Takze trumpet je vzdy “T” a turbine vzdy “X” (alebo “+”)?
ano, někdy se trumpetová označuje jako trubkovitá
trumpeta sa na slovensku nepouziva ( okrem dajme si do trumpety).
Pouzil som anglicke slova, kedze aj referencie su anglicky.
Na slovensku realitu - trubkova bude krizovatka D1/D3 HP?
Pokus o turbinovu je D2/D4? (ked sa predlzi d4)?
Najviac je stvorlistkov - nie vzdy uplnych, vola sa to potom este stvorlistok ak chyba nejake vetva?
Thnx
To je neúplný čtyřlístek
Križovatka D1xD3 nie je trubka, to je ešte torchu iný útvar, v podstate rovnaký ako dnes križovatka českej D1 a R46.
A čo sa týka D4xD2 tak tam platí že je to štvorlístok, ale deformovaný uprednostnením jednoho smeru ktorého vratná rampa bola vypustená a spravila sa ako direktná (smer Videň - BA)
tu je to vidno: mapspace.ma.ohost.de/storage/X.jpg
Od Lennyho som kedysi videl niekde tabulku s roznymi typmi kružovatiek a ich popisom, ale nemožem si spomenúť kde to bolo, možno skor on…
Inak sme docela off-topic (skús to Lenny niekam presunúť, možno nová téma v D a RK obecne - križovatky a ich tvary).
Ale vrátim sa k tomu, trubkovitých križovatiek sa na slovensku začína dosť používať… Keď zoberiem D1 tak počítajme: Trenčín, Beluša, PB-centrum, Vrtižer, Bytča, Martin, Poprad-letisko, Spišský Štvrtok, Jablonov, Behárovce, Široké, Svinia, Prešov-západ - to je 13 len na jendom ťahu … A určite som nejakú ešte zabudol
Zdravím všechny experty na tvary křižovatek ! Abych pravdu napsal, tvar křižovatky D1 a R43 mne až tak nezajímá, jako to, jak budou vypadat MÚK a přivaděče R43. (jestli bude napojen směr na Střelice) Viz. můj dřívější příspěvek…
Předem díky !
Marty
Brno - Odpůrci výstavby rychlostní silnice R43 přes jedno z velkých brněnských sídlišť v Bystrci mají trumf proti její stavbě v plánované trase.
Tady se da ocekavat jeste moc zajimavy vyvoj
No tak v prípade zmeny trasovania, sa rok dostavby posunie o 3-5 rokov. To bude škoda len pre Brno.
Investor tejto cesty má v prípade Brna tú nevýhodu, že toto mesto nie je tak rozosiate po krajine ako napr Ostrava, kde si nik nevšimne, že nejaká rýchlostná cesta prechádza takmer centrom mesta. V tomto prípade sa všetci bijú do hrudníku, pričom neviem o čo tu ide. Bystrc nie je príkladom zrovna krásneho sídliska a to čo sa tam chystá by mu naopak malo pomocť získať niečo ako centrálnu zónu s veľkým parkom. Celá trasa cez sídlisko má byť v tuneli a nad ním zóna kultúry a oddychu. Teraz je tam tak či tak nebezpečná štvorprúdovka deliaca sídlisko na dve časti. Naozaj mi nie je jasné prečo toľko ľudí protestuje, možno kvoli priehrade?!? Argumenty poznám, len z komplexného hľadiska mi prídu krátkozraké… Navyše, táto trasa je tu pripravená užtakmer 60 rokov…

Od Lennyho som kedysi videl niekde tabulku s roznymi typmi kružovatiek a ich popisom, ale nemožem si spomenúť kde to bolo, možno skor on…
No tak o toto mam neskutocny zaujem, mate nekdo link alebo hocico.
TU: fce.vutbr.cz/PKO/0M3/predn9/KauLeh.htm
a malý výťah z toho je aj tu: dalnice.estranky.cz/stranka/muk .
Vdaka, este by si mi mohol povedat, kde tu: fce.vutbr.cz/PKO/0M3/predn9/KauLeh.htm su tie obrazky, ked sa o nich v zatvorkach hovori, lebo ja ich tam nemam.
uuuh… no ja ich tam mám ak nie tak je kiks nikde u teba
a mali by byť aspoň na tom druhom odkaze…
na tom prvom ich nemam ani ja… ale na druhom hej
Mf Dnes, Brno: ODS chce, aby o silnici R43 rozhodli lidé…
Viz: dialnice.info/viewtopic.php?t=7180
S tvrzením senátora Zlatušky: “Obchvat města Boskovickou brázdou nepřinese z hlediska tranzitní kamionové dopravy ostatním městským částem menší úlevu, než pošleme-li tyto kamiony přes Bystrc.” nelze souhlasit.
Varianta Boskovickou brázdou by byla výhodnější jedině pro směr od Prahy (D1) a neutrální pro směr od Vídně (R52), z ostatních směrů (D1 od Vyškova, D2, I/50) by bylo pro tranzit podstatnou zkratkou jet přes VMO a na R43 najet u Kuřimi. Při variantě Bystrcké zkratka přes město po VMO nebude výrazná a tranzitu se nevyplatí.
alespoň dle:
Takže bychom se za dva roky mohli dočkat pokračování stavby, která byla přerušena před 65 lety.