tychto podmienok. A ked si to mas kupovat na predajnom mieste, polovica vyhody elektronickej znamky je prec.
ani sudruhovia na zapad nie su dokonaly…![]()
Ale ak sa zaregistrujete ako firma tak tych 18 dni neplati.
v tomto nesuhlasim. aj madarsku znamku ked si kupim priamo na hranici ma pre mna vyhodu, ze nemusim riesit rozbite predne sklo, nemusim zoskrabovat a podobne.
plus rakusko je ozaj pravny stat a ako vidis aj takuto vec co kupujes od statu mas moznost si rozmysliet a vratit aj ked je to elektronicka sluzba.
ono to ma velmi velku logiku a je to dobre urobene. nehovoriac o tom, ze najma u tych kratsich znamok mas aj moznost presunu platnosti, co je uplne genialne. dalsia moznost je pouzit tu znamku na viacerych autach (ako smo spominal v rakusku mozes prehadzovat znacku medzi autami)
takze ja si nemyslim, ze to je paskvil.
najma ked si zoberiem aku administrative musis urobit, ked na slovensku napriklad menis znacky/pri predaji auta.
Mne sa najvaic paci ta cyhoda z esa d aupit cez internet a nie riesit kde sa zastavit na hraniciach. Napriklad ak si idem do CR a chcme cesku znamku tak na hraniciach len v hotovosti a ked platis v eurach tak ta pekne okradnu. Uz sa tesim ked aj Cesi zavedu elektronicku znamku. Myslim si ze uz o tom uvazuju aj Slovinci a Bulhari vypisali tender.
Hlásim dobudovanie posledného 3+3 pruhy úseku pri Pöchlarne. Tým pádom na A1 vznikol súvislý cca 200km dlhý 3+3 úsek od križovania s A21 (knoten Steinhäusl), po križovanie s A8/A9 (knoten Voralpenkreuz). Gratulujem Rakúšanom. Prešiel som to celé pred pár dňami.