D8 Praha - Ústí nad Labem - Dresden

Oni si nejak poradi, tak dramaticky bych to nevidel. Vetsina vozidel jezdi k nam pravidelně.

Myslím, že Němcům je nějaká česká dálniční známka ukradená.
V létě jsem musel čekat několik hodin na pomoc na odpočívadle na D1 u Jihlavy, tak jsem se koukal, kolik cizinců (šlo hlavně o Němce), má českou dálniční známku.
Tak jeden z pěti, víc ani omylem.

Mít trochu aktivní policii, tak by je mohli kasírovat ve velkým.

Takže jestli Němci si nemají kde koupit známku podle mě není vůbec důležité.

Zde: rsd.cz/rsd/rsd.nsf/0/658B0EF … ile/D8.pdf je ke ztažení v elektronické podobě publikace ŘSD o D8.

Tisková zpráva ŘSD k otevření nového úseku: dialnice.info/viewtopic.php?t=5738

Z: ceskedalnice.cz/d8.htm si lze po kliknutí “Fotogalerie - D8 v provozu” prohlédnout fotky dokončeného úseku D8.

Toto je veľmi podarený úsek. :wink:

Len skoda ze tam neni odfoteny hranicny prechod. Bolo by zaujmave kolko do toho investovali, kedze obe krajny su v EU a za rok CZ by malo vstupit do Schengenu. :slight_smile:

Hraniční přechod je jen na Německé straně. Skládá se z budovy, která by snad měla být po vstupu ČR do Schengenu privatizována k využití jako motorest, a z mobilních buněk.

A neda sa niekde najst fotky?

Jednu fotku jsem našel: autobahn17.de/gallery2/main. … temId=1003

Hraničný priechod je tam len provizórny v mieste budúceho parkoviska, takže po vstupe do Schengenu sa dočasné budovy odstrania a vznikne tu parkovisko s ČSPH…

Hraniční přechod není vyfocený z toho důvodu, že tam by nás pustili bezproblému, ale zpátky až za dvě hodiny, bo rozebírali podium a stánky

Otevření D8-A17 vede fotbalový klub Dynamo Drážďany, který v současné době bojuje o postup z III. do II. bundesligy, k úvaze, že by do doby, než bude provedena rekonstrukce drážďanského stadionu, aby vyhovoval německým normám pro ligové stadiony, hrál soutěžní zápasy v Teplicích.

Viz: sport.cz/fotbal/fotbaliste-n … t1unq.html

O tunelu Panenská (i o D8 obecně): dialnice.info/viewtopic.php?p=33963#33963

docela ma zaujal hlavne napad s heliportom pri tunely pre zachrannu sluzbu.

Mám za to, že heliporty pro vrtulníky záchranné služby jsou nyní pro tunely delší než 500 m normované předpisem EU.

Trosku off place, ale ako je to pri Sitine?
Heliport je asi zbytocny,ked nemocnica je max 1-2km od tunela?
Kramare sice maju heliport, ale na bicykli by to bolo asi rychlejsie.

Ked sa to tak vezme, pri Sitine je heliport vzdusnou ciarou 900m od ustia tunela - na dvore nemocnice na Kramaroch :slight_smile:

Konečně došlo k dohodě mezi českou a německou stranou, že na provizorní celnici (která je na území SRN) bude doplněna buňka, kde se budou prodávat české dálniční známky a tyto se budou prodávat i u benzínových pump na a v okolí A17. Viz: [Pošta bezplatně vymění vadné dálniční známky)

To bylo na čase, aspoň už nebude mít ČR takovou ostudu z toho.