Tá R1 výhľadovo do budúcna nie je až taký blud, ale chcelo by to presunúť viac k Galante s napojením na sever do NR (Váhovce napr)
JE. Minimálne do 2050. Rozširujeme D1, načo stavať paralelku?
Hlavne keď teraz máme tie “cesty pre motorové vozidlá”. Dať tam modré autíčko, MPR 100 (alebo 120) a väčšina vodičov by ani nevedela, že nejde po Rke :mrgreen:
výhľadovo do budúcna
to znamená, že nie teraz!
a takto stačí jedna D V-Z a jedna S-J, zvyšok sú paralelky, R2 netreba, R3 netreba R4 netreba stačí D1+D3
Ja to otočím, načo rozširovať D1? Keď stačilo naliať asfalt na trávu (prenesene) paralelke?
Treba to poslať na UHP k prepočítaniu
Vyhladovo do buducna bude treba maglev BA-KE
Fakt tam nevidis rozdiel? D1 bude 4+4 a 3+3 a paralelná R1 pojde 10-20 km od nej, navyse v najbohatsom regione Slovenska. R2 ide cca.75-85km od “paralelnej” D1, navyse obsluhuje najzaostalejsie regiony. To isté platí o R4.
Ja to tiež otočím. Načo stavať D1 severom? Poďme ju stavať cez Zvolen! . Načo stavať Višňové? Poďme stavať 2+2 I/18!
Ked sa D1 ide rozsirovat, je logicke, ze pri mojej argumentacii vychadzam z toho, ze sa tak naozaj stane a v tom pripade bude paralelka min.do 2050 megalomanska.
Včera večer som sa previezol po novom úseku. Najviac ma zaujali kompletne vysvietené križovatky Vrakuňa a Podunajské Biskupice a nikde nikoho. Sureálny zážitok.
To som mal zase čo napísať.
Fakt nebolo mojim úmyslom spustiť rozbušku na zasranie ďalšej debaty bitkou sever proti juhu.
BA potrebuje v danej lokalite iba prepojenie II/572 s Galvaniho a ponechať územnú rezervu na predĺženie II/572A k II/510 buď niekde medzi Malinovo a Fél alebo až za Fél. Žiadnu R1.
Tak mne by nenapadlo, že MÚK Vrakuňa je plánovaná pre R1, takže ďakujem za odpoveď
Cesta z Rovinky (ČS Batax) - Ivanka Metro = 6 minut. Skoda, ze jediny, kto to oceni, som ja… krajnica mi nepride uzka, je tam odhrnuty sneh takze to skresluje. Kvalita vozovky OK. Tesme sa
Načo sú tam potom núdzové zálivy, keď je krajnica dostatočne široká?
pre NA, OA sa tam v pohode zmestí, pokial budu ludia vyliezat z kufra, po otvoreni dveri vodica by uz mohli nastavat rozne zaujimave situacie
keď si potrebuješ odskočiť. v lete tam pribudnú toi-toiky
zbytočne argumentuješ, len som napísal, že v budúcností tam prínos bude a zvyšok je len spam
a čo sa týka toho rozšírenia, tak napr na INEKO je cena po TT dokopy asi toľko čo má stáť R1, ja osobne by som za tú istú cenu videl paralelnú R ako rozšírenú D
nehoda, oprava atď by sa riešila odklonom, nehovorím, že všetci od TT na východ by šli R1čkou
OK
musím ti uznať, že momentálne ako sa ide vraziť 1/2MLD (odhad INEKO je 600+M) do rozšírenia D1, je akákoľvek paralelka megalománia. To pri tempe výstavby na SVK bude aj v 2050
tak cez vikend konecne otvorili aj vetvu z D4 na rovinku
Zopar foto z useku Ketelec/Most cez Dunaj (dolava):
gallery/image_page.php?album_id=265&image_id=46580
nove video z useku:
youtube.com/watch?v=K0Kuisv87Qk
Ahojte, neviete niekto ako vyzerá druhá časť mosta cez Šúrsky kanál ? Je tam stále to provizórne pripojenie z D4 na starú seneckú ?
Zatiaľ bez zmeny.
Na križovatke Jarovce príde k zmene organizácie dopravy
[size=150]Na križovatke Jarovce príde k zmene organizácie dopravy[/size] Otvorené budú diaľničné vetvy v smere Jarovce - Bratislava, Rakúsko - Maďarsko a Jarovce - Maďarsko. Zároveň sa do konca júna uzavrie vetva z Maďarska na Jarovce. apr 2021 o 15:12 TASR BRATISLAVA. V Bratislave na križovatke Jarovce, kde sa križujú diaľnice D2 a D4, príde v sobotu 17. apríla k zmene organizácie dopravy. Otvorené budú diaľničné vetvy v smere Jarovce - Bratislava, Rakúsko - Maďarsko a Jarovce - Maďarsko. …