D4 všeobecne

Ak sa vyhlási PPP spôsobom, ako aj v predchádzajúcich prípadoch, tak ja mám interné informácie o predbežnom záujme týchto významných spoločností (nad 5.000 zamestnancov, bez ohľadu na vytvorenie možných konzorcií):

Vinci construction (+Eurovia) … Francúzsko
Bouygues (+Colas) … Francúzsko
Hochtief … Nemecko
Strabag … Rakúsko
Skanska … Švédsko/Fínsko
Bechtel … USA
Mota Engil … Portugalsko
ACS (+Dragados) … Španielsko
OHL … Španielsko
DDM Group … SR+ČR
Arison Group (+Housing & Construction Holding) … Izrael
Alpine Bau … Rakúsko
Crec … Čína
Taisei … Japonsko

treba aj bratislavcanom motat medove motuzy popod nos o PPP na D4 - nebude - aby sa zakrylo PPP na tuneliky za ZA …

az na to ze PPP na D4 by sa zrejme uzivilo aj bez tienoveho myta :wink:

Vážny: Diaľnica D4 môže byť postavená v rokoch 2015 až 2017

dialnice.info/viewtopic.php?p=99623#99623

Vážneho mrazí pri pomyslení, že D4 bude vzhľadom na intenzitu tranzitnej dopravy hotová až v roku 2017. “Je tu však možné určité skrátenie z hľadiska napätosti termínov. Ak by sme nezabezpečovali majetkovú prípravu s režimom stavebného povolenia, ale s režimom územného povolenia a pripravovali by sme tento projekt na financovanie formou PPP, proces by sa dal skrátiť o rok a pol, možno aj o dva,” plánuje Vážny.
V takom prípade by koncesionár prevzal územné rozhodnutie, vrátane majetkovo-právnej prípravy a doprojektoval by si všetky ďalšie náležitosti, cestu postavil a následne aj prevádzkoval.

Tento úsek sa po včerajšom schválení zákona o EIA nepodarí ani do 2020 a ten keby sa už začal stavať aj zajtra tak je to neskoro…takže ani ho nemusia stavať..

Já si myslím, že má cenu stavět jenom jižní část:

A6 - D2 - R7 - D1

presne ako hovoríš, mohlo by to byť aj celkom zaujímavé pre ndsku

• ještě označit tuto část jako D1 a D1 do centra by byla očíslována jako D1a.

Stačí stavať D2 - R7 - D1. Úsek A6-D2 už je v prevádzke.

Číslovanie by som radšej ponechal tak ako je. D1a sa mi zdá dosť neštandardné…

Event. by sa D4 mohla premenovať na D0.

To už tu bolo a volalo sa to NO (nultý obchvat) :slight_smile:

juraj1 to myslel po budapešťském vzoru (že okruh kolem hlavního města má číslo 0)

NO je podle mého názoru matoucí zejména pro cizince, takže podporuji v případě pražského vnějšího okruhu označení D0, i když to nesplňuje současné české parametry na dálnici. Řešením je parametry zmírnit a ušetřilo by se mnoho peněz.

Ale to už jsem trochu off-topic, takže o českých dálnicích tady raději polemizovat nebudu…

Takže kde mají označení okruhu číslem 0:

Brussel/Bruxelles (Ring 0) - Belgie
Budapest (M0) - Maďarsko

Kde mají okruh označen čísly 10 nebo 100:

Berlin (A10, A100) - Německo

A10 je v případě Berlína vnější a A100 vnitřní okruh.

Kde mají okruh označen písmeny (jako dříve D4):

Bucuresti (ACB) - Rumunsko
Constanta (ACC) - Rumunsko

ACB i ACC jsou ale zatím neoficiální označení!

Praha má R1 :slight_smile:

To já jsem už dávno věděl, že Praha má R1. Tak jsem to tam zapomněl napsat, to se taky stane i tobě…

Prosím tě o to, abys na toto nereagoval, neboť nechci mít na svědomí s tebou další flood.

Tak nereaguj ty na mňa, je to veľmi jednoduché. A neviem, prečo musíš odpovedať za mňa alebo v tomto prípade za juraja … :unamused:

:exclamation: :exclamation: :exclamation:

Koniec koncov, čo tam po značení, hlavne aby sa už stavalo. Btw, dnes som bol na prechádzke pri hausbótoch, a to bude masaker, keď tam to územie pretne diaľnica, bude to tam úplne zničené. Vie sa už presné trasovanie alebo sa čaká na výsledky EIA?

Podla prognoz v roku 2030, ak by bola D4 postavena, bude na D4 25tis voz/den, na pristavnom moste 140tis voz/den, teraz je tam 80tis voz/den a viete ako to tam vyzera, za 20 rokov to bude parkovisko od rana do vecera, ono by bolo omnoho lepsie a lacnejsie postavit vedla pristavneho mostu este dalsie dva dvojpruhove mosty a zrusit vjazd z Bajkalskej a vjazd z Dolnozemskej na pristavny most

Ono to nebude celkom mozne, lebo v tychto bodoch je Pristavny most MUK - cize miesto, kde sa pripojit na dialnicu a odpojit z nej. Problemom tohto mosta je, ze sa nevyuziva len na dialnicne ucely, ale ako vnutromestsky most na prejazd do/z Petrzalky. Myslim, prihliadnuc na slovensku mentalitu, ze doprava na nom by sa dala ciastocne regulovat zavedenim extra poplatku za jeho pouzitie.

A ako a kde by si ten poplatok vyberal, prípadne kontroloval ?

Regulovat??? A kadial by jazdili tý zregulovaní? Cez centrum mesta?