Nie, tieto cesty spoplatnene nie su, avsak treba ist cez hranicny prechod Berg, nie cez Kitsee.
Pekna mapka spoplatnenych ciest aj s moznostami kupenia dialnicnej znamky je na stranke asfinagu
gis.asfinag.at/GIS/synserver?pro … lient=flex
Nie, tieto cesty spoplatnene nie su, avsak treba ist cez hranicny prechod Berg, nie cez Kitsee.
Pekna mapka spoplatnenych ciest aj s moznostami kupenia dialnicnej znamky je na stranke asfinagu
gis.asfinag.at/GIS/synserver?pro … lient=flex
Veľmi pekne ďakujeme za pomoc!
Katarína
V obciach na B50 medzi Eisenstadtom a Bruckom (byvala trasa planovanej S31) uz maju popri ceste kopec napisov o zastaveni tranzitnej dopravy cez ich obce. Je v dohladnej dobe planovana realizacia obchvatov aspon niektorych obci, ked si uz teda zrusili planovanu S31 ?
Jediné čo je v dohľadnej dobe plánované je obchvat obce Schützen am Gebirge ako preložka B50, inak nič.
Zdravim Vas,
Mam 2 otazky ohladom planovanej cesty cez Rakusko:
vzhladom na aktualnu situaciu, aku trasu odporucate v piatok smerom na Klagenfurt?
a dalej na Klagenfurt, ake mate skusenosti s S6/S36/S37? Ma zmysel to zvolit ako alternativu k A2?
Vopred dakujem za rady!
Zalezi od casu, kedy cestujes a osobnej preferencie. Cez Eisenstadt jazdim, ked hrozia zapchy v okoli W (piatok a nedela poobede, ranna spicka) a zaroven ked chcem setrit benzin. Pohodlnejsie je to samozrejme oklukou po A4/S1/A2.
S6/S36/S37 sa neoplati prakticky vôbec, aj ked scenereticky je to urcite krajsia trasa.
andrej ti to pekne zhrnul, mohol si este napisat, v akom case planujes trasu..osobne by som to riesil cez S1, hoci je to asi o 20 km viac…treba si naplanovat prejazd okolo W do tej 15:00 a mas to najrychlejsiu trasu (aj ked nemusi byt pravidlom nejake vyrazne spomalenie ani medzi 15 - 19 napr.)…v spickach je v oboch smeroch plno aj medzi parndorfom a eisenstadtom…
jazda mimo viacpruhovej rychlostnej komunikacie s ocakavanym skratenim cesty(drahy) ti nemusi usetrit aj cas a nie nadarmo sa hovori, ze cas su peniaze..
na useku do klage sa to len potvrdzuje, A2 je vseobecne najrychlejsia…aj ked za skusku nic nedas ![]()
Dakujem za rady.
Pojdem okolo obeda z BA, ale asi to predsalen skusim cez Eisenstadt, aspon to spoznam za svetla. A potom dalej teda nebudem spekulovat a pojdem pekne po A2.
Par foto z prejazdu Tirolsko - Vorarlberg A12 a S16 z 24.03.2012 sobota rano.
Par foto z aktuálneho stavu na A1 pri Lindachu
Vdaka za fotky. S akym zdrzanim treba priblizne pocitat pri prejazde Wien-Salzburg ?
v oboch smeroch je to jednak ten Lindach to je nejakych 14 km ala 80 km/h (pri odpocivadle 60) a potom je Ybbs to je asi to iste, tam som siel ale v noci, tak fotky nie su, mozno nabuduce
ale aj na tych spomalenych usekoch sa to tlaci okolo tych 90 km/h…
horsie je to na A1 Salzburg Nord smer Linz gallery/image_page.php?album_id=103&image_id=11294 zacpicka na tych 15 min a viac, tak to aj hlasili v radiu (nedela)…
ako je vidiet z foto, nefunguje este ani nove pravidlo… gallery/image_page.php?album_id=103&image_id=11290
Pred casom zaviedli povinnost vodicov uvolnit stred dialnice v pripade zapchy, havarie a pod. pre zachranne vozidla. Zaujimalo by ma ako sa to osvedcilo. Ma niekto osobnu skusenost?
zatial podla mna velmi dobre .. dokonca aj boli nejake statistiky, ze sa zlepsil prechod vozidiel zachrannej sluzby.. najma hasicom
Dakujem. Pacil sa mi ten napad hned od zaciatku. U nas by to bolo dobre zaviest hadam len na niektorich cestach zatial… TT-BA alebo ZA-MT.
Odjazd piatok 16:00 BA - Graz (280 km) trasa D2/D4-A6-A4-S1-A2-A9> A4, S1 plynule, A2 po vyjazde z W komplet kolona 4 pruhy na ca 15 min., dalej A2 opravy a zuzene pruhy spolu cca 25km = diskomfort, Graz A2/A9 plynule. Odjazd nedela 15:45 Graz - BA (268 km) prijazd 18:20 - trasa A9-S35-S6-A2-S4-S31-B50-A6-D4/D2: pomerne plna S6 uz od Brucku az po A2, S4+S31 takmer prazdna, B50 plna ale plynula, A6 prazdna.
V piatok a nedelu sa Viedni pri ceste na Graz odporucam vyhybat cez spominanu B50-S31-S4. Obvykle trasu BA-Graz robim za 2 hod. 30.
Spoločnosť Alpine Bau má dlh 2.562 mld. €. Pravdepodobne skrachuje a s ňou aj jej pobočky v rôznych krajinách. Výpadky budú viditeľné aj pri výstavbe ciest.
Ahojte,
neviete niekto ako je to v Rakúsku s poyužívaním kamery (čiernej skrinky) v aute?
a čo mysllíš, že sú zakázané?