D48 Bělotín - Frýdek-Místek - Polsko

Je ich viac, spamati si nespomeniem, ale obchvaty Zarnovice aj Novej Bane urcite.

Je to velmi dobrá věc, předpokládám, že na všech za několik let dozadu otevíraných úsecích je to již samozřejmost, alespoň už na předchozím úseku R48 - obchvat Dobré z 24.10.2004 to již bylo. Nebo je to snad jinak?

Přidal jsem dalších pár fotek pro porovnání jak pokročili stavbaři za půl roku na zitra otevírané trase R48 Dobrá-Tošanovice http://www.dialnice.info/album_cat.php?cat_id=108

Pokud je dodána, tak probíhá IČ, jejichž cílem je vydání územního rozhodnutí

pěkné fotky

Dík, někdy fotnu i úsek Tošanovice-Žukov, tam se pokračuje oproti těm 2 fotkám ve fotogalerii opravdu mílovými kroky a obzvlášť právě Třanovická estakáda vypadá parádně, jen jsem neměl zrovna u sebe foťák…

Informace ŘSD viz: rsd.cz/rsd/rsd.nsf/0/45B0E5D … 17005108AC

Včera jsem se po novém úseku Dobrá-Tošanovice projel poprvé autem a musím říct, že nerovnosti na AB mostních úsecích nejsou nikterak citelné, přeci jenom jsem to posledně projížděl na galuskách, takže vnímání nerovností je “krapet” jinde… jen doufám, že ty drobné ďolíky nebudou mít vliv na zadržování vody - zamrzávání, a tím rozrušování povrchu…
CB kryt jak jsem již psal nemá chybu, jedním slovem paráda:-)

Přidal jsem do fotogalerie pár dalších dnešních fotek z úseku R48 Tošanovice-Žukov, na 3/4 km estakádě Třanovice jde vidět znatelný půlroční pokrok. http://www.dialnice.info/album_cat.php?cat_id=108

Most z I/48 do Vělopolí nad R48 v Horním Žukově byl uveden do provozu 10 dubna 2007. Původně to mělo být 20. prosince 2006, ale zřejmě zimní počasí, i když nebylo nijak kruté, nedovolilo položit kvalitní povrch na tomto mostě a proto se otevření tohoto mostu opozdilo.

http://www.frydek-mistek.cz/prilohy/radnice/20070427_513705.doc?PHPSESSID=4

UR na obchvat Frydku-Mistku se stale protahuje, po odvolanich a ruseni rozhodnuti byla dodana nova hlukova studie…
Rovnez zrusene UR na usek Rychaltice-Frydek-Mistek se nedari nove ziskat, pritom se uz melo od listopadu 2006 stavet. Protoze bylo UR zruseno, a zada se o nove, zmenila se kategorie z R 22,5/100 na novou normou narizenou R 25,5/120 (alespon bude bezpecnejsi) , a jelikoz jiz byla vykoupena znacna cast pozemku pro zadost o SP, resi se to vetsim sklonem svahu naspu a zarezu, tak aby zabor zustal stejny.

ceskedalnice.cz/ 02. 08. 07:
Dnes došlo ke slavnostnímu otevření obchvatu Bělotína. Jedná se o 2,1 km rychlostní silnice R48 a mimoúrovňové napojení na silnice I/47 a I/48 v délce přes jeden kilometr. Stavba byla ze 60% hrazena z fondů EU. R48 bude již příští rok začínat napojením na dálnici D1 (D47) u Bělotína, konec R48 je na hranicích s Polskem u Českého Těšína.

Viz též: dialnice.info/viewtopic.php?p=49413#49413

V piatok 3.8. som úsek prešiel (projel :wink: ) v oboch smeroch. V niektorých miestach trochu “hrbaté”, ale len mierne, lepšie ako v úseku Ladce-Sverepec. Bělotínu sa nekonečne ulavilo, v špičkách sa tam stratilo i 20 min. Križovatka v Bělotíne s vedľajšou cestou fungovala na “neformálnom” princípe, keď autá z hlavnej púšťali tie z vedľajšej, ináč by nemali šancu.
Každý nový kamienok do mozaiky poteší :slight_smile:

Poslední úsek R48 mezi Frýdkem-Místkem a Českým Těšínem v provozu :

dialnice.info/viewtopic.php?p=57232#57232

Dovolím si opravit příspěvek Jardy z 2.8.2007. R48 v roce 2008 nebude začínat v Bělotíně, ale na výjezdu z FM, jako nyní. Váš příspěvek navozuje dojem, že najedete na R48 u Bělotína a sjedete až v Českém Těšíně. To můžeme taky tvrdit, že otevřením prvního úseku D1 v Ostravě je hotová celá D1 …

cituji z mailu ŘSD : “podle potvrzení Ing. Hýbla ze Správy Ostrava je potvrzena platnost ÚR od 30. 11. 2007.” Doplňuji, že jde o stavbu “obchvat F - M”. Ovšem vzhledem k odlivu peněz v rámci schváleného rozpočtu SFDI na rok 2008 a odsunu dokončení stavby na 2013, je tato informace spíše k pláči. Zajímalo by mě, kdy se v Česku sejdou “papíry a peníze” ve správný čas … Příjemné prožití Vánoc

počáteční vyčleněná částka nic neznamená, může se s ní pohybovat jak dolů tak i nahoru

Oznámení o zahájení stavebního řízení pro stavbu “Silnice I/48 Rychaltice – Frýdek-Místek”:

mdcr.cz/cs/Potrebuji-se-pora … Mistek.htm

Zdá se, že se něco začalo dít.

dialnice.info/viewtopic.php? … da01#74680

Leták ŘSD k úseku Rychaltice-FM, viz. : rsd.cz/catalog/Stavime-pro-v … ice-fm.pdf