Trocha ma sklamalo, že Skanska (zatiaľ neoficiálne) do tohto projektu nešla.
Vinci/Eurovia /Bouygues, Cintra, Hochtief, Strabag/Porr
Takže nakoniec žiadna Čína?
Cintra to sú španieli? Veľa som o nich toho nenašiel.
Juancarlos, Trenďáci v rýchlosti ponúkajú aspoň toto: Súťažia o obchvat Bratislavy. Pozrite si, čo sú zač
urcite vybrali konzorcia, ktore sa zarucili, ze budu mat ako subdodavatelov VHS a DPS…
takyto fundovany clanok som uz davno necital.
“Diaľnica D4, ktorá by mala odbremeniť predovšetkým premávku na cestách medzi Bratislavou a jej južnými satelitmi, bude pokračovaním diaľnice D3 z Rakúska. Viesť má severne od Jaroviec ponad Dunaj k Slovnaftu.”
no comment
Autor článku je asi architekt, keď nakreslil pre rakúsku vládu novú diaľnicu. Len kto jej dal také škaredé nerakúske číslo???
Vie mi niekto vysvetliť, prečo v prípade D4 neplatí, že križovatky resp. exity musia byť od seba 5km???
1 muk na 5km je co za pravidlo?
OT: Zaujímavá situácia bude po dobudovaní tohto obchvatu aj na D1, kde na cca 4,5 km úseku budú 3 MUK (Vajnory, Ivánka-sever a Triblavina).
MUK cierna voda, zalesia, rovinka, rusovce - uplny nezmysel
Treba rátať s tým, že tie návrhy sú otazkou možno aj 50 rokov, čiže inak sa pozrieš na intenzitu dnes a inak zajtra. Tiež ked vezmem do úvahy, že toto bude obchvat v pravom slova zmysle, tak mi tie husté MUK nezmyselné neprídu. Veď na to ten obchvat je, aby si sa vyhol mestu v každom prípade.
Zaujímave to ani tak nebude pokiaľ sa vybuduje dostatočný počet pruhov.
V extraviláne mimo obce platí STN 73 6101. Z tabuľky 19 vyberám:
Vzdialenosť križovatiek na diaľniciach s návrhovou rýchlosťou 140, 120, 100 km/h = 5km, 80 km/h=4km.
Poznámka: Tieto vzájomné vzdialenosti sa môžu znížiť až na 50%, v blízkosti väčších sídelných útvarov alebo rozsiahlych priemyselných aglomerácií a pri rekonštrukcii ciest.
V Intraviláne - v obci platí STN 73 6110. Z Tabuliek 1 a 2 vyberám
Funkčná trieda A1: Rýchlostné cesty (aj diaľnice) v sídlach nad 100 000 obyvateľov
Funkčná tireda A2: Rýchlostné cesty v sídlach nad 50 000 výnimočne 20 000 obyvateľov
Vzdialenosť križovatiek:
A1: odporúčaná 1200m, najmenšia 800m
A2: odporúčaná 800m, najmenšia 600m
Preco si myslis, ze MUK Rusovce je uplny nezmysel? S tymto vobec nesuhlasim. Ta krizovatka ma urcite svoj zmysel a ja osobne ju budem pravidelne vyuzivat tak ako aj vyse polovica Petrzalky, cele Rusovce a mozno aj cast Jaroviec…
Ked si zoberies tak dalsiu MUK (resp. zjazd) pre Petrzalku mas az MUK Pecna 1 a 2. Inak sa do Petrzalky nedostanes. Podla vsetkeho sa uz z D4 a D2 do Jaroviec inak nedostanes ak sa nemylim a tym padom ani do Petrzalky.
Ok, tvar krizovatky je trosku prehnany, a podla mna je zbytocne taka velka, tam stacil klasicky stvorlistok…
to s tou polovicou petrzalky co bude vyuzivat MUK rusovce je ako myslené ?
nejak tomu nerozumiem nakoľko to by každý musel pracovať na južnej strane BA a o tom dosť pochybujem.
inak to bude zachádzka v každom prípade …
lebo kilometer predtym je MUK jarovce a spravit k nej normalnu cestu (privadzac) z petrzalky ako predlzenie dolnozemskej je radovo jednoduchsie a lacnejsie ako tam tresknut dalsiu MUK za 50mega eur, rusovce a jarovce su krasne poriesene cez MUK jarovce. a nic v zlom, ale stavat MUK kvoli takymto dvom dedinam mi pride kus odveci
imho MUK Rusovce ma vyznam hlavne celu Petrzalku, ktora sa tak stane lahsie dostupnou pre smery z V (buduca R1) a JV (R7). Jej nevybudovanim by takmer cela tato doprava jazdila cez Pristavny most.
Najvacsim nezmyslom je MUK Cierna Voda a tiez tvary jednotlivych MUK, pricom ziadna z nich stale nema definitivny projekt.