Diaľnice a infraštruktúra: Rakúsko

Logické to vôbec nie je lebo práve tá nutnosť kupovať dlho vopred, vytvára potom aj prípadnú nutnosť vrátiť ju. Keby sa tá známka dala kúpiť až tesne pred tým ako ju človek potrebuje, tak by nič nemusel vracať.

Posuvam sa dost do OT, ale neda mi - hranice s CR su celkovo pripad sam o sebe. Par rokov dozadu som uzasol, ked som si tam chcel kupit znamku a nedalo sa platit kartou. Asi aby som neokradol ich skvelu zmenaren s kurzovym rozpatim ± 15% :slight_smile:

BTW, cestoval som cez Rakusko pred par dnami a nic take ako elektronicka znamka kupena na mieste podla miestnej predavacky neexistovala. Nalepka na sklo - the only option. Sama predavacka nadavala ako pohan, ze kto vymyslel takuto elektronicku znamku.

Aktuálne prebieha rozširovanie A4 na 3+3 pruhy aj s úpravou. Dajú sa k tomu vidieť nejaké výkresy/náčrty, najmä ako budú vyzerať upravené križovatky Fischamend, Neusiedl, križovatka s A6, atď.?

Tiež by ma to zaujímalo

k fischamendu som nasiel iba toto. sorry za kvalitu

gallery/image_page.php?album_id=61&image_id=39395

Ďakujem. Tie vetvy R103 a R104 už vidno aj v teréne.

Tu som našiel nejaké detaily k projektu aj s nákresom :
asfinag.at/verkehrssicherhe … -neusiedl/

[album]41955[/album] Ako dnes (dd.mm.rrrr; hh:mm) do Innsbrucku?

Vykaslat sa sa na Innsbruck a ist do Trebisova :mrgreen:

pred tyzdnom rakusania dovrtali svoju cast druhej tunelovej rury tunela Karawanken po slovinsku hranicu, bohuzial Slovinci su pozadu a prerazenie bude az niekedy v Q3 roku 2023, pre premavku by mal byt otvoreny do konca 2025

To je skoda mali nechat rakusanov vrtat dalej bolo by to skorsie hotove. :slight_smile:

v lete som čakal 2 hodiny do slovinska, už aby to bolo :slight_smile:

v rakusku bohuzial vyzera, ze zrusili vystavbu S8 kvoli vtakovi (Ležiak úhorový)…

derstandard.at/story/200013 … g-projekte

Toto je stale aktualne?

noen.at/gaenserndorf/bezirk … -349110053

je to blokovane zo vsetkych stran. dolne rakusko to blokuje kvoli vtakovi, klima ministerstvo to blokuje kvoli klime - malo by sa investovat to cistejsich projektov..
aktivisti sa prilepuju sekundovym lepidlom k ceste kazdy druhy den youtube.com/watch?v=4KrMY9Ju94U

asfinag riesi mozne pretrasovanie

Na paradu, takze jedne z moznych pozitivnych projektov s pozityvnym dopadom aj na nas nakoniec chcu zrusit…
Pekne…

[quote=“aquila”]
v rakusku bohuzial vyzera, ze zrusili vystavbu S8 kvoli vtakovi (Ležiak úhorový)…

forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. … 94#p246794 a nie je tam len S8. Kým tam bude “tá baba” na čele tej dopravy, tak ja neviem či bude aj ten tunel vo Viedni, však ona robí čo môže, len aby sa nestavalo.

Aj zrušenie Waldviertel je chyba. Mne to pripomína stav, keď sa zrušila v BA Filiálka a nahradilo sa to busmi, ktoré už dávno nie sú v používaní, peniaze preč a dopravný efekt 0.

Títo Rakúšania boli pri*** odjakživa. :smiley: Proti diaľniciam, proti JE. To bolo tiež na dennom poriadku traktory hnoja na prechodoch s ČR za dostavbu Temelína. No a dnes stojí. Na Mochovce si nedovolili, lebo to by nebol protest proti Bratislave, ale proti Rímu a úvery idú aj z Viedne.. :smiley: U seba doma aj tie ich limity na jazdu.. len aby to nerušilo. Tiež by si mali uvedomiť, že doba, v ktorej nad nimi slnko nikdy nezapadalo je dávno preč.

Vacsinu elektriny maju z obnovitelnych zdrojov tak JE asi nepotrebuju, resp. Vedia byt bez nej Preco by si nedovolili na mochovce ? Skor ide o km. Temelin je trosku blizsie. Proti dialniciam ? Ved ich maju hadam 3x tolko ako my.