D4 Rača - Záhorská Bystrica | tunel Karpaty

kampaň na primátora Bratislavy v plnom prúde.

5 lajky

Byvam pri Bratislave, tunel Karpaty by mi parkrat do roka pomohol priamo, celorocne by mi pomohol nepriamo znizenim premavky na terajsich cestach.
Ale rovno poviem, ze je to momentalne blbost.
Je viacero veci na Sk co maju vyssiu prioritu. Dostavba D1 Turany-Hubova samozrejme, dostavba D1 na ukrajinsku hranicu, dostavba R2.
V BA nikoho netrapi, ze jeden z hlavnych dialnicnych vjazdov do BA z D1 a R7 na Pristavnu konci na 2 pruhoch na semafore s Plynarenskou a zapchy odtial koncia az na D1 a brzdia ju. Tak aky zmysel ma davat miliardy na novy obchvat ak sa zas niekde ukonci na semafore. Do R7 a kruhaca pod Pristavnym sa dali miliardy na to aby to koncilo zastuplovane semaforom.
Pri takomto planovani by som nedal do novej infrastruktury ani cent.

1 lajk

veď nech si postavia ten nezmysel, tunel karpaty. Nech ho stavajú PPP a stavebník si bude vyberať mýto, tak, aby sa mu to oplatilo, a netreba zadlžovať našé deti. Podľa mňa takého hlupáka by asi ťažko našli, lebo je to ekonomický nezmysel. Ale čo komunálne voľby sú predo dverami, tak treba niečim nakŕmiť voliča.

No ved to, ze sa absolutne kasle na nejake rychle a lacnejsie riesenia. Napr. na takom pristavnom moste su neustale zapchy, pretoze sa tam zuzuju 4 pruhy do dvoch, ale nie, my to nechame az nakoniec, aby sa tam mergovali vsetci a nie aby sme to najskor upratali do troch pruhov, nasledne mali auta cas sa poriadne rozbehnut a zaradit do dvoch… (v smere do petrzalky) Na druhej strane je tam tiez problem a ten by sa dal vyriesit lepsie a to spravit najazd na D1 uz niekde na urovni tej shellky. Nasledne uz nebudeme potrebovat most z einsteinovej na pristavny most, ktory je tiez vo velmi zlom stave a uprimne pochybujem, ze mesto najde niekolko milionov na opravu toho mosta, cize o problem menej.

A nejak netreba zabudnut, ze aj pristavny most je zrely na rekonstruciu, zaroven s nou by mohlo prist aj rozsirenie.

A co sa tyka Plynarenskej tak tam je to zabite uplne, nepride mi normalne postavit novu stvrt s vysokou hustotou bez toho aby tam bolo poriadne napojenie VHD, minimalne nejaka vlakova zastavka a tak vsetci chodia autami.

Yoggy na toto ti poviem, len jedno, už asi 12 rokov aj tu píšem aj s kolegami rozprávam, že taká osobná železničná stanica Prístav by spravila riadne veľa v prospech mesta. Obrovské voľné pozemky na vybudovanie stanice, alebo aspon zastávky. Koľajnice dovedené.
Také vlaky Pezinok - Bratislava Prístav, Senec - Bratislava Prístav a zo Šamorínskeho smeru tiež by sa pekne uživili a odobrali by stovky áut z tohoto miesta.
Prístav má pešiu dostupnosť na nové centrum v Ružinove aj Nivy.
Dokonca už aj mne by sa možno konečne dalo chodiť vlakom.

Namiesto toho utopistické návrhy ako nová stanica na štadióne na Tehelnom Poli, ktorú si nemôžeme dovoliť zaplatiť a určite by skončila ako autobusová stanica Mlynské Nivy, nákupné centrum namiesto stanice.

A súhlasím s tebou, že tá nová zástavba na Plynárenskej, je čisto na hulváta, bez akehokoľvek zabezpečenia infrastruktúry.

1 lajk

Prístavný most je nerozšíriteľný a (skôr) bude nahradený novým než by ho niekto rekonštruoval.

Ak pod nahradou myslis odstranenie sucasneho a postavenie noveho, tak to si vobec neviem predstavit. Kvoli vlakovej trati, ktora je pod cestnou castou.

Ak by to bol cisto len cestny most, tak teoreticky si viem predstavit, ze radovo 5 rokov by bola v BA velmo komplikovana doprava.

Ale pochybujem, ze by niekto dovolil na taku dlhu dobu odstavit 50% kapacity zeleznicneho spojenia do Rakuska a Madarska. Zeleznicna trat do Petrzalky je celkom husto vyuzivana.

Vo svete sa takéto náhrady robia väčšinou opačne a teda, že sa postaví nový vedľa súčasného a ten sa zdemontuje až keď sa presmeruje doprava.

3 lajkov

Pre most Lafrancony to tak che Raž (ak ho zvolia :slight_smile: ) aj spraviť, toľko k jeho programovému vyhláseniu:

Jozef Ráž – Pre Bratislavu

pozerám že možno až na 2 body tam má len veci na ktoré ako primátor nebude mať dosah, neviem kto mu už natoto skočí :smiley:

Napísal si program tak, aby niečo z neho mohol realizovať, aj keď nebude zvolený a zostane ministrom :wink:

len problém že nedáva ani to čo tam mal už jeho precceda v 2006 :smiley: